Hoe mooi ben jij?

Gekke vraag he?! Want wie zegt er nou over zichzelf dat hij of zij mooi is? Ik heb er eens over na zitten denken.. Haha zoals gewoonlijk. Lees je met me mee?

mooi

Je bent mooi

Ik dus niet, ik vind het ook gek om te zeggen. “Ik vind mijzelf mooi” of ‘knap’ of zoiets. Mijn man echter, moedigde mij aan om dat wel te zeggen. Hij had een trucje geleerd om meer zelfvertrouwen te krijgen. Dat is eigenlijk elke dag in de spiegel jezelf een compliment geven. Dus ook: Wat ben je mooi vandaag bijv. Of wat zit je haar goed. Of je ziet er echt leuk uit. Ik noem maar wat. Gek joh, als je dat doet! Moet je eens proberen. Als iets ‘artificial’ was bij mij, dan was dit het wel. Maar, gek genoeg, het werkt wel. Op de een of andere manier ga je jezelf meer waarderen, ga je erin berusten dat je mooi bent als mens, dat je mag zijn wie je bent. Het is voor mij dus nu ook makkelijker om mijzelf mooi te vinden. Nog niet om het hard op te zeggen haha, maar zoals elke uitdaging vind ik deze er ook een om te tackelen 😉

Ook heel krachtige vind ik: Je bent een fantastische moeder. Opnoemen ( voor jezelf ) waar je goed in bent. En als je dat heel moeilijk vind, wat de meeste mensen vinden, dan kun je ook hulp in schakelen van anderen.

mooi

Hulp van anderen

Hoe dan? Nou door feedback te vragen. Stel gewoon is de vraag aan 5 familie leden of vrienden: Wat vind je mooi aan mij? En wordt verrast door de antwoorden. Misschien vind je dat super eng! Dat kan ook. Hoe wordt het minder eng? Maak bijvoorbeeld een appje of een mailtje met voor een opdracht moet ik vijf vrienden/familieleden een paar vragen stellen over hoe zij mij zien/ ervaren.

Leuke vragen

Leuke vragen zijn dan: Wat vind je mooi aan mij? Welke eigenschap omschrijft mij het beste? Of Noem 5 dingen die je leuk vind aan mij. Wat vind je uniek aan mij. Wat maakt, vind jij, mij een goede moeder? En ga zo maar door. En dan wel geloven wat ze zeggen, natuurlijk. En ook niet teleurgesteld zijn als iemand niet reageert ofzo. Want die reactie was het dan toch niet waard geweest. Toch?

mooiNegatieve gedachten

Last van negatieve gedachten over jezelf? Schrijf de antwoorden van de vragen hierboven op of maak er iets moois van en hang het op bij je bed of in de badkamer naast je spiegel. Dit is het eerste wat je leest als je op staat. Wedden dat jou negatieve gedachten na een tijdje met minimaal 30% verminderd zijn. Want wat je aandacht geeft, dat groeit.

Emoto

Ik hoorde een keer over Emoto, ken je hem? Hij is een Japanse onderzoeker en hij heeft geprobeerd te onderzoeken wat woorden doen met energie. Door het te testen op water. Hij heeft bepaalde woorden ( en ook soorten muziek aangezet ) opgeplakt op flessen met water ( of zoiets ) en heeft het water laten kristalliseren. Het was heel bijzonder om te zien dat de kristallen prachtig waren bij positieve woorden zoals: Liefde, hoop, mooi, en bijv. klassieke muziek. Het was ook heel grappig om te zien dat bij woorden als haat en lelijk en bijv. hardcore muziek de kristallen verstoort waren. Of gebroken is een beter woord.

Woorden zijn energie

Wat ik gelijk leerde is dat inderdaad alles wat je zegt en denkt een vorm van energie is. En als ik ervoor kan zorgen dat ik goed in mijn vel zit, vol zelfvertrouwen, dan ik vind dat ik mooi ben en dat ook uitstraal. Mijn kinderen dat direct oppikken. Zonder dat ik ze daar ook maar iets over hoef uit te leggen. Hoe mooi is deze boodschap dan die ik door kan geven aan mijn kinderen? Mijn mening: heel mooi. Dus, ik ga weer vrolijk verder met oefenen in de spiegel te durven zeggen tegen mijzelf: Je bent mooi.

Heb je deze tips wel eens eerder gehoord? Vind jij jezelf mooi of een mooi mens? Of vind je iets heel anders? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in de reacties.

evazwart

Wil je op de hoogte blijven van de posts die ik hier plaats? Volg me dan gemakkelijk via bloglovin.nl of like m’n Facebook pagina: opvoedenzonderstress.nl

Opvoeden Zonder Stress

6 gedachten over “Hoe mooi ben jij?

  1. Chantal

    Leuk geschreven! Van de Japanner had ik inderdaad eens gehoord en was ik weer vergeten, maar echt super bijzonder en goed om weer even top of mind te hebben. What you give is what you get!! :-)
    Chantal onlangs geplaatst…Mama is mijn alles!My Profile

  2. thefeed

    Admiring the dedication you put into your site and detailed information you present. It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same outdated rehashed information. Great read! I’ve bookmarked your site and I’m adding your RSS feeds to my Google account.|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge