Structuur, structuur.. STRUCTUUR!

Pff echt hoor! Ik heb het even nodig dat ik mezelf bij de lurven pak! Ik heb echt even flinke behoefte aan structuur…

structuur

Ik heb grootse plannen! Veel interviews, samenwerkingen en ook nog een e-book in de maak! Het zijn leuke ideeën maar dan moet ik wel flink aan de bak! Ik heb echt structuur nodig. Ik ben veel weg geweest de afgelopen tijd en het begint nu zijn tol te eisen!

Structuur:

Ik ben het zat! En dat is nou juist de attitude die ik nodig heb. Ik heb dat nodig om het roer om te gooien. Of misschien moet ik beter zeggen aan het roer te gaan staan. Want er moet nog het een en ander in huis gebeuren. Ik wil een dagritme maken zodat mijn kids elke dag hun vitamientjes krijgen, op vaste tijden eten en slapen zodat ik ook genoeg tijd kan nemen en praktisch kan indelen voor huishoudklusjes en blog bezigheden.

Jullie hebben vast gemerkt dat ik de laatste weken niet meer heel regelmatig berichten plaats. Eigenlijk heb ik als persoonlijk doel dat ik 3 tot 4 berichten per week plaats. Maar de laatste tijd waren het er vaak 2. Wel hele leuke natuurlijk! Haha. Maar toch. Het mag strakker. Met meer structuur. Het mag meer een gewoonte worden om een planning te hebben en dan vooral de planning uit te voeren.

structuur

Lijstjes structuur:

Ik ben echt een held in plannen maken. Ik maak lijstjes voor alles! Welke posts ga ik wanneer plaatsen; Wat zijn mijn lange termijn doelen die ik wil behalen; Wat moet ik inpakken als we op reis gaan; Boodschappenlijstjes; Wat hebben we nodig aan spullen/kleding als we weg gaan; Wat heb ik nodig voor verjaardag feestjes; Wat ga ik koken/maken; What to do op een dag. En ga zo maar door!

Het maakt het overzichtelijk voor mij. Het zorgt ervoor dat ik iets gedaan krijg. Dat ik niet in paniek raak ( te chaotisch wordt ) zodat ik helemaal niks meer doe. Maar dan komt het… Als er dingen op mijn lijstje staan dan moet ik ze nog wel doen!!

structuur

Het kan altijd beter:

Eerst gaf ik de schuld aan dat de lijstjes allemaal door elkaar staan in verschillende schriftjes omdat ik zoveel schrijf dat een schriftje makkelijk vol raakt. En dat is geen structuur, het zorgde ervoor dat ik het overzicht kwijt raakte. Maar toen kreeg ik de tip van lisanneleeft.nl voorgeschoteld van een bullet journal maken. Heel fijn. Heb ik ook gedaan. Eerst snapte ik er niks van en toen begreep ik het: Ja, alle soorten lijstjes ordenen in een grote map met lege pagina’s ertussen. En dan beginnen in te vullen. Zo heb je alle verschillende lijstjes bij de hand in een grote map! Ideaal, behalve dan dat ik meer soorten lijstjes blijk te maken dan dat ik heb opgeschreven en ruimte voor heb gemaakt. Waardoor het toch een klein beetje een zootjes is geworden. Maar goed, wel een overzichtelijk zooitje. Dus ik ben er nog steeds blij mee.

Ik keek eens een filmpje op youtube van Sanny Verhoeven. Het heet Sanny zoekt geluk. Over plannen als zelfstandig ondernemer en op zo’n manier plannen dat je het ook gaat doen. Iets van haalbaar plannen ofzo. Het heet nooit meer uitstellen. Goede titel! Ze is echt een leuke meid, en verteldt het ook heel leuk! Het helpt zeker om meer over te gaan tot actie als je dit filmpje hebt gezien. Maar dan nog moet je het gewoon doen. Oftewel ik moet het gewoon doen..

Dus ik ben het zat. Het roer gaat om; aan; gaat gaan! Ik ga elke minuut besteden die ik kan, aan alles wat ik nog moet doen en ik sta het mezelf niet toe om te verslappen of op mijn luie reet te gaan zitten ( sorry voor mijn taalgebruik ). Kortom: structuur. En als ik toch in mijn luiheid verval: Dan app ik gewoon mijn man. Want als hij me niet aan de praat krijgt?! Dan weet ik het ook niet meer. Dit is namelijk zijn talent: mensen in beweging krijgen. En hij kan het als de beste. Al zeg ik het zelf..

evazwart

Hoe zorg jij dat je jou klussen gedaan krijgt? Heb je ook wel eens last van uitstel gedrag of verkapte luiheid? Van wie of waardoor krijg jij een spreekwoordelijke schop onder je kont? En wat is jou ultieme oplossing? Ik ben benieuwd naar jou ervaringen, deel ze bij de reacties onder dit bericht!

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van wat ik schrijf? Volg me via bloglovin.nl of like m’n Facebook pagina: opvoedenzonderstress.nl

Opvoeden Zonder Stress

Een gedachte over “Structuur, structuur.. STRUCTUUR!

  1. Ajay

    Ja schat en ik weet dat je het kan! En dat ik jou stok achter de deur ben dat doe ik graag en met liefde:) Zo helpen we elkaar want jij staat in mijn hoek en ik in de jouwe, ach wat voor hoeken zijn er nu eigenlijk allemaal. Wij staan als gezin samen in het middelpunt van “onze gezinscirkel” :) Hoeken zijn er om rond gemaakt te worden, vinden jullie ook niet? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge