Leuke blogspiratie tag

Dit is mijn eerste tag. Heel leuk dat ik door Pinkpress ben getagt. Ik voel me al meer en meer een echte blogger haha! Zij heeft de tag van BlogQueen. Ik vind het een hele leuk tag en leuk hieraan mee te doen. Lees je verder?

Waar haal jij je blog inspiratie vandaan?

blogspiratie

blogspiratieblogspiratieblogspiratie

Welke afbeelding heeft voor jouw met blogspiratie te maken?

Ik wordt natuurlijk het meest geïnspireerd door wat ik dagelijks mee maak binnen mijn gezin. Maar ook als ik met andere moeders praat of ergens iets lees op het internet of in het fabulous mama magazine. Maar meestal komt het uit dit gekke koppie met al die hersenspinsels die eigenlijk continu bezig zijn met m’n gezin bij staan en de wereld willen verbeteren haha…

Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer’s- of bloggers block aan?

Eigenlijk heb ik periodes vol blogspiratie, andere met wat minder. Alhoewel ik wel moet zeggen dat ik de laatste erg veel blogspiratie heb. Het probleem zit het meer in de tijd vinden om het op te schrijven. En dan vergeet ik meestal weer een onderwerp.. Tegenwoordig heb ik als oplossing dat ik overal en op elk moment even zou kunnen schrijven. Bijv. in mijn notities van mijn telefoon of in een schriftje. Het ‘hoeft’ niet persé direct op mijn site. Dat houdt mij op de een of andere moment in de flow. Dat ik overal  kan schrijven. Soms schrijf ik dan alleen steekwoorden op en soms ook een heel artikel. Dit werkt tot nu toe het beste.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; hoe voel jij je dan?

Dat is gebeurt toen ik vond dat ik op mijn website iets moest gaan zitten tikken. Omdat dat praktisch was, omdat je dan maar een keer hoeft te tikken. En dat werkt dus averechts bij mij. Dus dan moet ik het loslaten. Leuke dingen gaan doen of even mediteren. Het voelt wel vervelend natuurlijk. Maar ik wil vooral een leuk gevoel houden bij het schrijven van mijn artikelen, ik ben dus blij dat ik een manier heb gevonden die tot nu toe werkt om dat te blijven behouden.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?

Haha, dat is een interessante vraag. Als mijn kids ( of man haha) mijn aandacht vragen vind ik het heel lastig om focus te houden. Ik weet dus dat als ik echt even lekker door wil werken ik of, mijn man in moet schakelen om de vragen van de kids even voor zijn rekening te nemen of, vroeg opstaan en voor schooltijd het meeste gedaan te hebben. Want s’avonds lukt ook niet altijd om goed te focussen merk ik. Verder creëer ik eigenlijk focus. Dus als ik focus ‘forceer’ lukt het me meestal wel. Ben alleen wel wat meer aangebrand als je mij op zo’n moment ‘stoort’ haha!

blogspiratieWelke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?

Yes, number one is mediteren. Het liefste met ademtechnieken en yoga ervoor. Lekker leeg. En dan krijg ik meestal wel mooie gedachten of ideeën over wat ik wil delen met de wereld. Klinkt lekker zweverig, maar ik kan er niks aan doen. Het is gewoon zo.

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?

Eigenlijk maak ik geen gebruik van muziek. Maar als het aanstaat, kan ik me ook goed ervoor afsluiten. Ik luister vaak als ik op mijn laptop werk naar bhajans oftewel mantra’s van Art of Living. Maar dat is gewoon als achtergrond en niet persé om blogspiratie van te krijgen.

Waar ontstaan de beste ideeën?

In mijn hoofd haha! Nee, serieus. Het maakt niks uit waar ik ben. Op het moment dat ik dat deurtje ‘open zet’ gaat het eigenlijk rollen. Ik wordt dan een beetje afwezig, denk ik. En ja, het gebeurt vaak als ik eten aan het koken ben, of bezig ben met de was. Of als ik sta te wachten op het schoolplein. Iets in mijn eentje doen. Dan komen de gedachten he! 😉 En ook de blogspiratie.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?

Gewoon lekker in huis. Ik heb nog niet veel ervaring met buitens huis werken. Hoewel me dat ook heerlijk lijkt, even in een lunchroom of zoiets. Waar lekkere lunch e.d. gebracht worden. Maar ik denk dat ik in de lente en zomer ook heerlijk in onze tuin ga kunnen werken. Lekker met het zonnetje op mijn gezicht. Heerlijk.

Heb jij ook een ware ‘blogbijbel’ op je bureau staan voor als je het even niet weet?

Nee, ik heb nog niks op dat vlak aangeschaft. Ik zag laatst wel bij Misslipgloss een boek van haar accountant. Die wil ik wel aanschaffen. Maar om blogspiratie te krijgen? Gebruik ik op dit moment niks.

Welke bloggers inspireren jou?

Mijn drie favorieten op dit moment zijn: Misslipgloss, lisanneleeft en kellycaresse. Maar sinds ik op FB ook meerdere blogmama’s ben tegen gekomen lees ik ook hun blogs. Diegene die mij inspireren zijn eigenijk wel diegene die een beetje gek zijn en heel eigenzinnig heb ik gemerkt. Die hun persoonlijkheid op het scherm over laten komen. O.a. vind ik dat heel sterk van Pinkpress, awkwardduckling.nl, fantastic moms en sinds kort volg ik ook een belgische mama Madamezsazsa. Verder die over mijn interesses praten: Mindfull, biologisch of gezond eten. Levensgenieters. Vlijtigliesje en Mamaliefde volg ik ook, de laatste geeft mij ook veel blogspiratie.

blogspiratieHoe zit het met andere bijzondere inspiratiebronnen?

Ik haal ook veel blogspiratie uit de uitspraken en levenswijze die mijn man hanteert. Hij is een echte goalgetter en motivator. Hij staat ook super positief in het leven en draagt dat ( het liefst de hele dag ) over aan anderen. Ik vind al die positiviteit heel fijn en put daar ook echt blogspiratie/inspiratie uit. Het is heel fijn om happy te zijn. Maar ook haal ik blogspiratie uit bijvoorbeeld ‘gevoelige’ gesprekken met anderen. Of gesprekken met moeders van school. Ik ben ook op FB lid van een paar moeder groepen. Daar komen ook leuke onderwerpen naar voren waar moeders mee bezig zijn.

En dan natuurlijk de grote vraag; welke vijf bloggers zal ik nomineren.

Ik ben erg benieuwd naar de blogspiratie van Cynthia van misslipgloss.nl. Ik hoop dat ze tijd hiervoor heeft! En het leuk vind haar tips en trucs te delen! Ook zou ik graag de inspiratie lezen van Lisanne– lisanneleeft.nl , Kelly– kellycaresse.nl, Vlijtig Liesje –  huisvlijt.nl ,  – en Jessica en Martine – fantasticmoms.nl Ik ben benieuwd!

Niet genomineerd, maar wil je hem wel overnemen. Geen probleem. Als je een linkje achterlaat bij Blogqueen wordt je opgenomen in het overzicht. Zie je direct wie hem al wel / niet heeft ingevuld.

Regels blogspiratie tag

 • Link naar deze blogpost
 • Gebruik als illustratie een afbeelding die je inspireert
 • Beantwoord alle vragen op jouw manier
 • Nomineer vijf andere bloggers en laat hen weten dat je ze genomineerd hebt.

9 gedachten over “Leuke blogspiratie tag

 1. EvaVisser Bericht auteur

  Bedankt! Heb je gezien dat ik jou getagd heb? Doe je mee? Lijkt me erg leuk om ook van jou te horen wat jou antwoorden zijn. Gelukkig geen writersblock in ieder geval bij jou 😉 Liefs, Eva

 2. EvaVisser Bericht auteur

  Haha, Gelukkig wel genoeg ideeën! Ja, gefocust blijven is een kunst met kids geloof ik. Bij mij is het een kwestie van goed plannen. Maar dat lukt nog niet zoals ik het wil :-) Liefs, Eva

 3. woolywoot

  Wat leuk om te lezen! Ik krijg trouwens ook tijdens de was vouwen of het koken inspiratie. Er rolt zo een heel verhaal uit.. Die ik ook zo weer vergeet. Ik moet het misschien gewoon opnemen met mijn stem..

 4. Nadia Leilich

  I simply want to say I’m all new to blogging and site-building and truly enjoyed you’re web-site. Very likely I’m want to bookmark your blog . You absolutely have awesome well written articles. Bless you for sharing your web site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge