Caribbean cruise met kids

Tja, het was weer business en pleasure tijd. Want zelf zou ik dus nooit kiezen voor een vakantie of zoiets op een cruise met de kinderen, maar omdat we moesten ( wat een straf ) gingen we dus wel. Een 10 daagse cruise reis door de Caribbean. Eerst vliegen naar Miami, dan een overnachting in een hotel. En de volge de dag de boot op.. Nou ja, schip natuurlijk..

cruise

Cruise reis voorbereiden

Zodra ik wist dat we op de cruise gingen, begon ik na te denken hoe ik het voor de kinderen zo aangenaam mogelijk kon maken. En dan heb ik het vooral over de reis, het eten en jetlag. Mijn zoon was te oud voor een baby bedje in het vliegtuig. Hoewel ik op de terugreis wel een kindje van zijn grote en leeftijd in zo’n bedje zag liggen met een speciale zitkussen achtig iets. Het paste prima! (natuurlijk, had ik zelf ook kunnen bedenken, maar al die regeltjes he?..) In ieder geval is het met alles meegevallen! Van te voren heb ik me goed ingelezen.

Wat ik altijd doe als ik iets nieuws ga doen dan bedenk ik me helemaal hoe het gaat zijn, we gaan het vliegtuig in. Ok, waar moet ik aan denken? Ok, even zoeken op internet. Algauw kom je dan fora tegen of blogs waarbij uitgebreid tips en trucs worden besproken hoe je het meest prettig vliegt met een kleintje.

cruise10 uur vliegen..

Bijv. Bij het opstijgen en landen, laat je kindje wat borstvoeding of uit een flesje drinken waarbij het iets harder zijn best moet doen om het eruit te krijgen. Door het ‘zuigen’ blijven de oortjes open en vrij van luchtdruk. Dus elke keer als jij het voelt ook bij turbulentie, geef je kindje dan uit dat flesje of borstvoeding te drinken. Zelf doe je automatisch iets om de druk weg te halen. Maar omdat ik er bewust mee bezig was en elke keer het drinken aanreikte ( water haha) had mijn manneke geen last van oorpijn. Weer een huilmoment minder..

Verder vond hij zoals ( bijna ) elk kindje het spannend om op te stijgen en te landen. Je voelt natuurlijk ook een spanning in het vliegtuig zelf. En kids zijn daar naar mijn idee nog veel gevoeliger voor dan ouders. Ik heb mijn kleinste dan ook altijd graag dicht bij me. Het liefste op schoot. Maar… weer een regel. Je mag geen babay gordel meer als een kindje boven de twee jaar is. Dus: leugentje om bestwil. We vertelde dat onze dreumes bijna twee was. Hij was overigens pas twee geworden dus aan de een of aan de andere kant van de lijn maakt dan ook niks uit vond ik.. In ieder geval had ik hem lekker dicht bij me op schoot. Wat ik verder ook veel deed is de kinderen, zowel de oudste als de jongste, vertellen wat we gingen doen. Eerst inchecken natuurlijk, en paspoort controle en ga zo maar door. “Kijk hier gaan we de koffers afgeven aan die mevrouw. Dan gaan ze het vliegtuig in.” Variërend pratend in dreumes begrippen en 6 jarige ;-). Ik merk dat mijn kinderen er rustig van werden. Echt! Want als je ouders toch een bepaalde spanning bij zich dragen van ‘zijn we op tijd’ of ‘waar moeten we zijn’ enz. hoe moet je als kind nou weten of dat wel of niet bedreigend is voor jou? Door het te benoemen is het halve werk al gedaan merk ik: “We gaan nu even heel snel opschieten want anders kunnen we niet mee met het vliegtuig.” Of: als we er dan staan bij het instap verhaal “kijk dat is het vliegtuig! Daarin gaan we straks vliegen. In de lucht net als een vogel” ( voor dreumes ). Het zorgde er in ieder geval voor dat de kinderen rustig waren voordat we het vliegtuig ingingen. En dat ze in een afwachtende houding zaten. En ons daarmee ook alles lieten regelen wat we moesten regelen. Bij het opstijgen deed ik eigenlijk hetzelfde en ook benoem ik zelfs wat er in het vliegtuig te zien is en waar het voor is. Ik vertel bijvoorbeeld: “kijk dat is een mevrouw die ons eten gaat geven en wat te drinken.” bla bla. Gewoon omdat het werkt.

cruiseVerder is het ideaal als je kind oud genoeg is om tv te kijken. Het is een heus intensieve werkdag voor jou als ouder. Maar ik heb mijn dreumes prima kunnen vermaken met afwisselend tv, boekjes lezen, kleuren, eten, extra lang luier verschonen en kietelspelletjes op het toilet, wandelen en iedereen gedag zeggen, even bij papa en slapen. En dan alles een paar keer herhalen! En dan gaat het prima. Als je gewoon in beweging blijft. M’n dochter was veel met haar vader bezig, ze was ook ziek en moest hoesten. Gelukkig konden we hoestdrank meenemen in de handbagage. Zo hadden we dat afgesproken, mijn man met onze dochter, ik met onze zoon. Zij keek veel filmpjes, had allerlei mandala kleurboeken en vakantie boekjes bij zich, kreeg lekker veel aandacht van haar papa en vermaakte zich zo prima.

cruiseAnder land, andere gebruiken

Ook informeerde ik wel zo’n vijf keer van te voren of er dingen waren waar we rekening mee moesten houden met kinderen in het andere land en op een cruise. Ook qua eten en drinken etc. Op een gegeven moment was ik zo slim om te vragen of wij met z’n allen in een taxi zouden passen of dat we er één apart moesten bestellen in gezinsformat. En toen kwam het: In Miami mag je een kind tot 3 jaar ( even uit mijn hoofd hoor ) niet zonder stoeltje in een taxi mee laten gaan. Een stoeltje met een driepuntsbeveiliging wel te verstaan. Aaaaaahhh! Dus dat betekende dat we de autostoel mee moesten nemen. En je hebt al zoveel te sjouwen en hoe dan?? En nog een keer aaaaah. Maar goed, eind goed algoed. We werden opgehaald met de bus van het vliegveld waar deze regel (!) niet voor geldt. Dus geen autostoel nodig in ons geval.. Qua eten meenemen is een cruise net zo strikt als vliegen naar Amerika. Geen fruit en dat soort dingen mee in je grote koffer. Alleen verpakt voedsel etc. Dus de rijst-amandelmelk waar mijn dreumes dol op was kon even niet mee.. Later kwamen we er achter dat we qua eten en drinken echt niks te klagen zouden hebben op de cruise, er was zoveel keuze! Van Indiaas tot Zuid-Amerikaans tot Italiaans, Duits, salades en Amerikaans ( frietjes, hamburger en worst) Ook was er op de cruise genoeg vegetarisch te eten. Om nog maar niet te spreken over de taartjes en zoetigheden. Dus bleek dat helemaal niet erg te zijn achteraf :-)

cruise

Cruise

Wouw wat gaaf zo’n cruise! En met kinderen ook super leuk! Er is zoveel te doen op het schip en daarnaast heb je gewoon je eigen hotel kamer ( cabine ) dus terugtrekken is ook prima. Er was een zwembad, jacuzzi, klim muur, kidsclub, 24 hours food, kids en ouders entertainment tussendoor, bowling banen, karaokebar, running track, basketbal annex voetbal veldje, buiten spel mogelijkheden op het dek waaronder groot schaak en dam spel, movie hall, zelfs een theater zaal!

cruise

En super fijn met een kleintje op de cruise omdat er altijd eten was. Dus als de kleine geslapen had kon ik gewoon met hem gaan eten. We hoefde ons dus ook niet aan bepaalde tijden te houden en dat was heel fijn ivm met de jetlag. Er zijn gewoon kinderstoelen en alles wordt achter je opgeruimd en dus ook de knoei parade van mijn kleine. Als echte hollander was ik natuurlijk vooral bezig om dit zelf te doen voordat de ober dit kon doen, maar ze stonden erop dat ik het liet liggen. En het was geen probleem. Ook al het personeel is dol op kinderen! Zo had mijn dochter een prinsessen jurk gekregen (uit een echte Disney store!! OMG jammer dat mijn maat er niet was..) En toen ze hier mee rondliep werd ze door iedereen aangesproken. Heerlijk vond ze dat natuurlijk 😉 Maar ook kirrende en lieve opmerkingen over onze zoon. Ik vond het wel leuk, maar vooral de kids genoten van die aandacht. Natuurlijk kun je ook uitstapjes maken met zo’n cruise. De prachtigste eilanden met de prachtigste strandjes, maar ook bijv. zwemmen met dolfijnen! Als je wat oudere kids hebt zijn er wat meer excursies waarbij je kan wandelen in de jungle e.d. of musea. Maar voor ons was het zo prima! Ook zijn er veel andere kinderen op de cruise. Van alle nationaliteiten. Onze dochter heeft veel vrienden gemaakt van allerlei verschillende culturen op de kidsclub. Echt leuk om te zien hoe goed zij contact kan maken met kinderen die andere talen spreken!

cruiseAanrader?

Zeker weten. Een cruise is zeker een vakantie waarbij je met een gezin tot rust kan komen en waarbij er genoeg te doen en te beleven valt. Voor zowel ouders als kinderen. Het is echt fantastisch om je kind te zien optreden in een circus theater show in een echte theater. Of spelend met andere kinderen te zien zwemmen en doen.  Of lekker te wandelen over het dek en te spelen met alles wat er is. Ik vind het geweldig dat ik deze cruise heb mogen meemaken met mijn kinderen en mijn man. Natuurlijk is er ook veel gewerkt. Maar dat is in zo’n omgeving natuurlijk zo ontzettend leuk om te doen! De vliegreis viel me alles mee. Ook de terugweg. En zelfs de jetlag vond ik meevallen. Alleen toen we eenmaal thuis waren was de jetlag wel heftig. Vooral omdat de kinderen s’nachts of s’avonds ook 3 tot 4 dagen achter elkaar wakker waren en jijzelf natuurlijk ook aangeslagen. Maar voor de ervaringen en dingen die we geleerd hebben en gedaan hebben. Heb ik het er zeker voor over! Dus die cruise.. Die houden we erin!

Heb jij wel eens een cruise reis gemaakt? Met kinderen? En wat vond jij ervan? Of heb je een andere bijzondere reis gemaakt met kinderen? En heb je nog goede tips voor als je ver gaat reizen met kinderen? Laat het ons weten in de reacties hieronder.

evazwart

P.s. Wil je op de hoogte blijven van de artikelen die ik plaats? Volg me via bloglovin.nl . We hebben ook een Facebook pagina: opvoedenzonderstress.nl Ik vind het heel leuk als jullie deze pagina liken.

Opvoeden Zonder Stress

3 gedachten over “Caribbean cruise met kids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge