Baby of Kind verkouden Tip#2

IMG_6266Nog meer tips die ik zelf gebruik wanneer mijn kleintjes verkouden zijn (lees: nu). En deze tips gebruikte ik ook toen ze nog een baby’tje waren. Overigens eten wij thuis biologisch, dus dit hierboven is biologisch fruit 😉

1. Kajaput(i) olie op een watje bij het bedje leggen:

IMG_6238S’nachts of s’middags als de kleintjes verkouden zijn en gaan slapen kan het snot de kleintjes nogal in de weg zitten om goed te kunnen ademen en ook rustig te kunnen gaan slapen. Nog een tip van mijn schoonmoeder is: Kayaput(i) olie op een watje. Je vindt deze olie niet bij alle drogisterijen. Tot nu toe is het mij altijd wel gelukt bij DA drogist en ook bij de meeste biologische supermarkten op de afdeling etherische oliën. Je moet wel goed opletten dat je bij baby’tjes 1 druppeltje op het watje doet en naast het ledikantje op de grond of op de rand legt, niet te dichtbij, zo heb ik het in ieder geval gedaan. En als de kindjes zo’n 1 tot 1,5 jaar zijn doe ik 2 tot max. 3 druppeltjes. (Soms is het nodig om het watje nog 1 of 2 keer te verversen tussendoor) De olie ruikt erg sterk. En kan ook te heftig zijn waardoor ze juist gaan hoesten. Probeer zelf even uit waar je het watje neerlegt. Als de kindjes ouder zijn leg ik de watjes natuurlijk zo dat ze er zelf niet bij kunnen!

IMG_65622. Ui open gesneden naast het bedje leggen:

Deze tip is van mijn moeder. Ikzelf ben niet zo’n fan van de ui omdat de geur heel vies word vind ik. Maar ik weet dat sommige hem wel heel doeltreffend vinden. En ook vind ik het niet fijn dat de geur altijd op mijn keel slaat. Daardoor denk ik ook misschien op die van de kleintjes. Ik kon dat toen ze heel klein waren eigenlijk nooit checken. En nu gebruik ik die ui ook niet meer. Bovendien heb ik zelf altijd beter resultaat behaald met de olie manier hierboven.

3. Stomen met teatree of Eucalyptus olie in de douche cabine:

Ik doe dan een paar druppeltjes in een bakje en dan zet ik de douche aan en laat het lekker stomen. Ook gebruikte ik voor mijn kinderen toen ze nog baby waren en verkouden, heel veel de ‘welterustenbad’ fles van Weleda. Die kun je in elke natuurwinkel of Etos kopen. Daarin zit ook o.a. Eucalyptus en die deed ik dan in hun badje of spoot ik aan de zijkant in de douche bak en dan liet ik het ook lekker stomen, en ging ik met ze onder de douche staan. Vooral ook effectief vlak voordat ze gingen slapen.

IMG_62354. Luuf en later vicks op het borstje en ruggetje smeren:

Niet te veel is mijn voorkeur. En als je het samen met wat olie insmeert trekt het beter in. ( dit is een tip van m’n schoonmoeder, hoewel die wel graag dik insmeert. En van een Hindoestaanse vriendin)

 

5. Ghee (geklaarde boter) smeren:

In de ayurveda is het heel gebruikelijk om Ghi te smeren als je last hebt van een verkouden kindje met hoest of snot. Dan smeer je het buiten op je huid op de plekken waar je last hebt. Dus keel, borst, rug, langs je slapen. ( Zelf niet heel veel gedaan maar ik ken een vriendin die erbij zweert ;-))

IMG_65676. (Veel) water drinken:

Zodra je kindje dat mag natuurlijk. Want water is wat zwaarder. En daardoor zakt snot door het keelgat en komt het eruit via de onderkant (Ook wel eens een poepluier gehad gemengd met snot?). En ook als je borstvoeding geeft en je kindje is verkouden, dan kun je extra veel water drinken waardoor je borstvoeding niet zo dik is en dus minder slijm kan blijven zitten in het keeltje van je kindje. Als borstvoeding door verkoudheid moeilijk is om te geven omdat het neusje wat vol zit. Kun je ook het kindje bijna helemaal rechtop laten drinken. Door vóór op een stoel of bank te gaan zitten en je hand onder zijn of haar billetjes te houden.  En dan het lijfje in het verlengde van je arm met de voetjes zoveel mogelijk naar beneden. Dit kun je ook staand doen maar is meer vermoeiend.

7. Verder (zou ik) zuivel producten even vermijden:

IMG_6293Zoals melk en yoghurt. Deze veroorzaken over het algemeen nog wat extra slijm als je kindje verkouden is en daar zit je op zo’n moment helemaal niet op te wachten. Het is zelfs zo dat als mijn kindjes verkouden zijn ik ze even helemaal geen suiker en chocolade of snoepachtige dingen meer geef. Veel groente (soep) en lekker vers fruit zorgen ervoor dat ze weer zo snel mogelijk opgeknapt zijn. Sneller dan wanneer ik ze deze dingen wel geef.

Hebben jullie iets aan deze tips? En/of heb je zelf ook een super tip omtrent verkoudheid? Wat doen jullie als je kindje verkouden is? Laat het me in een reactie hieronder weten. Ik ben erg benieuwd!

evazwart

P.s. wil je de nieuwste blogposts van deze blog ontvangen in de mailbox? Meldt aan via Follow my blog with Bloglovin

 

2 gedachten over “Baby of Kind verkouden Tip#2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge