De diepte in met Josje Feller

Ik las altijd berichten van Josje Feller via mijn Facebook. En met bewondering volgde ik haar op een afstandje. Ze had een eigen magazine opgezet. En dat interesseerde mij erg. Nu, na al die tijd, ben ik er achter gekomen wat ze echt allemaal doet en gedaan heeft. En mijn bewondering is alleen maar gegroeid. Ik hoop dat jullie in dit interview kunnen lezen wat ik bedoel!

D3-U6FBB

Bron

Naam Moeder:
Josje Feller

Leeftijd: 26 jaar
Is: Nederland(se)
Beroep: Ondernemer

Websites: www.josjefeller.nl & www.vrouwenpassie.nl

Dochters:
Julie 24-12-2009 (bijna 5 jaar)
Jackie 30-01-2014 (11 maanden)

Je doet heel veel: je website Vrouw&Passie, je persoonlijke blog, je sessies, trajecten, nieuwe online trainingen en producten. Daarnaast ben je al langer moeder van één meisje en pas van je tweede. Hoe doe jij alles te gelijk? En hoe combineer je op dit moment bijv. jou moederschap met jou werk?

JosjeFeller_0-2Bron

Mijn vriend Anthony en ik doen alles samen: onze bedrijven, het huishouden en onze kinderen. Ik kook bijvoorbeeld en hij doet de was, we zijn beide evenveel met de kinderen en we zijn flexibel. Dat zorgt ervoor dat je je leven zo kunt inrichten als jij wilt en dat betekent voor ons dat we veel met elkaar zijn en met liefde ons werk doen. Ik doe alleen de dingen die ik écht wil; dat waar ik heel erg blij van word. Dat levert energie op in plaats van dat het je energie kost. Ik heb zelf 2 online programma’s die op bepaalde momenten starten waardoor ik precies weet op welke momenten ik er 1000% voor deze mensen ben en zelfs dat levert enorm veel energie op omdat ik het zo gaaf vind. Ik mag mensen helpen om hun waarom te vinden en te leven. Datgene wat je het allerliefste doet; waar iedereen naar verlangt. Dat is geweldig en dat kan ik alleen maar doen als ik dat zelf ook doe. Ik heb 1,5 jaar geleden besloten om uit het ‘zo-hoort-dat-systeem’ te stappen waardoor ik het (zinvolle) leven heb gecreëerd waar ik zelf naar verlangde. Daarnaast heb ik de allerliefste schoonouders die er bestaan; zij staan altijd voor ons en de kinderen klaar.

2. Ik las ergens dat je Vrouw&Passie bent begonnen omdat je ondernemer en moeder wil zijn en dat ook wil uitdragen naar andere moeders. Als je nu terug kijkt, is jou dat dan gelukt? En wat zijn key succes momenten geweest in jou carrière als ondernemende moeder? Tips graag 😉

Ik ben op mijn 21e moeder geworden. Ik wilde kinderen als ik 30 was en alles goed voor elkaar had, maar ik raakte door de pil heen zwanger. Het heeft zo moeten zijn! Toen ik zwanger was van Julie dacht ik: ‘Wat ga ik jou nou meegeven?’. En toen voelde ik dat er maar één ding belangrijk was: ‘Ga doen wat je écht wilt!’. Dat was het moment waarop ik besloot om dat zelf ook te gaan doen en daar anderen bij te helpen. Dus ja, het is mij zeker gelukt. Door vallen en opstaan en iedere dag leer ik. Bijzondere momenten waren toen ik met Julie in de draagdoek ons eerste event organiseerde waar 700 vrouwen naartoe kwamen. Een tijdje geleden heb ik een lezingen gegeven met Jackie in de draagdoek waar het publiek zo van onder de indruk was dat de boodschap wel duidelijk was: alles kan! De momenten waarop ik veel geleerd heb en veel innerlijk werk heb gedaan, voornamelijk in 2013 zijn mij ook enorm dierbaar. Alles wat ik leer en leef kan ik ook weer meegeven aan mijn dochters en mijn klanten/lezers.

planner_coverbron

3. Je nieuwste gratis product is een zelfgemaakte passie planner. In 2015 kan iedere vrouw hiermee doen wat die echt wil doen. Kun je daar iets meer over vertellen? Hoe kom je tot het doen wat je echt wilt doen?

Doen wat je écht wilt noem ik jou waarom leven. Jouw waarom is de reden waarom jij hier op aarde bent. Dat klinkt misschien zweverig maar het is juist heel praktisch en aards. We leven in een bijzondere tijd van transitie en een groot gedeelte van de mensen die hier nu zijn wil daaraan bijdragen. Omdat je met je hoofd niet kunt bedenken wat je écht wilt (dat weet alleen jouw hoger ik, de andere helft van jou), is het nodig om een laag dieper te gaan. De planner helpt je bij het praktische en aardse stuk zodat je bewust bent van wat je wilt, de spelregels van jouw leven maakt en bewust gaat creëren. Met mijn eBoeken en programma’s help ik mensen om af te stemmen op hun waarom. Ik begeleid hun naar hun eigen antwoorden op vragen als ‘Wat wil ik nou eigenlijk echt?’, ‘Wat moet ik doen?’, ‘Hoe kan ik geld verdienen met dat wat ik het allerliefste doe?’, ‘Hoe krijg ik voldoening in mijn leven?’, ‘Hoe kan ik mijn boodschap en/of werk met de wereld delen?’. Afstemmen is de verbinding maken tussen jou en je hoger ik. Als je vanuit die verbinding gaat leven, dan leef je jouw waarom en dat zorgt ervoor dat je eindelijk doet wat je altijd al wilde en dat je enorm waardevol bent voor de wereld. Stiekem willen we dat namelijk allemaal.

leef_jouw_waarom-de_routebeschrijving_naar_creatie_josje_feller_5004. Je hebt het over je ‘eigen waarom’ weten. Maar wat is jouw waarom?

Ik ben hier voor de heling van de aarde. Daar dragen we overigens allemaal aan bij. Ik weet dat als iedereen zijn/haar waarom gaat leven, dat we dan een gezonde wereld creeren. Zet het nieuws maar aan; we hebben er een behoorlijke puinhoop van gemaakt met oorlogen, verkrachtingen, het beschadigen van de aarde, werkloosheid, armoede en banken die omvallen. Die problemen lossen we niet op met geld en ze worden ook niet opgelost door de overheid. Iedereen is een puzzelstukje in deze grote puzzel. Het enige wat we hoeven te doen is ons herinneren wie we zijn en wat we hier komen doen. En dan het te gaan doen. Met vallen en opstaan, veel leren en vooral veel innerlijk werk en heling. Ons hoofd is namelijk al zo sterk! Het is nu tijd voor de balans tussen hoofd en hart, oftewel de onzichtbare kant van jou. Dat is mijn waarom; om mensen dat zich te laten herinneren en ze daarbij te helpen.

5. Ik las dat je ook samen met je partner je bedrijf runt. Ik las dat jullie elkaar o.a. goed aanvullen omdat hij meer op details let. Wat is jou tip aan andere vrouwen om gelukkig samen te werken? Wat werkt voor jullie? (mogen ook meerdere tips zijn)

Onze samenwerking weerspiegelt het samenwerken van het mannelijke en het vrouwelijke. Zowel in jezelf de mannelijke kant en de vrouwelijke kant in balans brengen, maar ook letterlijk man en vrouw samenwerken. Ik heb een visie, maar hij zet het neer. Ik bedenk en schrijf de programma’s en concepten maar hij zet het helemaal uit. Hij bouwt onze bedrijven, hij zorgt voor structuur, focus en groei. Zonder visie valt er voor hem weinig te bouwen. Zonder zijn bouwkwaliteiten is het voor mij onmogelijk om mijn visie de wereld in te brengen. Samenwerken is voor ons het meest logische en meest fijne wat we kunnen doen, maar dat is niet altijd zo geweest. Vroeger waren we aan het ‘vechten’ en nu helpen we elkaar groeien. Dat hebben we moeten leren door het te doen. We zetten elkaar en onze groei als personen altijd op 1. We hebben geleerd dat we allemaal onze verhalen hebben en iedereen heeft zijn pijnen en angsten. Als je daarmee aan de slag gaat, jijzelf maar ook samen, dan kom je samen verder.

 Vragen over opvoeden:
6. Wat is het slaap ritme of hoe is de planning voor het naar bed gaan bij jullie?

Onze dochters gaan rond 19.00 uur naar bed; Jackie soms wat eerder. Jackie krijgt ‘s nachts meestal nog 2 flesjes en doet overdag nog 2 slaapjes (‘s morgens en ‘s middags). Als ze moe zijn dan gaan ze gewoon lekker naar bed. Julie wilde altijd bij mij slapen in de draagdoek dus die lag veel bij mij te slapen als ik aan het werk was toen zij een baby was. Jackie wil haar eigen bed, een donkere kamer, kunffel en rust. Zij pakt haar duimpje en slaapt.

7. Wat en rond welke tijden krijgen je kindjes tijdens de dag te eten? En wat en wanneer eet jij?

Wij eten altijd samen. We eten gezond maar wel op een leuke manier. We hebben met Julie een heftige periode meegemaakt toen bij haar op 3-jarige leeftijd een melanoom werd verwijderd. Ik weet daardoor inmiddels alles van gezonde voeding, maar ik heb er mijn eigen draai aan gegeven en dat betekent dat een snoepje helemaal prima is, maar de basis is groente, fruit, soepen, salades en andere gezonde dingen. Ik maak in principe voor de meiden niet iets anders dan voor onszelf. Als we een curry eten, dan schep ik bij Julie maar een heel klein beetje ‘hete saus’ op en voor Jackie helemaal niet. We beginnen onze dag met een smoothie.

8. Wat is het favoriete spel, grappig move (en) of speelgoed waar je kindjes mee spelen/graag doen op dit moment?
Julie speelt graag met het Kinetic Sand. Het liefst zingt ze (vaak zelfbedachte) liedjes, met ons of alleen. Jackie is gek op ‘Kiekeboe’ spelen en ‘Ik ga je pakken hoor..’ Haha!

Josje_Feller9. Hoe en wanneer neem je mama tijd?

Om 19.30 uur is het wel echt stil hier in huis en dan ga ik schrijven of nog wat werk doen. Mijn werk is mijn hobby en mijn gezin mijn grote liefde dus ik heb niet zo zeer ruimte nodig om iets anders te gaan doen. Ik schrijf bijvoorbeeld graag van 05.00 tot 07.00 uur ‘s morgens. Dan is het stil in huis en ben ik helemaal helder.

10. Hoe zie je jezelf en je gezin/leven over 5 jaar?

Gelukkig heb ik daar nog totaal geen idee van! Gezond, gelukkig, liefdevol hoop ik. :-)

Nou, ontzettend bedankt Josje, voor deze fantastische antwoorden. Ik ben het helemaal met je eens. Je kan alles bereiken in je leven en daar ben jij het levende voorbeeld van. Je ‘waarom’ leven vind ik ook het aller belangrijkste dat je maar kunt doen hier op deze aardbol en soms vind ik het lastig die precies te vinden, maar stukje bij beetje vallen de puzzelstukjes in elkaar. En het enige wat ik weet is: Gaan. Dan kom je er wel. Ik heb veel inspiratie gehaald aan jou antwoord bij ‘mama tijd’. Dat je tussen 05.00 en 07.00 uur schrijft. Dit staat bij mijn goede voornemens voor het jaar 2015 eerder opstaan en helder je dag beginnen! Nogmaals super bedankt Josje! Je bent een topper.

Wat vonden jullie van dit interview en van Josje Feller? En hoe combineren jullie je werkleven en je gezinsleven? Ik ben beniewd!

evazwart

P.s. Als je makkelijker wil volgen wat ik schrijf op deze blog. Volg me dan even via bloglovin.nl.

 

10 gedachten over “De diepte in met Josje Feller

  1. cbd oil for dogs

    I’m the proprietor of JustCBD brand (justcbdstore.com) and I am currently trying to grow my wholesale side of company. I really hope that anybody at targetdomain can help me . I thought that the most suitable way to accomplish this would be to talk to vape stores and cbd stores. I was really hoping if someone could recommend a dependable site where I can buy Global Vape Company Email List I am currently reviewing creativebeartech.com, theeliquidboutique.co.uk and wowitloveithaveit.com. Unsure which one would be the most suitable selection and would appreciate any assistance on this. Or would it be easier for me to scrape my own leads? Ideas?

  2. Joana Vaiou

    Hi there! This article couldn’t be written much better! Going through this article reminds me of my previous roommate! He always kept preaching about this. I most certainly will forward this post to him. Pretty sure he’s going to have a great read. Many thanks for sharing!

  3. dark minimal techno 2017

    Next time I read a blog, I hope that it doesn’t disappoint me as much as this one. After all, I know it was my choice to read through, however I really believed you would have something useful to talk about. All I hear is a bunch of whining about something that you could fix if you weren’t too busy seeking attention.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge