Wat werkt voor een sloddervos

Confessions big time! Ik ben niet zo heel erg netjes van huis uit. A.k.a. een sloddervos. Mijn man is hindoestaans en in die cultuur is reinheid en je huis schoon hebben een belangrijk onderdeel van jezelf. Je huis is zeg maar je tempel en hoe schoner het is om je heen, hoe meer rijkdom en welvaart er naar je toe komt.

IMG_5444

Nou is het natuurlijk wel zo dat als je huis of je omgeving schoon is, je minder last hebt van ziektekiemen. Je jouzelf lekkerder voelt en je veel productiever bent. Dus kan ik persoonlijk heel goed mee gaan in de gedachtegang van de deze cultuur.

IMG_2473Alleen… ik ben een sloddervos. Het was vroeger helemaal erg! Maar elke keer als ik een klein kindje heb, dan gaat het weer zo… En vooral bij de laatste want daar sliep ik ook nog eens amper in de nacht.
Waardoor het laatste waar ik mij druk om maakte ons huis was, en hoe het eruit zag. Nou kan dit erop lijken dat ons huis nooit schoon wordt gemaakt, maar gelukkig is het tegendeel waar.

Maar toch, als je gemiddeld kijkt, is ons huis niet blinkend schoon of opgeruimd.

Maar……! Ik heb de ultieme oplossing gevonden! Naast het inplannen van de klusjes in je dagelijks leven, alle spullen hun eigen plek geven. En elke avond ten minste even alles vegen en zorgen dat je keuken schoon achterblijft plus alle speelgoed opruimen….. Is de oplossing:

JE HUIS TE KOOP ZETTEN!

foto 3Dit hebben wij gedaan in juni dit jaar. En, het heeft ervoor gezorgd dat ik gelijk aan de slag ben gegaan met spullen ruimen. Kledingkasten, speelgoed, overige troep. Ik heb heel veel beelden en kaarsenhouders weg gehaald uit de woonkamer om meer ruimte te creëren.
En dat deed het! Bovendien, je raad het al, was er minder om op te ruimen. Het oogde ook schoner en netter zonder dat het klinisch werd. En om de twee weken kwam er wel iemand kijken waardoor ik om de twee weken grondig alle hoekjes en gaten aan het boenen was. En op een gegeven moment zelfs extra huishoud hulp heb ingeschakeld waardoor het allemaal helemaal nog veel makkelijker werd om bij te houden!

Een tweede mogelijkheid is, want ik kan me voorstellen dat je niet elk halfjaar je huis  te koop zet, zwanger worden.

Ik weet niet hoe het bij jullie zit maar bij mij begon de nesteldrang al met twee weken zwangerschap. Opeens was het in een handomdraai gebeurt! Keuken netjes s’avonds, alles even vegen en opruimen. Ik deed het huishouden voor 10!

Maar goed, laten we even eerlijk wezen. Als één van deze twee opties geen goed idee zijn. Dan moeten we het toch gewoon maar doen. Want dat is het echt hoor, bij mij. Als je echt kijkt naar de kern van mijn sloddervos probleem, dan ben ik lui op dat gebied.

IMG_2602Ik heb gewoon geen zin. Als ik eenmaal bezig ben en vooral bijna klaar dan voel ik mij heerlijk! Ik zet een muziekje op en ga aan de slag. Maar mij ertoe zetten! Vooral als ik tussentijds ‘gestoord’ wordt omdat ik iets moet doen voor m’n kindjes. Dan raak ik weer uit de flow en vind ik het zo moeilijk om weer op te starten!

In mijn sloddervos geval blijft de huishoudhulp. Zij doet alle basis dingen één keer in de twee weken. En ik doe elke dag alles erom heen en die andere week dat zij er niet is houd ik de overige dingen ook bij. Ik heb de hoop een beetje opgegeven dat ik het helemaal alleen kan. Twee kinderen en een heel huishouden. Het is gewoon niet aan mij besteed.

IMG_5987Soms voel ik mij schuldig, als sloddervos zijnde. Maar meestal voel ik mij gewoon opgelucht. Ik weet waar mijn krachten liggen en ik weet wat mijn zwaktes zijn. En voor die zwaktes verzin ik een oplossing om er goed mee om te kunnen gaan.

Hopen dat mijn hindoestaanse man hier ook blij mee is…

Hebben jullie ook last van schoonmaak luiheid? Of ben je een super poetsmoeder en heb je goede tips hoe ik dat ook kan worden? Ik lees het graag in een reactie hieronder!

P.s. Je kunt mijn blog ook volgen via bloglovin. Als je in de rechterkolom op het plaatje klikt kom je er vanzelf!

P.p.s. De win actie voor het biologisch gevulde mandje van de Estafette loopt nog. Lees hier hoe je deze kunt winnen!

evazwart

39 gedachten over “Wat werkt voor een sloddervos

 1. zomersproetje

  Leuk artikel!Ik ben hier thuis ook een beetje de sloddervos. Gelukkig heb ik een lieve man die van poetsen houdt haha. Hij heeft zelfs liever niet dat ik mee help want in zijn ogen vergeet ik de helft:-P. Prima, daar kan ik wel mee leven…

 2. Anniek

  Haha, wat een leuk geschreven artikel! Ons huis te koop zetten en zwanger worden zal ik op mijn 16e nog maar even niet doen 😉 Zelf heb ik van die periodes dat alle spullen zich ophopen in mijn kamer, maar op een gegeven moment word ik die rotzooi zo zat dat ik alles in één keer opruim :) Liefs

 3. EvaVisser Bericht auteur

  Haha Saskia, jammer.. Maar het komt vast nog denk ik 😉
  En bedankt zomersproetje, handig zo’n man. Heel fijn.. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?
  Anniek: Ook handig ja, eens in de zoveel tijd een grote schoonmaak. En wacht maar tot je zwanger wordt en kinderen krijgt. Dan gaat dat ophopen nog sneller. En dan, dan moet je wel… 😉

  Bedankt voor jullie reacties!

 4. cbd tincture

  I am the business owner of JustCBD Store company (justcbdstore.com) and am planning to broaden my wholesale side of business. It would be great if anybody at targetdomain is able to provide some guidance ! I considered that the most ideal way to do this would be to talk to vape stores and cbd retailers. I was really hoping if anyone could recommend a reputable website where I can purchase CBD Shops B2B Database I am currently taking a look at creativebeartech.com, theeliquidboutique.co.uk and wowitloveithaveit.com. Unsure which one would be the most suitable option and would appreciate any guidance on this. Or would it be simpler for me to scrape my own leads? Suggestions?

 5. Chieko Goar

  May I just say what a relief to find someone that truly knows what they’re talking about over the internet. You definitely understand how to bring a problem to light and make it important. More and more people ought to check this out and understand this side of the story. I was surprised that you aren’t more popular given that you surely possess the gift.

 6. excavator komatsu pc200 dijual

  I have to thank you for the efforts you have put in writing this site. I’m hoping to check out the same high-grade content by you in the future as well. In truth, your creative writing abilities has encouraged me to get my own blog now 😉

 7. noticias carabobo

  I was very happy to find this site. I wanted to thank you for ones time due to this wonderful read!! I definitely really liked every little bit of it and I have you saved as a favorite to check out new stuff on your web site.

 8. Additional information

  Right here is the perfect website for anybody who hopes to find out about this topic. You realize a whole lot its almost tough to argue with you (not that I personally will need to…HaHa). You certainly put a brand new spin on a subject that’s been discussed for years. Wonderful stuff, just great!

 9. Wordpress Webdesign Sydney

  After looking into a number of the articles on your web site, I truly like your way of blogging. I saved as a favorite it to my bookmark website list and will be checking back soon. Please visit my web site as well and let me know your opinion.

 10. Read More

  I seriously love your website.. Great colors & theme. Did you make this amazing site yourself? Please reply back as I’m trying to create my own personal blog and would like to learn where you got this from or just what the theme is named. Kudos!

 11. Trent Menghini

  Oh my goodness! Amazing article dude! Thank you, However I am encountering difficulties with your RSS. I don’t understand the reason why I am unable to subscribe to it. Is there anyone else getting identical RSS problems? Anybody who knows the answer will you kindly respond? Thanks!!

 12. Website

  Hello, I do think your site could possibly be having browser compatibility issues. When I look at your site in Safari, it looks fine however, if opening in Internet Explorer, it’s got some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up! Aside from that, fantastic blog!

 13. Ulrike Stram

  Everything is very open with a clear description of the challenges. It was definitely informative. Your website is very helpful. Thank you for sharing!

 14. Genaro Kasprak

  I’m amazed, I have to admit. Seldom do I come across a blog that’s both educative and entertaining, and without a doubt, you have hit the nail on the head. The problem is something not enough folks are speaking intelligently about. I’m very happy I came across this in my search for something concerning this.

 15. Click here

  Hello there! This blog post could not be written much better! Going through this post reminds me of my previous roommate! He continually kept talking about this. I will forward this post to him. Fairly certain he will have a good read. Thanks for sharing!

 16. Get fit

  You’re so awesome! I don’t think I’ve truly read something like that before. So good to find somebody with a few genuine thoughts on this subject. Seriously.. thank you for starting this up. This site is something that is required on the web, someone with a bit of originality!

 17. Juno 106

  I really love your website.. Excellent colors & theme. Did you create this amazing site yourself? Please reply back as I’m planning to create my very own site and would love to find out where you got this from or what the theme is called. Many thanks!

 18. Cape Coral Florida

  You are so awesome! I do not believe I have read through anything like that before. So wonderful to discover another person with a few unique thoughts on this subject matter. Really.. thank you for starting this up. This site is something that is required on the internet, someone with a little originality!

 19. Ascendantny

  Nice post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon on a daily basis. It will always be helpful to read through content from other writers and use something from their web sites.

 20. The SEO

  I wanted to thank you for this wonderful read!! I certainly enjoyed every little bit of it. I have you book-marked to check out new things you post…

 21. berkey

  Thank you for some other informative web site. The place else could I am getting that type of info written in such a perfect manner? I’ve a project that I’m just now operating on, and I’ve been at the glance out for such information.|

 22. thefeed

  Howdy! I simply wish to offer you a big thumbs up for your excellent info you have here on this post. I’ll be returning to your blog for more soon.|

 23. feed

  It’s truly very difficult in this busy life to listen news on TV, therefore I just use the web for that purpose, and get the newest news.|

 24. whole house atmospheric water generator

  Great post. I used to be checking continuously this weblog and I’m impressed! Extremely helpful info specially the remaining section :) I deal with such information much. I used to be looking for this certain info for a very long time. Thank you and good luck. |

 25. superbeets

  Wonderful blog! I found it while browsing on Yahoo News. Do you have any suggestions on how to get listed in Yahoo News? I’ve been trying for a while but I never seem to get there! Thank you|

 26. Dustin Schoenstein

  This is really interesting, You are a very skilled blogger. I’ve joined your rss feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I’ve shared your website in my social networks!|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge