Over mij en Waarom

Welkom op m’n blog over opvoeden zonder stress!

IMG_0358_kopie

Foto gemaakt door Rianne Post

Wat leuk dat je hier bent. Mijn naam is Eva Mangal-Visser en ik ben 27 jaar. Ik ben moeder van 2 prachtige kids (dochter 6 en zoon bijna 2 jaar). Samen met mijn man wonen wij in Den Haag.

Ik ben van nature iemand die deelt en ik hou enorm van schrijven! Na zelf (naar mijn idee) voldoende ervaring opgedaan te hebben met opvoeden, ben ik er toch wel achter dat je het meeste ‘leert’ van andermans ervaringen en je eigen fouten! Ik wil daarom met deze blog een platform creëren waarbij ouders dé tips en trucs kunnen delen en waarbij je wellicht verrassende en vernieuwende inzichten krijgt in opvoeden zonder stress. Dat laatste met een dikke knipoog natuurlijk!

In de fabulous MAMA magazine van 07-2014 van juni stond een stuk geschreven door de Hoofdredacteur Phaedra Werkhoven over ‘Verse moeders’.

Eigenlijk liep ik al een tijdje met het idee voor deze blog in mijn hoofd, toen ik in Juni tegen dit artikel aanliep. Ik ben best fan van Phaedra (moeder van 4! kinderen en hoofdredactrice van dit blad). Dat is zo door de jaren heen gegroeid. ze heeft een heel leuke manier van schrijven! Ze neemt je mee in haar wereld en heeft een duidelijke mening. Waar ik het misschien niet altijd mee eens ben, maar dat is ook niet belangrijk bij haar. Ze heeft respect voor andere meningen en toch laat ze van zich horen.

Het artikel begint zo: Lieg jij er ook over? Hoe leuk je het vindt, nu je moeder bent geworden? Je denkt eigenlijk: mijn God, kunnen ze die baby morgen niet komen ophalen? Maar je kirt: “Oh, heeeeerlijk, ik geniet er zooooo van!” Het blijkt dat 90% van de moeders dit dus zo voelt. Is onderzocht. Onder 1.000 – Britse – moeders.

Ze besluit haar artikel met: Als ik dus zou moeten zeggen wat mijn les aan verse moeders zou zijn, is dat de volgende: blijf over de schutting kijken. Over die schutting van jou eigen leven, Nu ben je doodmoe. Nu loopt het misschien niet lekker. Nu denk je dat het nooit meer goed komt. Nu denk je dat iedereen het kan, behalve jij. Nu denk je dat je totaal geen leven meer hebt. Maar weetje, dat heb je wel. Alleen zie je het even niet. Het leuke is dat je dat straks wel weer gaat zien. Geloof mij maar.

Ondertekend: Phaedra (@phaedrajanine opTwitter)

IMG_0372_kopie

Foto gemaakt door Rianne Post

Toen ik dit artikel las dacht ik, het is nu echt tijd! Ook ik heb natuurlijk over de schutting moeten kijken. En moet dat nog steeds! M’n man is mijn rots in de branding met al zijn positiviteit. En als ik ergens niet uitkom, zoek ik het via internet op. Via Fora, of gewoon door m’n vraag in te typen in Google. Ik lees boeken ( niet te veel 😉 ) Ik vraag moeders op school hoe zij iets doen of gedaan hebben. Vraag mijn moeder, schoonmoeder, vriendinnen. Ik luister naar mijn intuïtie en gevoel en kom na het een en ander uit te proberen er altijd wel weer uit.

Dus lees, kijk, en geniet vooral van deze blog! En hopelijk kan ik een steentje bijdragen in het verlichten van de soms heftige weg die we als ‘verse’ of doorgewinterde moeder (en vader) bewandelen. Ik hoop dat dit een mooi platform kan worden waarbij tips en positiviteit gedeeld worden en waar jullie het leuk vinden om terug te komen! Maar als belangrijkste: ECHT wat aan hebben!

P.s. Laat het me weten als je leuke ideeën hebt die mijn gedachte goed ondersteunen (bij Contact), of als je een leuke samenwerking voor je ziet. Ik sta altijd open voor (nieuwe) uitdagingen!

evazwart

18 gedachten over “Over mij en Waarom

 1. Irma Land

  Mooi initiatief Eva! Veel succes en vooral schrijf -en opvoedplezier! Na al vele kinderen (mede) te hebben opgevoed, leer ik nog steeds elke dag…..

 2. Jolanda Baptist

  Hoi Eva helemaal mee eens het verhaal van de roze wolk!!!!!!
  Het is wel een feest om ze te zien groeien in de ruimste zin van het woord.

 3. Imke

  Hoi Eva, wat ontzettend gaaf dat je deze blog gestart bent! Volg je hart :)
  En mooi voor mij; kan ik vast een voorproefje nemen van wat me in het nieuwe jaar te wachten staat!

 4. ferragamo my joy sale

  You actually make it appear so easy together with your presentation but I in finding this matter to be really one thing that I think I might by no means understand. It sort of feels too complex and extremely huge for me. I am taking a look forward on your next post, I’ll try to get the hold of it!

 5. ferragamo sample sale 2015

  You really make it seem so easy with your presentation but I find this topic to be really something that I think I would never understand. It seems too complex and extremely broad for me. I am looking forward for your next post, I’ll try to get the hang of it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge