Top 7 stoute dreumes dingen

Oooh Ja! Ik heb er ook zo één. Een heel ondeugende dreumes. Hij is zo stout en zo schattig te gelijk. Niet te geloven. Ik ben ook echt van het zwakke vlees hoor. Ik smelt meteen wanneer ik die super ondeugende oogjes van mijn dreumes mannetje zie wanneer hij iets heel stouts heeft gedaan…

dreumes

Want meestal weet hij het dondersgoed! Een enkele keer wordt ik maar boos. Gewoon omdat hij zo vindingrijk is! Echt ik zou het zelf allemaal niet bedacht hebben. Volgens mijn moeder was ik dan ook een aller braafst meisje, ook toen ik een dreumes was. Mijn man daar in tegen.. Hier een top 10 voor jullie op een rij van onze dreumes incl. foto’s:

Nr. 1 Met yoghurt op de tafel schilderen

dreumesDeze is favoriet, dat weet ik omdat het meerdere keren is voorgekomen. Tja, ik weet het! Niet alleen laten eten. Vooral yoghurt niet! Ook niet even snel nog iets pakken als de kleine dreumes aan het eten is Eva! Gewoon niet doen…

Nr. 2: Alle loom elastiekjes van je zus pakken, op de grond strooien om er vervolgens nog eens lekker doorheen te lopen :-)

dreumes

Nr. 3: Een zelfbedachte dreumes smootie maken..

dreumesSowieso is het erg interessant als er drinken en eten op tafel staat om daar een gezamenlijk geheel van te maken… Ook onderdeel van het programma stoute dreumes is: met brood, koek, pannenkoek, fruit en noem maar op in je water of sap dopen en dan opeten. Dat dan weer wel gelukkig. Zou het iets Surinaams zijn?

Nr. 4: Tekenen met was(!)krijt op het tapijt…

dreumesWant tja, beige is ook maar zo saai. En zo heb ik tenminste een mooie autobaan gemaakt.. toch mama? (ondertussen denkt mama: STOM , Stom, Stom!! Dat ik die waskrijtjes niet heb opgeruimd van tafel……AARGH)

Nr. 5: Alle deuren en kastjes open maken, JUIST als mama zegt dat het niet mag!

dreumesEn ons neefje kan daar ook wat van. Moet je die twee eens samen zien joh! Als ze even de ruimte krijgen. ‘Superduper ondeugende dreumes tijd’ is het dan!

Nr. 6: Eten in je haar smeren of glitters op je hoofd strooien.. één pot nat.

dreumesShampoo is overbodig mama, dat weet je toch?!?

Nr. 7: Aarde uit de pot strooien. Of al je speelgoed (keihard) op de grond gooien..

dreumesWaarom eigenlijk?? Nou, omdat het zo’n lekker hard geluid geeft, dingen soms kapot gaan (hoe grappig is dat?). En de reacties om mij heen zijn ook zo grappig….

Gelukkig zijn er nog veel meer ondeugende dingen die onze dreumes doet. Soms heerlijk, soms vermoeiend. Maar meestal vooral erg schattig. Heb jij ook zo’n schattige dreumes thuis? En is die wel eens ondeugend? Wat is het meest ondeugende wat je tot nog toe hebt meegemaakt? We horen het graag in de reacties!

evazwart

Volg me via bloglovin.nl of like m’n Facebook pagina: opvoedenzonderstress.nl

Opvoeden Zonder Stress

4 gedachten over “Top 7 stoute dreumes dingen

  1. zomersproetje

    Nou dan valt het hier nog mee…Maar dochterlief is nu 14 maanden. Een moppie maar ook een boefje. In de tuin wroet ze het liefst in het zwarte zand en als ik even niet kijk stopt ze het in haar mond. Of ze trekt planten, kettingen of andere dingen kapot…Scheuren doet ze ook erg graag. Meest ondeugend op dit moment is wanneer ze plukken kattenhaar tussen haar vingers heeft. Dan is onze poes ook zo weer vertrokken… Ben benieuwd wat ze later nog gaat doen 😉
    zomersproetje onlangs geplaatst…Onrust en leuke nieuwtjesMy Profile

  2. Divine Vitality

    Haha grappig! Ik zat vroeger ook altijd aan de plant en haalde de modder er uit 😛 lekker troep maken 😐 kan me voorstellen dat als je het als moeder zijnde weer op moet ruimen dat je er minder blij van wordt, soms zal het trouwens ook wel eens grappig zijn! Maar lijkt me toch best wel zwaar kids opvoeden! Heb altijd respect voor mama’s die het zo goed doen, vooral aangezien de meeste moeders de grootste verantwoordelijkheid voor de kinderen op zich nemen!
    Divine Vitality onlangs geplaatst…Better Events – samenvatting van de dag / ervaringMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge