supermom Emy – 5x vragen

Vandaag is Emy aan de beurt. Ook aan haar stelde ik de 5 vragen om zo een kijkje te kunnen nemen in haar leven als hardwerkende moeder a.k.a. supermom! Het is echt fantastisch als je leest wat zij allemaal gedaan heeft de afgelopen jaren en nog steeds doet! Pet je af hoor! En je blog is ook erg leuk! Vooral interessant om te lezen over suikervrij opvoeden & lekkere recepten..

supermom

Naam moeder: Emy.
Leeftijd: 30 jaar.
Woont in: Nederland.
Kinderen: Ik heb drie zoontjes. L is 7 jaar, S is 4 jaar en F is 1 jaar
Beroep: Ik ben sindskort gestopt met werken (ik had een eigen praktijk) om meer thuis te zijn voor de kinderen. Ik ben nu mamablogger (www.kaboutertuinblogt.nl) en heb nog een webwinkel

Hoe gaan jullie slapen? Of hoe is de planning voor het naar bed gaan bij jullie?

Wij vinden rust en regelmaat heel erg belangrijk en onze kinderen hebben hier ook veel baad bij. De kinderen gaan rond 19 uur naar bed, met uitloop naar 19.30 uur. Na het eten wil ik graag “rust” in huis. We doen niet al te drukke dingen meer. Even badderen, pyama aan, boekje lezen en naar bed toe. F krijgt nog borstvoeding en krijgt voor het slapen gaan altijd nog.  Onze middelste heeft soms moeite om in slaap te komen, soms gaan we bij hem liggen, soms gaat hij in ons bed. Tot 4 maanden hadden we hier nauwelijks een vast ritme. S was wel een hele makkelijke baby. F was een huilbaby met reflux en daar hebben we veeeel mee rondgelopen.

Wat en rond welke tijden krijgen je kinderen tijdens de dag te eten? En wat en wanneer eet jij?

Onze twee oudsten zitten op school en dus zitten we op doordeweekse dagen wel gebonden aan tijden (wegbrengen en ophalen). We ontbijten tussen half 7 en 7 uur. Direct na het opstaan. De jongste, F, ligt dan vaak nog te slapen en laat ik zo lang mogelijk liggen om zoveel mogelijk aan zijn eigen ritme vast te houden, hij eet dan als we terug komen van de jongens naar school brengen. We ontbijten heel wisselend. Wij eten (geraffineerd) suikervrij en ik probeer wel veel af te wisselen. Havermoutpap, Brinta, Griekse yoghurt met fruit, een boterham of soms suikervrije apple crumble. Om 10 uur eten ze op school hun tussendoortje. Ik maak een lunchbakje met verschillende soorten groenten en fruit. We hebben handige bakjes van Lunchbots hiervoor (gescheiden vakjes). Soms een bakje yoghurt of wat applecrumble.  Rond 12 uur krijgen ze lunch. Om 14 uur zijn ze klaar met school. Thuis eten ze vaak nog wat fruit of een zelfgemaakte koek. Avondeten doen we rond half 6. F doet gewoon mee met ons gezin en krijgt doorgaans hetzelfde te eten als zn broers.  Ik eet in principe hetzelfde als de kinderen en ook op hetzelfde moment. 
Tijdens de eerste 4 maanden van de eerste was het trouwens wel anders. Dan was mijn eten vaak al koud als ik er aan begon, of ik at pas heel laat. Het zat helemaal niet meer in mijn ritme omdat ik zo druk was met de baby. Alledrie mijn kids kregen de eerste 6 maanden uitsluitend borstvoeding. 

Wat is het favoriete spel, grappig move (en) of speelgoed waar je kinderen mee spelen/graag doen op dit moment?

Op dit moment spelen mijn drie kinderen het liefst buiten, zeker met het prachtige weer van de afgelopen dagen. We hebben een trampoline in de tuin en dat is het helemaal! Fietsen, de loopfiets of de tractor vallen ook goed in de smaak.

Hoe zorg je voor balans in je werk en gezin/leven? En hoe en wanneer neem je supermom tijd?

Sinds onze tweede in ons gezin is kreeg ik moeite om alle ballen hoog te houden. Ik had een eigen praktijk en daarbij kwam ook administratief veel werk kijken. Voor mijn gevoel kon ik niets helemaal 100% goed doen. Op mijn werk bleef ik met bepaalde zaken achter, in het huishouden ook en ik had ook het gevoel dat ik mijn kinderen niet de volledige aandacht kon geven. Ik heb een tijd doorgemodderd en onlangs kreeg ik de mogelijkheid om te stoppen met werken. Dit is nu anderhalve maand geleden en ik ben nu nog bezig om zaken af te ronden en om mijn draai opnieuw te vinden in het gezin. Mijn man zit bij de marine dus ik sta er ook regelmatig alleen voor. Nu ik niet meer buitenshuis werk denk ik dat het alleen maar beter zal gaan. Mama tijd heb ik niet heel erg veel. Als de oudste twee op school zitten en de jongste even op bed ligt heb ik wat mama tijd. Soms vul ik dit met hoognodige huishoudelijke klusjes. Soms neem ik ook even bewust tijd voor mezelf. Of ’s avonds als de mannen op bed liggen heb ik tijd voor mezelf. Maar vaak heb ik dan geen puf meer om wat te doen.

Hoe zie je jezelf en je gezin/leven over 5 jaar?

Ik hoop dat we dan meer rust hebben gevonden. Afgelopen jaren zijn zo hectisch geweest. Verder hoop ik dat ik mijn blog en webwinkel dan wat meer heb kunnen uitbreiden. Bovenal hoop ik natuurlijk dat we gelukkig zijn!

Nou een enorm harde werkster dus. Oftewel een supermom! Ik heb bewondering voor hoe je alles doet en ook nog de tijd vindt/vrij maakt om suikervrije gerechten te maken! Wat vinden jullie van hoe Emy alles runt en doet? Liggen jullie kids ook op tijd in bed?

evazwart

Volg me via bloglovin.nl of like m’n Facebook pagina: opvoedenzonderstress.nl

Opvoeden Zonder Stress

p.s. wil jij ook een keer mee doen met de rubriek 5 keer vragen? Dan hoor ik het graag! Vind ik leuk!

Een gedachte over “supermom Emy – 5x vragen

  1. Markus

    Hi Dear, are you truly visiting this web site regularly, if so after that you
    will absolutely get pleasant know-how.
    kuliah manajemen perhotelan
    Markus onlangs geplaatst…MarkusMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge