Jessica met haar dochtertje!

Vandaag weer een 5x vragen met een super moeder, ze is mede blogster en blogt voor: lipstickshine.nl. Heel leuk dat je mij benaderde om mee te doen Jessica! Lees hieronder haar antwoorden op mijn 5 vragen! dochtertje

Moeder: Jessica van Hemert, 23 jaar, Werkloos, ik ben een echte huis mama.
Dochter: D’layla, 2,5 jaar oud.

Wat is het slaap ritme of hoe is de planning voor het naar bed gaan bij jullie?

Opstaan doen we meestal wanneer we wakker worden tenzij we iets te doen hebben die dag. Of eigenlijk staan we op wanneer mijn dochtertje dan wakker word. Dat verschilt, soms is ze al om half 8 wakker en een andere keer pas om 11 uur. Maar meestal word ze ongeveer rond half negen wakker. Het middag slaapje is komen te vervallen. Ze doet nog wel eens een middag slaapje maar niet vaak meer. En in de avond gaat ze altijd tussen 7 uur en half 8 naar bed toe.

Wat en rond welke tijden krijgt je kindje tijdens de dag te eten? En wat en wanneer eet jij?

Ik ontbijt altijd samen met mijn dochtertje zodra we wakker zijn. Meestal ontbijten we gewoon met brood en één stuk fruit wat we delen, maar een enkel keertje ontbijt mijn dochtertje met Brinta of eten we beide een bakje kwark of yoghurt. Rond 1 uur gaan we middag eten. Ook dat is meestal brood. En rond half 6 staat dan het avond eten alweer op tafel. Tussendoor eten we nog een stuk fruit en een keer iets lekker. Ook is mijn dochtertje dol op stukjes tomaat als tussendoortje.  Drinken doen we de hele dag door. Daar hebben we geen vaste momentjes voor. Mijn dochtertje en ik eten dus samen. Het enige verschil is vaak dat ik later op de avond als zij naar bed toe is, nog graag met iets lekker voor de tv ga zitten.

Wat is het favoriete spel, grappig move (en) of speelgoed waar je kindje mee speelt/graag doet op dit moment?

dochtertjeMijn dochtertje weet bijna iedereen wel zo ver te krijgen dat ze met haar willen spelen. Aan de vrienden van mijn man vraagt ze bijvoorbeeld of ze met haar willen voetballen in de tuin. En aan mijn vriendinnen komt ze “kopjes thee” brengen die ze eerst klaar gemaakt heeft in haar keukentje.  Ook krijgen we daar dan chocolade koekjes bij (duplo blokjes in een pannetje). Andere kinderen betrekt ze ook gelijk overal bij. Ik vind dat echt heel leuk om te zien. Haar favorieten speelgoedjes zijn haar keukentje, de poppen met toebehoren, de glijbaan, haar step en de bal. Maar ook is ze de laatste tijd heel erg van het boekjes lezen en ze is dol op knutselen. De hond en de konijntjes zijn ook leuk “speelgoed” en echt haar vriendjes. Op tv kijkt ze graag naar Bumba, het Zandkasteel, Maja de bij, Sesamstraat & Masha en de beer.

Hoe zorg je voor balans in je werk en gezin/leven? En hoe en wanneer neem je mama tijd?

Nou ja echt werken voor een baas dat doe ik dus niet. Ik heb mijn blog als hobby. Dat is echt helemaal van mij, en daar kan ik mij dus ook in uitleven. De dieren horen echt bij ons gezin. Ik vind het heerlijk om een lange wandeling met de hond te maken als mijn man even met onze dochtertje thuis blijft. Dat zie ik ook echt als even tijd voor mezelf nemen. Maar natuurlijk ga ik ook wel eens een dagje alleen weg. Dan ga ik meestal met vriendinnen op stap. Mijn man heeft dan een papa dagje. Gelukkig gunnen we het elkaar ook, om dingen voor onszelf te ondernemen. Maar ik leef toch echt voor mijn gezin. Ik vind het heerlijk om dingen samen te ondernemen met mijn dochtertje. Een dagje met haar op stap gaan om iets leuks te gaan doen, geniet ik dan ook echt van. Dat hoeven niet perse groten of dure dingen te zijn. Want samen de eendjes voeren is ook al heel erg leuk.

Hoe zie je jezelf, je dochtertje en je gezin over 5 jaar?

Eigenlijk heb ik nog niet zo ver vooruit gedacht, maar wel weet ik dat ik over 5 jaar graag een tweede kindje erbij zou willen hebben. Op het moment ben ik vooral bezig met dingen die ik graag voor mijn gezin wil maar wat sneller te realiseren zijn. Ik wil bijvoorbeeld een speeltuintje van de zij tuin maken en ik ben de zolder kamer tot blog en beauty kamer aan het opknappen.

Leuk Jessica om te lezen hoe jij jou dochtertje opvoed. Ik hoop ook voor jullie dat je gezinnetje mooi mag uitbreiden de komende 5 jaar. Leuke blog heb je ook! Ik zei het al tegen je: je foto sprankelt helemaal! Wat vinden jullie van de antwoorden van Jessica? En mochten jullie ook een keer mee willen doen? Laat het me weten, het lijkt me erg leuk.

evazwart

Volg me via bloglovin.nl of like m’n Facebook pagina: opvoedenzonderstress.nl

Opvoeden Zonder Stress

7 gedachten over “Jessica met haar dochtertje!

 1. EvaVisser Bericht auteur

  Ja, een kind verzorgen is ook werk. Zeker omdat je het vaak goed wil doen en extra dingen bedenkt waardoor jou kindje het extra fijn heeft. Jij bent de begeleider in zoveel leerprocessen en daarnaast ook in de verzorging. Dat zijn bijna twee banen in 1. Vaak moet je ook nog een kok zijn haha 😉 Liefs, Eva

 2. berkey

  Asking questions are really nice thing if you are not understanding anything totally, however this post offers fastidious understanding even.|

 3. feed

  Hi, Neat post. There is an issue with your site in web explorer, would check this? IE still is the marketplace leader and a good portion of people will miss your magnificent writing because of this problem.|

 4. feed

  I’m impressed, I must say. Seldom do I encounter a blog that’s both educative and engaging, and without a doubt, you’ve hit the nail on the head. The problem is something that too few men and women are speaking intelligently about. Now i’m very happy I came across this in my hunt for something regarding this.|

 5. the feed

  whoah this weblog is great i really like reading your posts. Stay up the good work! You understand, lots of persons are searching around for this info, you could help them greatly. |

 6. feed

  Greetings! Very helpful advice within this article! It’s the little changes that will make the largest changes. Thanks a lot for sharing!|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge