kinderfeestje idee: Moestuin maken

Na de rage van Albert Heijn was het wel duidelijk dat moestuintjes hot zijn onder onze kinderen. Toen mijn dochter en ik het hadden over wat zij wilde doen met haar kinderfeestje was het dan ook tuinieren!

kinderfeestje

En brownies versieren ( lees levelingszoetigheidje van m’n dochter ) En film kijken. Oh ja en ook nog iets knutselen! Het werd voor het kinderfeestje uiteindelijk de eerste drie zonder het knutselen. Want tja, er moest ook nog taart gegeten worden en iets stevigs voor de lunch ( pannenkoeken ) En er moest nog een cadeautjes verstopspelletje gedaan worden!

Veel kindjes veel lol

Super leuk was het kinderfeestje woensdag met maar liefst 13 kids incl. mijn eigen twee. Want volgens papa was het haaaar verjaardag. Hagar kinderfeestje. En volgens papa mag je op je eigen verjaardag iedereen uitnodigen die jij wil. Lastig, ja soms wel. Want veel kinderen betekend veel vermaken op de dag zelf. Dus had ik bedacht: een strak programma en extra hulp.

kinderfeestje

Extra hulp voor de moestuin

Allereerst hadden we een leuke afspraak gemaakt met een dame die ook vrijwillig meehelpt bij Velt. Een mooie stichting die zich inzet voor ecologisch tuinieren en daarin ook verschillende soorten workshops geeft o.a. Een heel toegewijde dame moet ik zeggen. Annelies, want ze is zeker drie keer voordat de grote dag van het kinderfeestje was aangebroken, hier geweest om ons te helpen en plannen te bespreken en instructies te geven hoe we het stukje grond moesten voorbereiden. Ze heeft de workshop hier verzorgt met de kinderen.

kinderfeestje

Het kinderfeestje

Ze heeft een heel leuk programma bedacht voor het kinderfeestje en alle gewassen op een ecologische manier bij elkaar gepland en geplaatst met de kinderen en onze hulp. Het was echt heel gezellig. Eerst vertelde ze een klein verhaaltje over de diertjes in de tuin en waarom welke diertjes zo belangrijk zijn in de aarde. De kinderen zaten met open mond te luisteren! Daarna gingen ze paadjes inlopen met ze allen in een rijtje.

kinderfeestje

Daarna schoffelen en overgebleven onkruides weghalen. En daarna planten en zaaien! Heel knus om zo die kinderen bij elkaar te zien. Wie geen zin meer had ( lees de jongens ) konden vrij gaan spelen, pas aan het einde van het zaaien en planten kregen de kids er genoeg van. Dus het was heel geslaagd.

Even flexibel zijn

Ik had eerst bedacht om daarna gelijk brownies te gaan versieren. Maar de kinderen waren zo druk geworden dat we toch maar eerst een filmpje gingen kijken. Jake en de piraten op Netflix! Dat was een hit. Weldra zaten alle kinderen op de juiste momenten mee te roepen met het filmpje! Daarna brownies versieren. Het bleek super te zijn omdat ik alles rustig kon neerzetten. En ze hebben heel lief samen versierd en het daarna lekker op gepeuzeld! Toen gingen we dansen en er kwamen al wat ouders binnendruppelen. Maar het dansen ging er zo wild aan toe dat we toch nog maar een filmpje van Jake hebben aangezet. Er kwamen steeds meer ouders en ook Jake ging uit. Het kinderfeestje was afgelopen!

Eind goed al goed

Iedereen kreeg nog een leuk cadeau tasje met speeltjes uit mijn favo winkel Poppedijn in Delft. En toen was het voor ons even uit rusten haha! We hebben maar pizza besteld want we waren best gesloopt na dit kinderfeestje. Maar wel enorm voldaan. Het was een super kinderfeestje!

evazwart

Heb jij wel eens een kinderfeestje georganiseerd? Wat hebben jullie gedaan? Hoe was het? Deel je tips of ideeën hieronder, vind ik leuk!

P.s. Wil je op de hoogte blijven van de artikelen die ik plaats? Volg me via bloglovin.nl . We hebben ook een Facebook pagina: opvoedenzonderstress.nl Ik vind het heel leuk als jullie deze pagina liken.

Opvoeden Zonder Stress

3 gedachten over “kinderfeestje idee: Moestuin maken

  1. Muisje

    Ik heb een catcus-feestje gehouden. Van te voren cactus-aarde, cactussen, steentjes, accessoires en potjes en verf in huis gehaald. de potjes hebben ze geverfd en de cactussen later zelf verpot in hun eigen bloempotje. Verder buiten om het pleintje kinderspelletjes gedaan met veel water en ballonnen.

    Wat een goed idee, jouw feestje! Ik vind het heel erg leuk (en leuk geschreven ook).
    Muisje onlangs geplaatst…Welke keuze heeft je leven veranderd?My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge