interessant interview Loes #1

Vandaag dan het eerste deel van het interview met Loes Ruesink – Meijer online! Ik vond het heel interessant om haar te interviewen. Vooral interessant wat zij doet, wie ze is en hoe zij haar kennis toe past in de opvoeding van haar vier kinderen! Ik hoop dat jullie dit interview net zo leuk en interessant vinden als ik. Ik ben ook benieuwd naar jullie reacties!

interessant

Je geeft inspiratie middagen en avonden over hoog gevoeligheid. Wat kom je op die avonden zoal tegen? Wat is interessant? Wat geef je?

Eigenlijk begin ik met het vertellen vanuit mijn eigen ervaring. Ik ben zelf heel gevoelig geboren. Ik had vrij vroeg al ervaringen met overledenen. En kon gevoelens van mijn omgeving voelen. Dat vond ik interessant : ‘wat zit daar nou achter?’ Daar was ik mee bezig. Ik wilde vaak bij mensen er achter komen, wat is de oorzaak en het gevolg. ‘Klopt dat wat ik zie wat er in de werkelijkheid is?’ Dit hield mij lange tijd bezig. Ik vertel eigenlijk tijdens de middag of avond veel over mijn eigen kindertijd. Mijn ervaring is dat het eigenlijk heel snel emoties raakt of ouders herkennen dingen van zichzelf of hun kinderen. En daar is dan ruimte voor, om die ervaringen te delen. Of te delen hoe je hier mee om kunt gaan. En dat is vaak heel interessant. Ik doe zo’n middag met maximaal twaalf mensen. Het is soms ook heel specifiek gericht op een ‘probleem’. Bijvoorbeeld als kinderen niet zelf kunnen slapen in hun bed. En dan probeer ik een paar tools te pakken om gelijk mee te kunnen geven. Bijvoorbeeld een vijf minuten tool om te kunnen toepassen. Heel praktisch.

interessantWat zijn kenmerken van een baby/ jong kind met hooggevoeligheid?

Ik ben heel erg blij met de term hooggevoeligheid. Ook dat die term zich nu in de wereld verspreid. Maar het is voor mij ook geen label. Zo van: die is het wel en die is het niet. Want ik geloof dat het bij deze tijd hoort dat de kinderen meer gevoeliger zijn dan hun ouders. Ze voelen de energie van de voorouders en voelen bijvoorbeeld waar het niet doorstroomd. Ik zie het als een soort grote prullenbak van de voorouders en die deksel blijft eigenlijk dicht. Een nieuw kindje dat geboren wordt ervaart die prullenbak wel, want die zit nog niet zo in zijn hoofd. En gevoeligheid is er zowiezo. Dus in mijn optiek heeft een baby zowiezo de stikker van ‘hooggevoelig’ zijn. Eigenlijk zegt het meer over de (on opgeloste) stukken van die prullenbak. Ook geloof ik dat het te maken heeft met het ‘zieleplan’ van het kind. Er zijn kinderen die iets over zich hebben van: ik laat mij niet opzadelen met de rotzooi van iemand anders. En die geven dan juist heel veel terug aan de ouders. En daar worden ouders vaak ook gek van. Maar er zijn ook kinderen die dat pas op hun 40ste hebben.

Interessant. Je hebt zelf vier kinderen. Pas je jou ‘gave’ dagelijks toe in het opvoeden? Kun je daar een voorbeeld van noemen?

BijzonderIk ben eigenlijk heel veel bezig! Wat is het voornemen van mijn kind. Ik zie vier kinderen met hun vier verschillende voornemens van het leven. Hoe is hun blauwdruk en hoe spiegelt zich dat binnen het gezin, dat vind ik interessant. Ik maak voor mezelf gebruik van numerologie. Dat gaat over dag dat ze geboren zijn, het is een soort astrologie maar dan anders. Als ik een voorbeeld moet geven, dan is mijn derde, dochter didi van vijf jaar bijvoorbeeld heel erg bezig met macht en onmacht. Dit vind zij heel interessant. Ze heeft een juf die de touwtjes in handen heeft.
Op school gaat dat goed, maar hier thuis is ze daar heel erg mee bezig: Wie is de baas? Ik ben eigenlijk zelf niet met normen en waarden aanleren bezig. Dat vind ik niet interessant. Maar meer met, hoe leer ik haar binnen dat spel van het leven hier mee om te gaan?

interessantHet fluisterhuis in Loenen is een interessant initiatief van je man en jou. Wat is jullie visie en droom met dit concept?

We hebben het er toevallig nu over. In de kerst hebben we het fluisterhuis namelijk leeg geruimd. De laatste paar jaar werd het beheert door iemand anders en dat hield op. Het is nu een soort pop up fluisterhuis. En het is grappig dat ik nu ook meer uitnodigingen krijg door het land heen. In plaats van op één plek wat eerst altijd zo was. Waarom het fluisterhuis heet is omdat baby en kinderfluisteren staat centraal, maar als iemand bij mij komt met een ‘probleem’ zie ik dat als een soort koort met knopen. Een gevolg zie je of kom je tegen maar er zijn meerdere knopen. Het is een therapie vorm, het fluisteren. Ik ga met die persoon al die knopen langs. Hoeveel oorzaken zitten er achter dit probleem?

En wat is de missie van het huis? Aan de ene kant de therapie vorm geven, aan de andere kant om van die therapievorm een alledaags gedachtegoed te maken. Dat alle ouders hiervan weten. Dus mijn kennis uitdragen is de visie.

interessantKun je een voorbeeld geven van een soort probleem wat bij jou en terecht komt en wat je dan doet?

Ja, bijvoorbeeld: een vrouw komt naar mij toe met een ‘huilbaby’. Ik kan dan met adviezen komen als, een dagje voor jezelf inplannen voor de vrouw om even bij te komen. Of ik kan dan erachter komen dat de bevalling zwaar is geweest en daar adviezen voor geven hoe de baby die bevalling kan verwerken. Maar ik kan als medium zijnde ook verdere knopen zien omdat ik al meer dan 10 jaar ervaring heb. En dat is dan bijvoorbeeld een oma die twee ongeboren kindjes heeft gekregen en daar nooit echt bij stil heeft gestaan, of verwerkt heeft. En dan kan er een situatie ontstaan waarbij we het verdriet van de oma kunnen uiten, wellicht valt er wel een traan. En dan is daarna soms het huilen ook bij de baby over, maar soms huilt de baby nog wel maar is het niet meer zo’n energie slopend iets voor de moeder.

Nou, dank je Loes voor je openhartigheid. Ik vind het interessant om over deze onderwerpen te lezen en er ervaringen in op te doen. Ik geloof zelf in meer tussen hemel en aarde en soms weten we niet eens waar een ballast vandaan komt. Misschien komt dat ook wel omdat mijn moeder mij ‘besmet’ heeft met ‘opstellingen’ (dat moet je maar eens google als je zin hebt). Dit is echter geheel nieuw terrein voor mij, maar daardoor juist interessant, vind ik!

Voor nu laat ik het hierbij, volgende week komt deel twee van dit interessant interview. Ik ben heel erg benieuwd hoe jullie hier tegen aan kijken en vooral, kun je indenken dat zoiets bestaat? Dat je kinderen gevoeliger zijn voor prikkels dan jij? Dat onopgeloste familie kwesties een nasleep kunnen hebben in de energie van de familie vandaag de dag? Dus niet alleen dat, hoe jij je voelt impact kan hebben op je kind, maar ook bepaalde gebeurtenissen die in de familie hebben plaatsgevonden? Laat het me weten in de reacties. Ik ben erg benieuwd.

Loes heeft ook een leuke workshop gepland op 12 april in Rotterdam. Ik mag drie lezers blij maken met een leuke korting op de deelname! Hoe je kans maakt en meer info hierover lees je hier. Kijk voor meer informatie over Loes op www.fluisterhuis.nl of www.energiekdoorouderschap.nl

evazwart

Wil je gemakkelijk op de hoogte blijven van de artikelen die online komen? Volg me dan via bloglovin.nl
Opvoeden Zonder Stress

Of like onze facebookpagina: opvoedenzonderstress.nl

2 gedachten over “interessant interview Loes #1

  1. EvaVisser Bericht auteur

    Ja, he? Dat vond ik ook. Interessante kijk op opvoeding en op het leven. Ik ben dan ook nieuwsgierig naar haar workshop op 12 april :-) Liefs, Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge