Paas ijs: lekker en gezond!

Ik heb voor jullie weer een leuk recept uit Veggiekidz. Gezond ijs! Er komt geen suiker of anders zoet spul aan te pas! Ik was heel benieuwd hoe het zou worden, jullie ook? ijs

Veggiekidz is een kookboek waar ik erg enthousiast over ben, zoals jullie weten. En omdat ik weer een recept had uitgeprobeerd met mijn dochter dacht ik. He, misschien is dit ook wel leuk voor de paasbrunch of het diner. Want het is zo lekker lente geel met blauwe stipjes/balletjes :-) En ijs gaat er altijd wel in toch?

We hadden het erg naar ons zin tijdens het maken. En het was ook erg makkelijk om deze gezonde versie van ijs te maken, dus mijn dochter heeft vrijwel alles zelf gedaan. Complimenten voor haar!

Allereerst moesten we goed lezen wat er stond. Daar begint het mee natuurlijk.ijsNou dat had ik dan gelijk helemaal fout gedaan. Want ik had 6 bananen in de vriezer gestopt. En ze moesten voor dat we ze de vriezer in deden in stukjes gesneden zijn. Best heel logisch. Maar als het op recepten aankomt, dan ben ik helaas niet zo logisch ingesteld. Vroeger knapte ik daarom erg af op mijn eigen kookkunsten. Tegenwoordig heb ik geleerd dat je goed moet lezen en als je iets niet snapt: gewoon even m’n moeder (ik dan) bellen of googlen!

ijs

Het recept is simpel: 6 bevroren bananen, griekse of turkse dikke yoghurt, extra fruit, een snufje kaneel en een eetlepel honing. En dat wordt dan heel gezond ijs! En lekker, zeggen ze.

ijs

Nadat de bananen een beetje warmer waren geworden kon ik met moeite de schil verwijderen en er stukjes van snijden. Deze gooide we samen met de yoghurt in de blender en die gingen we eerst maar eens blenderen! Ik was zo benieuwd hoe dat ijs zou worden!

ijs

Lekker schijfjes ananas erbij en nog een keer de blender aan!

ijs

 

Honing en kaneel erbij! ik kan niet wachten om dit ijs te gaan proeven.. Jullie?

ijs

IJs!! Yep hier gaan we even een hapje proeven! Hmm, vond ik tenminste. Mijn dochter had toch eigenlijk echt ijs verwacht.. Maar als ze dacht aan een speciale yoghurt ging het beter haha.

ijs

Toch nog maar wat besjes erbij..

ijs

Nee, mam! Nog even wat mooier maken voor  de foto! Haha, de schat.

Ik moet zeggen dat het gezonde ijs recept is geslaagd, ik had niet verwacht dat dit eruit zou komen. Voor mijn dochter ga ik volgende keer wel bevroren frambozen gebruiken als basis. of bevroren aardbeien. Om te kijken of dat beter in de smaak valt. Maar al met al vind ik het echt een heel fijne ijs vervanger. Ik houdt hem erin.

Wat vinden jullie van dit recept? Zie je het jezelf en je kids maken? Laat het me weten in de reacties! Ik ben benieuwd :-)

evazwart

Wil je op de hoogte blijven van de posts die ik hier plaats? Volg me dan gemakkelijk via bloglovin.nl of like m’n Facebook pagina: opvoedenzonderstress.nl

Opvoeden Zonder Stress

2 gedachten over “Paas ijs: lekker en gezond!

  1. EvaVisser Bericht auteur

    Met zo’n kookboek gaat het heel gemakkelijk. Ik vond het vooral fijn dat het een gezonde versie van ijs is. Leuk voor de zomer dacht ik :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge