spiraalsnijder om gezond te koken

Hey hey, vandaag deel ik mijn ervaring met een super handige en leuke spiraalsnijder. Kookpunt.nl stuurde deze handige spiraalsnijder op samen met een super leuk kookboek. Ik heb hem uitgeprobeerd en deel hier met jullie mijn ervaring ! :-)

spiraalsnijder

Jullie hebben een tijdje niks van me gehoord. Het spijt me. Ik ben begonnen met een nieuw project over fit zijn en vitaal (hier later meer over ook ivm de goede voornemens waar we straks weer allemaal mee bezig gaan zijn in januari 😉 ). Te gelijkertijd heb ik een start gemaakt met online ondernemen. (vooral nog in de voorbereidende fase) Ik ben een nieuwe website aan de achterkant aan het bouwen. En natuurlijk m’n lieve kids erbij 😉 Ik heb wel een heleboel leuke artikelen klaar staan voor jullie. En zal ze nu weer met meer regelmaat te voorschijn toveren! Want ik krijg zulke leuke reacties ook terug van jullie allemaal!

Maar nu eerst even dit: Jullie weten waarschijnlijk inmiddels wel dat ik hou van biologisch en gezond eten. Ook vind ik het belangrijk om veel groenteN te eten en dat ook aan de kids te geven.

spiraalsnijder

Kookpunt.nl was zo lief om ons gezin deze spiraalsnijder van Microplane op te sturen om uit te proberen. Ik zat al langere tijd te denken aan een snijder als deze. Vooral ook omdat we veel groente eten. En het is heel leuk om lekker te kunnen combineren met groenten! Op deze manier met de spiraalsnijder kan je er natuurlijk iets extra leuks van maken. Maar wat ik zo grappig vind! Hij is super handig in gebruik. En, niet duur! Hij kost bij Kookpunt.nl 11,90.

Naast de spiraalsnijder kregen we ook een super leuk kookboek (Spiralize van Stephanie Jeffs). Met allemaal recepten om met een spiraalsnijder te werken. Van hartig tot zoet en ik moet zeggen, super leuke tips! Zo ver had ik nog niet gedacht. Want ik was niet verder gekomen dan courgetti. Weet je wel die courgette sliertjes als een soort pasta bereid. De courgette kun je dan met zo’n spiraalsnijder tot sliertjes maken en dan lekker mee roerbakken met een sausje. Maar nu ik dat boek heb doorgebladerd heb ik super veel inspiratie om weer allemaal nieuwe soort gerechten uit te proberen :-) :-)

spiraalsnijder

Het is net even wat anders en ik vind het ook altijd leuk om bijv. met de feestdagen die eraan komen iets extra’s te kunnen doen met eten. Maar wel dat het gezond blijft natuurlijk. Nou, ja. Niet alles hoeft gezond. Maar wel zoveel mogelijk 😉

Grappig ook he, als je er bij stil staat? Je immuun systeem heeft het meeste te verduren tijdens de winter en koude dagen. Maar juist in die tijd eten en drinken we veel ongezonde dingen i.v.m. feestdagen etc. Dus ik ben heel blij met input om een speciale maar toch gezonde maaltijden te kunnen bereiden met de Microplane spiraalsnijder :-)

spiraalsnijder

DUS..

Ja, hoe werkt hij? Super moet ik zeggen. Het gaat heel makkelijk zo. De mesjes zijn super scherp en je hebt in no time een courgette, wortel of komkommer omgetoverd in leuke sliertjes om te eten! Je hebt een klein en een groot gat. En het is heel makkelijke ook vast te houden als je bezig bent. De kids eten nu WEL courgette. Terwijl ze het daarvoor maar slijmerig vonden. Dus, voor ons is het een regelrecht succes.

Heb jij een spiraalsnijder? En wat voor gerechten maak je daarmee? Heb je ook al nagedacht over hoe je gezond en toch speciaal de feestdagen/winter doorkomt? Ik ga binnenkort ook lekkere recepten en gezonde delen rondom pepernoten bakken etc.

Laat me in de reacties weten wat je ervan vindt!

evazwart

Volg me via bloglovin.nl of like m’n Facebook pagina: opvoedenzonderstress.nl

Opvoeden Zonder Stress

Een gedachte over “spiraalsnijder om gezond te koken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge