tip: plannen in je vakantie

Ja, zucht. Als je wilt werken en gezellig tijd doorbrengen met je kinderen, dan moet je plannen. Maar hoe plan je nou effectief? En vooral als je ondernemer bent of vanuit huis werkt. Hoe zorg je dat je toch iets gedaan krijgt en ook echte tijd met je kids kunt doorbrengen? Lees hier mijn tip over hoe ik dat doe :-)

tip

Tja, sinds een kleine maand heb ik besloten dat ik ook weer wil gaan ondernemen. En deze keer iets zelf neer ga zetten. Het is je misschien wel eens opgevallen dat ik geen reclame of banners hier op de site heb staan. Dat is een weg die vele wel bloggers bewandelen, maar ik heb voor een andere weg gekozen. Deze site is er echt om moeders een hart onder de riem te steken. Ik zit op dit moment wel nog te denken aan een e-book om je kraamweek goed te kunnen voorbereiden en je bevalling. Maar nu is het eerst tijd voor iets anders.(binnenkort zal ik met jullie delen wat dat dan is 😉 )

Maar als je wat voor elkaar wil krijgen (althans ik) in de vakantie, dan moet ik wel heel strak plannen..

In dit artikel in het Vrouw en passie magazine vertel ik je een super tip, hoe jij je vakantie effectief kan doorbrengen met de kinderen en je werk. Echt even lezen want het is een super tip! (Lees hier.)

Maar hoe ziet mijn planning er dan uit per dag?

Nou, ik heb de wekker op 06.30 uur staan. En soms lukt het wel om dan ook op te staan, maar soms wordt het ook 07.00 uur. Dan ga ik een half uur mediteren/ademtechnieken doen. Daarna reageren op blogs en aan mijn blogposts werken. Dan komen de kindjes uit bed en gaan we eten. Soms lukt alles niet goed voordat ze wakker worden. En dan mogen ze nog even televisie kijken. Daarna begint mijn tijd met de kinderen. Samen eten iets spelen, een hut bouwen of knutselen of met de auto’s rondrijden door het huis. Soms als ik iets moet poetsen of opruimen doe ik dat ook in deze tijd. En spelen de kids even samen. Ook de 20 minuten workout die ik drie keer per week doe, doe ik hier of tijdens het slaapje van mijn zoon.

Dan gaan we weer eten en breng ik de jongste naar bed. Nu heb ik of even tijd voor mijn dochter. Afgelopen twee weken had mijn man ook even vrij genomen en hebben we dit om en om of samen gedaan. Soms mag mijn dochter even een filmpje kijken of knutselen wat met de kleinste niet zo leuk is of makkelijk gaat. Of een boekje lezen. En dan kan ik weer aan de slag met mijn werkjes of social media.

tipAls de jongste wakker wordt gaan we iets groots doen. Even naar buiten of spelen in de tuin. Of als het slecht weer is spelletjes spelen. We hebben bijvoorbeeld met het hele gezin verstoppertje gespeeld en tikkertje. Maar ook kaarten spelletjes. Met de jongste speel ik dan memorie zo goed en kwaad als dat gaat 😉 Boodschappen gebeuren ook vaak in deze tijd :-).  Heb jij trouwens nog een tip wat je kunt doen als uitstapje in de vakantie?

Dan is het weer tijd om eten te koken en samen te eten. Hierna mochten de kids soms wel en soms niet lang(er) opblijven. Toen het lekker weer was gingen we een vuurtje maken in de vuurkorf en marshmallows op een stokje boven het vuur branden. Maar soms is het ook gewoon lekker dansen en zingen met z’n vieren op muziek. Of we spelen een pak spelletje.

tipDaarna gaan ze meestal in bad en dan naar bed. Eerst nog een verhaaltje natuurlijk 😉 En dan is het of, tijd voor papa en mama, of werk tijd! En kan ik weer lekker door knallen :-)

Soms doen we ook een hele dag een uitstapje bijv. naar Safaripark de Beekse Bergen. (Ook voor een dagtrip is een tip erg welkom :-) ) En we zijn ook vier dagen naar Antwerpen geweest. Omdat we al zoveel weg zijn geweest afgelopen half jaar en ook een half jaar geleden verhuisd zijn. Genieten we ervan om en rond het huis te zijn dit jaar. En als het goed is, trekt het weer ook weer aan vanaf vrijdag. Dan is het helemaal weer leuk in onze super tuin :-)

tipZo ziet onze/mijn vakantie eruit en krijg ik ook nog wat gedaan :-) Hoe zit dat bij jou? Ben je ondernemer? Of werk je. En hoe regel jij de combi werk en gezin in de vakantie? Nog een super tip toe te voegen? Ik lees het graag bij de reacties hieronder :-)

evazwart

Volg me via bloglovin.nl of like m’n Facebook pagina: opvoedenzonderstress.nl

Opvoeden Zonder Stress

17 gedachten over “tip: plannen in je vakantie

 1. Kelly - Pluiskonijn.nl

  Wat een nette planning met het opstaan enz. Ik sta meestal ook rond 07.00uur op en mijn dochter is meestal ook rond die tijd wakker. Meestal lopen de dagen een beetje hetzelfde wat betreft eten, slapen en boodschappen doen, als we een dagje weggaan of ik moet werken gaat dit anders natuurlijk.

 2. Sylvia

  Wow elke dag 6.30 uur opstaan. Dat doe ik alleen vrijwillig op werkdagen . Op de dagen dat ik vrij ben en het is vakantie dan kan ik echt van mijn vrije woensdag genieten. In ieder geval niet wakker worden van de wekker. Maar als ik eenmaal wakker ben moet ik van mijzelf eruit. Vroeger deed ik dat niet, maar ik word daar echt heel erg lammelendig van en dan komt er de hele dag weinig tot niets meer uit mijn handen. Schieten we dus niets mee op!
  Speeltuin de kievit in Berkel is erg leuk. Zeker met mooi weer, er zit een zwembad bij.
  In zoetermeer zit op de voorweg een kinderboerderij en daar is de bouwspeelplaats bij gekomen. Erg leuk, ook bij slecht weer!
  Laatste week van de zomervakantie (volgende week dus) is er in de Veur de hele week Speelmeer.
  Erg leuk voor kinderen. Knutselen, bewegen en als je wilt zwemmen voor €3.05 per kind. Vraag maar aan Ajay, die kent van Doewiets nog wel van vroeger. Zelfde principe!

 3. EvaVisser Bericht auteur

  Haha, ja heel strak deze planning. Maar ik wil dan ook veel gedaan krijgen. Toch ga ik niet over mijn grenzen heen. Als ik een keertje echt moe ben dan slaap ik gewoon tot de kids wakker worden en krijg ik minder gedaan. Of als ik een dagje heb dat ik helemaal nergens mee bezig wil zijn. Dan kijk ik een filmpje s’avonds :-)

 4. EvaVisser Bericht auteur

  Super bedankt Silvia, leuke tips! En ja af en toe uitslapen is ook fijn. Vooral als de kids een nachtje zijn gaan logeren 😉 Want met kleine kids moet ik sowieso vroeg uit bed. Eerder in de vakantie ging de oudste ook wel eens met de jongste Netflix kijken. Dan maakten ik snel een broodje voor ze en ging ik nog even in bed liggen. Maar zoals je zegt. Je krijgt gewoon weinig gedaan. Liefs! Eva

 5. SMS

  I love looking through a post that can make people think. Also, many thanks for permitting me to comment!

 6. Inger Duker

  I simply want to tell you that I’m newbie to weblog and really enjoyed this website. More than likely I’m want to bookmark your blog post . You absolutely come with good well written articles. Kudos for sharing your blog.

 7. Best CBD Oil

  Great job, I was doing a google search and your site came up for homes for sale in Altamonte Springs, FL but anyway, I have enjoyed reading it, keep it up!

 8. Tractor Workshop Manuals

  I’m impressed, I have to admit. Truly rarely should i encounter a weblog that’s both educative and entertaining, and let me tell you, you’ve hit the nail about the head. Your thought is outstanding; the catch is something that there are not enough individuals are speaking intelligently about. My business is happy that I found this within my find something with this.

 9. John Deere Diagnostic and Test Manuals

  There are a handful of fascinating points in time here but I do not know if every one of them center to heart. There may be some validity but I am going to take hold opinion until I take a look at it further. Great article , thanks so we want far more! Added to FeedBurner too

 10. cbd products

  I am the manager of JustCBD company (justcbdstore.com) and I’m presently looking to expand my wholesale side of business. I really hope that someone at targetdomain can help me :) I considered that the best way to do this would be to connect to vape shops and cbd stores. I was really hoping if anybody could recommend a qualified web site where I can buy Vape Shop B2B Mailing List I am currently examining creativebeartech.com, theeliquidboutique.co.uk and wowitloveithaveit.com. Unsure which one would be the best selection and would appreciate any assistance on this. Or would it be much simpler for me to scrape my own leads? Suggestions?

 11. Love Vibes

  After looking into a handful of the articles on your web page, I really like your technique of blogging. I book-marked it to my bookmark webpage list and will be checking back in the near future. Please check out my web site as well and tell me your opinion.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge