De Quasimodo look oftewel mijn 2014

Terugblik 2014, dit jaar ging super snel voorbij. Er is zoveel gebeurt dit jaar. Hieronder een korte terugblik:

IMG_7423

Zoontje 1 jaar geworden! Leuk en lief eerste verjaardagsfeestje. Dochter eindelijk een beetje gewend aan het niet enigs kind zijn. En er heerst een soort harmonie, nu ons zoontje ook mee kan doen met de spelletjes van onze dochter.

Voor het eerst met de kinderen overzees. Op een cruise in caribbean. Wat een ervaring was dat zeg! Met ons kleine mannetje van net 1 jaar in het vliegtuig. Met onze dochter de eerste lange vlucht! Maar we hebben er ons goed doorheen geslagen, al zeg ik het zelf. Ik had echt alles voorbereid wat ik maar voor kon bereiden. Ook met de jetleg zijn we goed om gegaan en hebben we weinig last van gehad. (Ik zal nog wel eens opschrijven hoe wij dat gedaan hebben, zo’n lange vliegreis met kleine kindjes). Gelukkig alleen papa zeeziek. En gelukkig maar 1,5 dag… Aaahh wel zielig voor hem. Maar verder hebben we heerlijk genoten daar!

Linkerkant allebei mijn verstandskiezen getrokken en inwendige bloeding waardoor bijna abses.  Papa die het huishouden en de volledige zorg over moest nemen over mij en de kinderen. Helaas borstvoeding even moeten stoppen. Hier het heeeel moeilijk mee gehad en ook het zo nutteloos voelen en naar te gelijkertijd. pfff dat was even heftig. ( vooral te zien aan deze prachtige foto’s haha 😉 )

10252100_10201105762886638_459207267950645313_n10299935_10201105763886663_3129514901359482347_n10247386_10201105764486678_1217512582697385401_n10349894_10201105764766685_6433382123235947451_n

Ongeveer een maand na het verstandskiezen fiasco toch helemaal gestopt met borstvoeding ( ik bleef kolven tijdens mijn verstandskiezen fiasco, bikkel!!!! ) Heel heel moeilijk mee gehad. Maar het moest. fysiek kon het niet meer want mijn mannetje was erg stout, zo stout dat hij heel hard beet. En dat gaat natuurlijk niet goed.

10526193_10201530634188155_4758606979026855304_nEn gelijk daarna een kuur gedaan. Een gezonde kuur waarbij ik m’n lichaam en hormonen helemaal ge-reset heb en ook nog eens kilo’s ben kwijt geraakt. in drie weken was ik al 8 kilo kwijt, na 6 weken toen de kuur was afgelopen in totaal 11 kilo kwijt geraakt. Maar vooral ook veel centimeters, zoals je kunt zien op de foto’s. Ik voelde mij weer 25 jaar. En dat zou niet zo schokkend zijn, als ik mij daarvoor niet 35 jaar heb gevoeld. Na vier dagen voelde ik mij weer zo energiek en fysiek sterk als voor mijn twee
10561778_10201530634828171_7955775620124523437_nzwangerschappen! Ongelofelijk! Dit had ik nooit verwacht! Helemaal hilarisch gaan delen en anderen helpen om het ook te doen. Vanaf januari gaan mijn man en ik nog een keer. Na de miskraam zit het bij mij hormonaal niet goed meer en dat wil ik weer resetten! Verder nog 3 -6 kilo kwijt.

 

 

581834_3929647100051_831247515_nDaarna zwanger geworden en 10 weken later miskraam. Pfff heftig allemaal. Heb het een plekje kunnen geven. Maar het onderwerp van gesprek is nu: Gaan we ooit nog een keer zwanger worden? Of eigenlijk is het niet het onderwerp van gesprek. Want het ligt gewoon erg gevoelig. Ik ben echt heel blij met mijn twee prachtige gezonde kinderen. En mijn man vind het eigenlijk wel goed zo. En ik, ik… tja, het hoeft ook niet meer perse. Maar echt zeggen dat het nooit meer gaat gebeuren, of daar helemaal achter staan, dat kan ik nog niet. Ik wordt er gewoon nog verdrietig van als ik daaraan denk. Want nooit meer zo’n klein baby mensje in mijn armen, aan de borst, zien opgroeien, hopen mooie dingen mee te geven. Oneindig knuffelen … en alles gewoon! Dat kan ik nog niet zo goed voorgoed gedag zeggen. Dus.. wordt vervolgd zal ik maar zeggen…

IMG_7775Gestart met deze blog! Super spannend en leuk. Ik heb heel veel hulp gehad van broer Bart.
Het idee en bezig zijn met hoe ik het ging doen was al super leuk. Maar nu, het schrijven en mooie mensen spreken en mijzelf en mijn ambities weer uitdagen: in één woord heerlijk! Ik ben super blij met alle mooie reacties en ik hoop dat deze blog echt een leuk platform wordt voor opvoedend Nederland! ( en daarbuiten?!)

En toch nog ons huis verkocht! 31-12-2014. En ook gelijk een nieuw plekje kunnen vinden waar we hopelijk komend jaar heel vrolijk, blij en gelukkig van gaan worden. Let you all know 😉

 

IMG_7790En tot slot op de valreep in 2014, een heerlijke stilte retraite gedaan. Met yoga, meditatie en ademhalingstechnieken bij Art of Living in Duitsland in het Zwarte Woud.  Want ik zat bommetje vol! Echt heel druk in mijn hoofd met de verhuizing regelen en de rest van het gezin en gewoon einde jaars stress ofzo? Maar nu gelukkig heerlijk tot rust gekomen en heel mooie doelen kunnen vormen voor het nieuwe jaar. Ik ben weer helemaal leeg, fris en rustig van binnen. Dus… Op naar het nieuwe jaar! (over mijn ervaring komt nog een uitgebreide post)

IMG_7194Bij deze wens ik jullie allemaal een gelukkig en voorspoedig nieuwjaar! Dat jullie allemaal knallend en feestend dit jaar uit mogen gaan. En dat al jullie dromen en doelen werkelijkheid mogen worden in het nieuwe jaar 2015! Dat het een fantastisch jaar mag worden waarin wonderen mogen gebeuren.

 

evazwart

 

Wat hebben jullie mee gemaakt in 2014? Was het voor jullie ook zo’n jaar vol veranderingen en gebeurtenissen?

p.s. Wil je in het nieuwe jaar ook op de hoogte blijven van wat ik allemaal mee maak en schrijf? Volg dan deze blog via bloglovin!

28 gedachten over “De Quasimodo look oftewel mijn 2014

 1. cbd edibles

  I am the co-founder of JustCBD Store brand (justcbdstore.com) and I am currently seeking to grow my wholesale side of company. I am hoping anybody at targetdomain can help me ! I considered that the most ideal way to accomplish this would be to talk to vape shops and cbd retailers. I was hoping if anyone could suggest a reliable web-site where I can buy CBD Shops B2B Sales Leads I am currently reviewing creativebeartech.com, theeliquidboutique.co.uk and wowitloveithaveit.com. Not sure which one would be the most suitable solution and would appreciate any support on this. Or would it be easier for me to scrape my own leads? Suggestions?

 2. Memorial Cremation

  Nice post. I learn something new and challenging on websites I stumbleupon everyday. It’s always helpful to read articles from other writers and practice something from their sites.

 3. E Backers

  You have made some good points there. I looked on the internet to find out more about the issue and found most people will go along with your views on this site.

 4. Free Reverse Phone Number Lookup

  I’m impressed, I have to admit. Seldom do I encounter a blog that’s equally educative and amusing, and let me tell you, you’ve hit the nail on the head. The issue is an issue that too few folks are speaking intelligently about. I am very happy I found this during my hunt for something regarding this.

 5. Extreme Green

  You made some really good points there. I looked on the internet for more info about the issue and found most people will go along with your views on this site.

 6. Tic Tac

  I needed to thank you for this excellent read!! I absolutely loved every bit of it. I have got you book-marked to check out new things you post…

 7. Extreme Greenland Scaping

  Hello! I could have sworn I’ve visited this web site before but after looking at some of the posts I realized it’s new to me. Anyhow, I’m certainly pleased I stumbled upon it and I’ll be book-marking it and checking back often!

 8. SEO UK

  Greetings! Very useful advice within this post! It is the little changes that produce the most important changes. Thanks a lot for sharing!

 9. Zapiano

  Good post. I learn something new and challenging on blogs I stumbleupon everyday. It’s always helpful to read through content from other writers and practice something from their sites.

 10. Home Grass

  Everything is very open with a clear explanation of the challenges. It was definitely informative. Your website is useful. Thank you for sharing!

 11. Food guest post courtesy of

  Can I simply say what a relief to discover somebody that really understands what they’re discussing on the net. You certainly know how to bring an issue to light and make it important. More people should read this and understand this side of the story. I can’t believe you aren’t more popular because you definitely have the gift.

 12. AFB Dog

  This is a very good tip particularly to those fresh to the blogosphere. Brief but very precise information… Thank you for sharing this one. A must read post!

 13. Indies Education

  May I simply say what a comfort to find a person that genuinely understands what they’re talking about online. You actually know how to bring a problem to light and make it important. More and more people ought to read this and understand this side of your story. It’s surprising you aren’t more popular given that you definitely possess the gift.

 14. Sex Tong Groupe

  I was more than happy to find this page. I need to to thank you for ones time just for this wonderful read!! I definitely loved every bit of it and i also have you saved to fav to see new stuff in your blog.

 15. Lone Star School of Music

  Hello, There’s no doubt that your website may be having web browser compatibility issues. Whenever I take a look at your web site in Safari, it looks fine however, when opening in I.E., it has some overlapping issues. I simply wanted to give you a quick heads up! Other than that, wonderful blog!

 16. free online website submission

  The very next time I read a blog, I hope that it does not fail me as much as this particular one. I mean, I know it was my choice to read, however I actually believed you would probably have something interesting to talk about. All I hear is a bunch of complaining about something you could fix if you were not too busy seeking attention.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge