kickstart my sport life

Sinds vier weken doe ik mee met het Kickstart programma van Yousra. Oftewel ninja moeder (zie haar blog) . Naar een event voor bloggers zaten we samen in de auto. We deelde onze affiniteit met gezonde voeding en zij met haar sporten. Eerst was ik nogal bang. Maar toen ik haar site las over het kickstart programma werd ik steeds enthousiaster.

kickstart

Yousra zelf sprak me ook erg aan. Spontaan, weet van aanpakken, maar is ook goudeerlijk. Wat ik zelf ook ben. Het klikte. Ik ben zelf al zo’n drie jaar opbouwend bezig met goede voeding. En zo’n acht jaar met mediteren en yoga. Maar sporten, dat is heel lang geleden alweer. Vroeger ( ja, ik heb ook een vroeger..) fietste ik elke dag drie kwartier heen en drie kwartier terug naar de middelbare school. In die tijd deed ik ook wel eens fitness of bijv. lessen Tai bo.  ( voor wie niet meer weet wat dat is: een sportieve vorm met boxen ) En later heb ik nog wel eens op een blauwe maandag wekelijks hardgelopen samen met een vriendin. En als je zo gezond bezig bent met je voeding, dan voel je dat je ook echt nog iets moet doen met beweging. Althans, ik. Ik had gewoon slappe hangbilletjes na mijn bevallingen en ‘nooit’ meer sporten over gehouden…

Tijdens een meeting van een bedrijf op het gebied van gezondheid via mijn man, hoorde ik van een vooraanstaand arts, dat zitten het nieuwe roken is. En dat onderzoek uitwijst dat mensen die een chemo moeten, door een speciaal bewegings programma van iedere dag een half uur, geen chemo meer hoeven. Ook een onderzoek over hoe de levenskwaliteit in verhouding enorm verslechterd als mensen hun spieren in de ‘jongere’ jaren niet ‘fit’ hebben gehouden. Ik voelde mij aangesproken en vandaar mijn zet richting Yousra en haar kickstart programma :-)

De beloftes van het kickstart programma klonken goed: Het gaat je alles meevallen, goed te combineren met kinderen en gemakkelijk thuis te doen. Motivatie via de groep op fb, en een strakker en gezonder lichaam!

kickstartMijn ervaring met het kickstart programma

Ik moet zeggen dat ik het echt een enorme aanrader vind! Ik was echt super bang om te sporten, omdat ik dacht dat ik een hijgende iets zou worden elke keer als ik maar een poging zou doen. Maar de manier waarop dit is opgezet is echt ideaal voor mij. Elke week krijg je drie verschillende programma’s opgestuurd die 20 minuren duren. Drie keer in de week 20 minuten sporten schijnt namelijk veel effectiever te zijn dan één keer in de week een uur. Van alle oefeningen zijn voorbeeld filmpjes gemaakt en ja, Yousra had gelijk hoor! Het is super goed te doen omdat er in de weken een goede opbouw zit. Er zit ook niemand in je nek te hijgen. Je kunt het gewoon positief opbouwen allemaal. Gisteren bijvoorbeeld een workout gedaan van ronde billen platte buik…

Maar wat ik ook leuk vind aan het kickstart programma, zijn de opdrachten eromheen. Mama tijd en hoe je dat praktisch in kan delen, of andere bewustwordings vragen over je voeding, plannen en mindfull bezig zijn. Ondanks dat ik heel bewust bezig ben, heb ik enorm veel aan dit programma. Het is heel fijn om geconcentreerd week voor week je leven aan te pakken en zo doende kleine veranderingen toe te kunnen passen.

Ook heel fijn vind ik de realistische kijk van Yousra op het geheel. Ze is zelf moeder van drie kids, dus ze snapt enorm goed waar wij moeders dagelijks mee te maken krijgen. Het gaat er dus vooral niet om dat je perfect bent en alles perfect doet. Maar wel dat je een verbetering ziet op al deze vlakken in jouw leven als drukke moeder. Haar fijne enthausiasme zorgt ervoor dat je gewoon blijft doorzetten. Ze vertelde mij persoonlijk dat het sporten haar altijd een krachtig gevoel geeft. Alsof ze veel meer aankan als ze gesport heeft. Dit gevoel brengt ze heel goed over. En ik moet zeggen dat is ook echt zo. Als ik gesport heb, ben ik enorm trots op mijzelf. Dat opzicht geeft al een lekker gevoel.

Ook wordt ik steeds gespierder. En omdat ik een jaar geleden een kuur heb gedaan waarbij ik 13 kilo in zes weken ben afgevallen, zie je dat meteen heel goed. De opmerking van mijn man laatst over mijn mooie ‘rondere’ billen, doet dan ook veel met mijn zelfvertrouwen. En dat is iets waar wij moeders natuurlijk wel wat meer van kunnen gebruiken. Ik bedoel zelfvertrouwen he, niet die mooiere billen. Hoewel dat ook mooi meegenomen is. Maar dat gevoel van meer zelfvertrouwen krijgen en zelf je eigen leven op een goede manier in handen nemen. Dat is precies wat Yousra voor elkaar krijgt met haar kickstart programma voor moeders.

Ik ga dus zeker door met het drie keer in de week 20 minuten sporten! Gewoon omdat het overal kan en makkelijk tussen de dagelijkse bedrijven door te doen is :-) Ook hou ik tijd voor mijzelf en mijn partner beter in de gaten en probeer ik de sportieve stijl over te brengen op de rest van het gezin 😉

Super bedankt Yousra, voor het bedenken van je coole kickstart programma! Ik had nooit van te voren bedacht dat ik er zo veel aan zou hebben. De prijs van het programma vind ik ook een perfecte prijs. Het is niet te duur, misschien zelfs wat te weinig voor wat je ervoor terug krijgt. En het kickstart programma is gewoon super effectief!

Misschien ben jij nu ook wel nieuwsgierig geworden naar waar ik zo enthousiast over ben? Hier kun je alle info vinden over het kickstart programma van ninja moeder.

Mijn vraag aan jou, zou dit voor jou ook interessant zijn? En om welke reden(en) zou jij mee zou doen met zo’n soort programma?

evazwart

Volg me via bloglovin.nl of like m’n Facebook pagina: opvoedenzonderstress.nl

Opvoeden Zonder Stress

20 gedachten over “kickstart my sport life

 1. cbd edibles

  I’m the business owner of JustCBD brand (justcbdstore.com) and am looking to grow my wholesale side of company. It would be great if anybody at targetdomain give me some advice ! I thought that the best way to do this would be to reach out to vape stores and cbd retail stores. I was really hoping if anyone could suggest a qualified website where I can purchase CBD Shops B2B Email Marketing List I am currently looking at creativebeartech.com, theeliquidboutique.co.uk and wowitloveithaveit.com. On the fence which one would be the very best option and would appreciate any support on this. Or would it be easier for me to scrape my own leads? Suggestions?

 2. thefeed

  you’re in reality a just right webmaster. The web site loading speed is incredible. It seems that you are doing any distinctive trick. In addition, The contents are masterpiece. you have done a wonderful task on this matter!|

 3. thefeed

  I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100% certain. Any suggestions or advice would be greatly appreciated. Cheers|

 4. atmospheric water generator price

  Please let me know if you’re looking for a writer for your weblog. You have some really good posts and I feel I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some articles for your blog in exchange for a link back to mine. Please send me an e-mail if interested. Thank you!|

 5. Mollie

  Thanks for a marvelous posting! I really enjoyed reading it,
  you may be a great author.I will always bookmark your blog and
  may come back down the road. I want to encourage you to continue your great writing, have a nice evening!
  Mollie onlangs geplaatst…MollieMy Profile

 6. Brandy

  I do not know whether it’s just me or if everyone
  else encountering issues with your site. It appears as though some of the
  written text within your posts are running off the screen. Can somebody else please comment and let me know if this is happening to them too?
  This may be a issue with my internet browser because I’ve had this
  happen before. Thank you
  Brandy onlangs geplaatst…BrandyMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge