Nieuwe ronde nieuwe kansen

Het is weer tijd voor goede voornemens. Ik heb onlangs een stilte retraite gedaan….. Genoeg tijd dus om eens goed na te denken over wat er te verbeteren valt in mijn leven!

IMG_7429

Eerst was ik vooral bezig met een hoop stress en gedachten loslaten en pas later kwamen er als vanzelf ideeën en dingen omhoog die ik (anders) wil gaan doen in het nieuwe jaar. Benieuwd? Hier komen ze:

IMG_7284Seva oftewel Service:
Het betekend letterlijk iets doen zonder er iets voor terug te verwachten. Dit deed ik van nature eigenlijk al best veel. Bijvoorbeeld als ze op school hulp nodig hadden, hielp ik altijd mee. Althans, tot de geboorte van mijn zoontje. Daarna iets minder. Het wordt dus tijd dat ik dat weer oppak. Eigenlijk is alles seva. Bijvoorbeeld wat ik me bedacht is dat ik bewust meer complimenten ga geven. Als ik iemand zie die er leuk uitziet of iemands haar of noem maar op. Dan wil ik het niet alleen maar meer denken, ik wil het ook zeggen. Ik weet dat het andere mensen blij maakt. En dat maakt mij automatisch ook weer blij.
Verder: schoonmaken. Dat is ook service. Door je huis goed schoon te houden zorg je ervoor dat iedereen zich lekker voelt in huis. Weten jullie mijn post nog over die sloddervos die ik ben? Nou ik heb dus een iets nieuws bedacht om mijn huis schoon te houden en de sloddervos in mijzelf niet de overhand te laten nemen.
Daarnaast ik wil mijn kinderen ook wat meer bewust maken van service. En ik wil ze ook behoeden voor het sloddervos syndroom. Dus zonder er heel hysterisch over te gaan doen, wil ik implementeren dat iedereen in ons huis bijdraagt aan een schone omgeving. Dus elke dag doen mijn dochter en mijn man ten minste één ding als seva in het huishouden. Grappig genoeg wil mijn jongste zoon dan ook maar al te graag mee doen, merk ik sinds ik het geïmplementeerd heb! Hij wil koste wat het kost stofzuigen! Ook als het ding niet aan staat. En dat mag hij dan natuurlijk ook van mij doen.


IMG_7294Yoga:

Ik wil beter voor mijzelf gaan zorgen. Ik was natuurlijk al veel beter bezig qua eten na die kuur die ik gedaan heb. Ook omdat ik zoete dingen en snacks helemaal niet meer lekker vond erna. Of alleen een klein beetje.
Maar bewegen, dat deed ik alleen als ik ging fietsen. En dat deed ik misschien totaal 2 uur in de week. Niet verkeerd, maar het mag ietsje meer beweging zijn. Tijdens de retraite ben ik weer helemaal verslaafd geraakt aan yoga. Ik merk dat ik het echt heerlijk vind om bewust te worden van mijn lichaam in allerlei verschillende houdingen. Het zorgt ervoor dat alles in mijn lichaam gaat stromen en ik merk dat ik erg vrolijk hierdoor wordt. Dit wil ik dus aanzienlijk meer doen in 2015!
Dit wil ik ook voor mijn kinderen. Vooral voor mijn dochter omdat die in een leeftijd komt, merk ik, waarbij ze veel na gaat denken over dingen. Over de wereld en waarom dingen gebeuren, maar vooral ook over anderen en hoe zij moet doen ten opzichte van anderen en hoe anderen reageren op haar.
Dus wat ik bedacht heb, elke ochtend 5 à 10 minuten de tijd te nemen om een paar simpele leuke oefeningen te doorlopen en af te sluiten met een paar diepe inademingen, zittend met de ogen dicht. Tot slot haar een wens te laten doen voor die dag. Het is nu al een groot succes.

IMG_6131Rijbewijs halen:
Steeds meer kwam ik er achter de afgelopen tijd hoe handig dat wel niet is. Voorheen riep ik altijd, ik heb het niet nodig. Maar nu. Nu is het tijd. Ik wil voor eventuele afspraken naar alle uithoeken van Nederland kunnen rijden. En ik wil  grote dingen kunnen vervoeren als dat nodig is. Dat soort dingen.. 😉

 

IMG_8110

Mediteren:
Lastig vind ik het om al deze dingen vol te houden en in te plannen in mijn dagen. Maar gelukkig kreeg ik een goede tip: ik ga één keer in de week in de avond een meditatie doen. En als stok achter de deur ga ik mensen uitnodigen om mee te komen doen. Het maakt niet uit hoeveel mensen er dan komen. Ik ga in ieder geval één keer in de week mediteren 😉

Ambities volgen:
Als laatste wil ik mijn blog een groot succes maken. Mijn wens is echt dat heeeeeel veel moeders deze site gaan gebruiken om hun tips te delen en te zoeken! En verder wil ik dit jaar erachter komen waar mijn ambities nog meer liggen. Ik wil dit jaar voor mij zien waar ik de aankomende jaren al mijn energie in ga steken.

Heb jij ook goede voornemens bedacht? En wat vind je van de mijne? Wat zijn jou ambities eigenlijk?

evazwart

P.s. als je wil weten waar dit allemaal naar toe gaat. Volg dan mijn blog via bloglovin.nl

2 gedachten over “Nieuwe ronde nieuwe kansen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge