Drinken jou kinderen water?

Ik kwam er laatst achter dat het best bijzonder is dat mijn kinderen bijna alleen maar water drinken op een dag. Drinken jou kinderen water? En zo ja hoeveel?

water

Jullie hebben misschien al herhaaldelijk gelezen dat een standaard tip bij kwalen of griep e.d. van mij, water drinken is. Omdat ik zelf al zo lang veel water drink, lijkt het me soms vanzelfsprekend. Maar laatst las ik een artikel op Facebook van Monique hoe versuikerd de producten in onze supermarkt zijn. En daar werd opvallend genoeg verteld, dat zuivel uit de supermarkt nog het meeste suikerrijk is. Ook omdat wanneer je het drinkt je weinig controle hebt over de inhoud die binnen komt. En ook dat kinderen allerlei pakjes en sapjes en fristi en noem het maar op mee naar school krijgen.

Elke dag water naar school

Mijn dochter krijgt water. Altijd. Aah zielig? Dat denk ik niet. Wij drinken thuis altijd water, of thee of een enkele keer diksap ( biologisch ). Buiten de deur is het meestal appelsap of toch weer water. Op eigen verzoek hoor! Maar mijn dochter is minstens de helft van de dag op school. En als ze dorst heeft, dan helpt het beste om de dorst te lessen om water te drinken.

Ik ben ook al vroeg begonnen met water te geven aan mijn kinderen. Ten minste naast en na de borstvoeding. . Ook wel eens jus of appelsap of amandel rijstemelk. Maar meestal water.water

Niet water is niet lekker ?

Uiteindelijk resulteerde dit in een dochter die vaak limonade, Cola en Fernandez afwees, bijv. op een feestje, en vroeg om een glaasje water. Dit vonden mensen dan heel bijzonder. Ook vaak heel positief! ‘Oh wat goed dat jou dochter water wil drinken.’ Of: ‘Oh ze lust echt geen Cola he?’ Maar dat komt ook omdat ze wel eens ja had gezegd tegen Cola en Limonade. En dat ze dat toen super vies vond! Ik stond er bij en keek ernaar. Want eerlijk is eerlijk. Ik ben niet super streng of zo! Als we op een feestje zijn dan mag ze gewoon mee met de meute. Dat is ten slotte niet elke helft van de dag toch? Dus toen ze de leeftijd kreeg dat mensen haar gingen vragen wat ze wilde drinken, liet ik haar gaan. Grappig vind ik het ook dat mensen vaak vragen wil je wat drinken? Cola of Fernandez ( of wat dan ook ) het is altijd een optie van wat dingen. Hebben jullie dat ook gemerkt? Anyway. Ze vond het echt heel erg vies. En de volgende keer bedacht ze zich wel twee keer om het nog een keer te vragen haha. Toch zijn er ook altijd mensen of kinderen die de ander graag iets aanpraten. Zo van lus jij geen Cola? Nou ja! Ik vind het juist hartstikke lekker. Of het bekende: Je moet het leren drinken! Dat wordt natuurlijk met Alcohol nog vaker gezegd. Ik vertel nu ze ouder is ook eerlijk dat er heel veel suiker zit in Cola. En dat het niet goed is voor je. Maar als zij het echt af en toe op een feestje zou willen drinken, zou het wel mogen. Mits het echt haar eigen keuze is. En niet opgelegd door een ander.

waterToen mijn dochter nog kleiner was had ik altijd op verjaardagen iets bij me. Of vroeg ik om water voor haar. Daar heb ik ook nooit bijzonder over gedaan of zo. Het was gewoon zo. En voor mijzelf precies hetzelfde trouwens. Ik vraag bijna altijd thee of water. Het is gewoon een goede dorstlesser en behalve appelsap vind ik andere dingen ook gewoon vaak niet lekker.

Mijn zoon geeft tegenwoordig het begrip smoothie een totaal andere betekenis. En vind het heerlijk om allerlei stukjes eten te gooien in zijn water. Er even lekker in te knijpen etc. En dan vervolgens gewoon op te drinken. Zo kan het ook, haha!

Je lijf bestaat voor ongeveer 70% uit water

Wist je dat je eigen lijf voor ongeveer 70% uit water bestaat? Heel grappig vind ik dat. Logisch vind ik het dus ook dat als je al dat water dagelijks wil verversen, (wat mij wel zij lijkt omdat je ook graag dagelijks onder de douche staat) je veel water moet drinken op een dag. Ik zou dan ook graag dagelijks mijn binnenkant willen verversen haha! Ik heb ook gehoord dat er veel water bij je hersenen zit. En dat het zo kan zijn dat als je weinig water drinkt je hersenen meer aandacht moeten geven aan dat soort van uitdrogen en je dus ook minder goed kan concentreren. Weer iets wat ik zelf persoonlijk heel logisch vind klinken, maar goed.

Vind jij dit abracadabra? Of zie je er ook wel wat in? Hoe is het bij jou thuis? Wordt er veel water gedronken? Zo nee, zou je dat willen veranderen. Zo ja, hoe is jou ervaring ermee en in jullie omgeving? Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

evazwart

Volg me via bloglovin.nl of like m’n Facebook pagina: opvoedenzonderstress.nl

Opvoeden Zonder Stress

4 gedachten over “Drinken jou kinderen water?

 1. Ernie

  Mijn kinderen (20 en 15) drinken geen water. Water is voor planten en het aquarium is hun slogan. Ach ja, ze komen er zelf wel een keer achter. Wat drinken ze wel: ranja, melk, ijsthee, cola en de oudste in het weekend bier.

 2. Charmaine

  Wat super zeg! Ik geef Noah (8 maanden) sinds dat ik hem vast voedsel geef alleen maar water bij het eten, af en toe verse sap. Ik ben ook van plan om dat te blijven doen. Ik heb mezelf echt moeten aanleren om water te drinken, nu gaat dag gewoon prima, bij ons in huis ook geen frisdranken, heel af en toe..

 3. EvaVisser Bericht auteur

  Wouw, je bent goed bezig Charmaine! Ja, het is uiteindelijk denk ik ook wat je gewend bent. Des te mooier dat je het mee kan geven aan je kids 😉

 4. EvaVisser Bericht auteur

  Haha, water is voor planten en het aquarium. Maar hoe denk jij erover? Het is wel zo dat er steeds meer kennis gedeeld wordt op deze gebieden op het internet. Dus inderdaad zullen ze er vroeg of laat ook wel achter komen :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge