Gave fotoshoot bij Karima Maruan!

Zo leuk! Ongeveer een maand geleden werd ik gevraagd voor een fotoshoot. Een vriendin van mij Karima Maruan, zocht modellen om haar portfolio mee aan te kunnen vullen als fotograaf zijnde. Super vleiend natuurlijk als je voor zoiets wordt gevraagd.

IMG_2024

 

Karima heeft lang meegelopen in de westerse mode wereld maar was ook een spil in bekende modeshows in Marokko. Doordat zij moeder werd, drie jaar geleden, kwam alles op een laag pitje te staan. Sinds een half jaar is zij weer bezig met de kost te verdienen als fotograaf, styliste, visagiste en haarstyliste.

Ik weet nog een keer toen ik 18 was. Ik kwam een meisje tegen die zei: “jij moet ècht modellen werk gaan doen!” Ze was zelf model geweest en gaf me allerlei nummers van agency’s. Maar mijn eerste vraag was: “Moet ik ervoor afvallen denk je?”
“Ja waarschijnlijk wel een beetje”, zei ze. Nou daar had ik dus geen zin in. Ik heb echt door mijn telefoon gescrolled langs de namen, van… zal ik t doen? En toen dacht ik, nee. Ik wil dit lichaam behouden en niks geks hoeven doen. Dus nee. Ik heb het niet gedaan.

Maar stiekem net als meer meiden natuurlijk, hoopte ik wel dat een scout mij misschien zou spotten van zo’n tv programma of zo in de stad. Gewoon als je lekker aan het winkelen bent! Haha, dat leek me zo leuk om een keer mee te maken!

En op een andere manier was deze fotoshoot eigenlijk net zo iets. Ik werd opgemaakt, eerst met make-up flink geshaped zoals dat heet ( er werden naast gewoon make up ook donker en licht tinten aangebracht om schaduw etc. te bewerkstelligen ). En mijn haar werd helemaal mooi gemaakt. Daarna de fotoshoot zelf waarbij ik met mijn ogen moest knijpen maar niet te veel. Rechtop zitten borst vooruit. Als een diva kijken en kleine bewegingen maken. Dan nog goed opletten op de fotograaf. En dan hopen dat er iets moois uitkomt!

En dit is het resultaat! Ik vind dat het echt super leuk geworden. Ik vond het helemaal niet moeilijk. Ik moest natuurlijk wel even in komen, maar toen ik het eenmaal door had, ging het eigenlijk als vanzelf.
En eerlijk gezegd, had ik nooooit gedacht dat ik zo op de foto zou kunnen komen te staan.

10748665_10152821553696092_1242357226_n

Verder heb ik geleerd dat modellen fotograven echte kunstenaars zijn. Door je gezicht te shapen lijkt het al niet echt meer op je originele uiterlijk. En daarna Natuurijk met bepaalde lampen en een speciale camera. Tot slot worden je foto’s ook met fotoshop bewerkt. Eigenlijk kan mijn vriendin dus van elke vrouw tijdens zo’n fotoshoot en elke foto iets ontzettend moois maken! En dat vind ik echt een kunst. Wat ik er ook leuk aan vond is dat eigenlijk het beeld dat wij te zien krijgen in de bladen pure kunst is. Niet echt maar wel mooi. En dat eigenlijk ieder meisje er zo uit kan zien met een goede visagiste, fotograaf en goede Photoshop. Hoeven we ons gelijk allemaal niet meer onzeker te voelen over ons uiterlijk! Met een paar trucjes kun je zo een glamoureuze versie van jezelf zijn! Daarom vind ik die make up blogs ook steeds leuker. Daar leer je heel simpel een aantal technieken waardoor je er net even wat leuker uitziet. En waar je misschien daarvoor helemaal niet aan zou beginnen. Ik ten minste niet. Want ik denk al heel lang van mezelf dat ik niet mooi kan make-uppen.

 

fotoIk heb met Karima ook een afspraak om een serie tips met foto’s voor moeders te maken hoe je net even wat leuker/anders voor de dag kan komen. Dus wordt vervolgd….

Karima doet ook een fotoshoot voor particulieren incl. haar en make up. Het is heel goedkoop bij haar. En als ik eerlijk mag zijn is het een enorme opkikker voor je zelfvertrouwen. Je wordt helemaal mooi gemaakt en je krijgt een foto van jezelf op je allermooist. Ik ga een van de mijne boven ons bed hangen in canvas. Ik geloof dat mijn man dat ook wel goed vindt 😉

Ik denk dat veel moeders zo’n fotoshoot ook kunnen gebruiken. Want opeens hebben we niet al te veel tijd meer om enorm veel aan ons uiterlijk te doen, of zijn die wallen ons recente gezicht geworden, omdat we niet al te veel meer slapen. Ik zou het jezelf in ieder geval gunnen zo’n leuke middag met zo’n mooi resultaat!

Mail Karima (glowbykarimamaruan@gmail.com) als je meer informatie wil over zo’n shoot. Zij doet ook o.a. bruiloften en feestjes.

Wat vinden jullie van de foto’s? Zou je ook een keer zoiets willen doen? Of ben je meer van het puur natuur? Ik ben benieuwd naar jullie reacties hieronder!

P.s. Als je een update wil ontvangen van de posts die ik plaats dan moet je deze site even volgen via Bloglovin.nl! Dat kan hier.

P.p.s. Over drie dagen wordt de winnaar van de win actie bekend gemaakt van het biologisch gevulde mandje van de Estafette! Klik hier om lezen hoe je nog in aanmerking komt!

evazwart

2 gedachten over “Gave fotoshoot bij Karima Maruan!

  1. cbd oil

    I’m the owner of JustCBD company (justcbdstore.com) and am trying to develop my wholesale side of business. I am hoping anybody at targetdomain share some guidance . I thought that the most effective way to do this would be to reach out to vape companies and cbd retailers. I was hoping if anyone could recommend a reputable web site where I can purchase Vape Shop B2B Direct Mail List I am presently looking at creativebeartech.com, theeliquidboutique.co.uk and wowitloveithaveit.com. Not exactly sure which one would be the best option and would appreciate any guidance on this. Or would it be simpler for me to scrape my own leads? Suggestions?

  2. superbeets review

    Yesterday, while I was at work, my cousin stole my iPad and tested to see if it can survive a forty foot drop, just so she can be a youtube sensation. My iPad is now broken and she has 83 views. I know this is completely off topic but I had to share it with someone!|

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge