Baby of kind verkouden Tip#1

IMG_6281

De winter is nu echt hier.. het is ijskoud buiten. De vitamientjes zijn weer volop nodig en vooral vitamine C en D&K zijn belangrijk in de wintertijd. Extra fruit is dan ook niet verkeerd, zeker als je kindjes verkouden zijn!

We zijn natuurlijk ook niks meer gewend sinds dat rare lauwe/warme weer de afgelopen tijd. Maar ik vond het stiekem heerlijk. Ik ben namelijk niet echt een fan van de kou. Als het echt ijskoud is met sneeuw en ik heb een muts gekocht, wanten, een goede sjaal en een stuk of drie super dikke truien. Dan, ja, dan vind ik het wel leuk.. Maar als het alleen maar koud is en ik zoals altijd mijzelf als laatste verzorg, ook met goede winterkleding, dan vind ik het niet zo fijn.

Mijn kindjes zijn eigenlijk altijd wel een keer verkouden tijdens de winter. Ik denk alle kinderen wel. Zij moeten nog lekker veel antistoffen aanmaken en daarom lopen ze de ene loopneus op na de andere. Ik heb altijd een standaard aantal (natuurlijke) dingen in mijn kasten staan mocht het weer eens zover zijn! Hier alvast 3 op een rij:

Deze trucjes gebruikte ik al toen mijn kindjes heel klein waren:

IMG_62471. Honing met citroen. Dit is een tip van mijn Hindustaanse schoonmoeder:
Je snijd een citroen door midden en knijpt hem uit boven een plastic bekertje of kommetje. Dan doe je er naar keuze 1 of 2 theelepel(s) honing bij ( liefst biologisch ) en dan roer je het door elkaar tot het een soort dik papje wordt. Proef even of het niet te zuur is en geef het dan met het lepeltje aan je verkouden kindje.

IMG_62372. Verder gebruik ik als het snot begint te irriteren neusspray.
Ik gebruik eigenlijk altijd die van vsm. Want zelfs een zout oplossing voor baby’s vond ik al best hardnekkig. Het leek ook altijd dat als ik heel veel neusspray gaf, het snotteren alleen maar erger werd. En daarom probeer ik het te beperken tot 3 maximaal 4 keer per dag. Vooral voordat ze gaan slapen en net daarna (ook makkelijk te onthouden vind ik).

2a. Behalve toen m’n zoontje borstvoeding kreeg en nog heel klein was. Toen kreeg ik de tip van mijn verloskundige om borstvoeding in zijn neusje te doen. Hij was vooral de eerste 3 weken heel veel verkouden en het was toen ook lastig om te drinken natuurlijk. Sommige moeders denken nu misschien gatverr! Dat dacht ik eerst eigenlijk ook. Maar toen vertelde ze iets heel logisch: In borstvoeding zitten de meeste antioxidanten die je maar kunt bedenken. En dat werkt natuurlijk heel goed de bacteriën die het slijm aanmaken tegen. Toen dacht ik, even uitproberen. En ja hoor, het werkte prima bij mijn kleintje. Ik spoot ( klinkt heel gek ) een klein beetje in z’n neus voordat ik hem aanlegde aan de borst. Maar omdat dat best vaak was en ik soms een beetje te veel melk had waardoor het nogal een kliederboel werd, heb ik zo’n bidetje gekocht bij een drogisterij en heb ik de borstvoeding daarin gedaan. Je moet dan wel letten op de houdbaarheid. Borstvoeding kan je in een neutrale omgeving afgesloten 8 uur bewaren. Maar ik liet het meestal niet zo lang staan en ververste veel sneller al.

3. Colodial Sliver sprayen in de neus en in de keel:
Wat ik tegenwoordig ook doe bij verkoudheid is Colodial Silver spray gebruiken. Zelf heb ik daar goede ervaringen mee en werkt het bij mij en bij m’n kids heel goed als we verkouden zijn. Ik gebruik deze twee keer verspreid over de dag. En als ik nog meer wil ‘sprayen’ gebruik ik weer de vsm neusspray. Het slijm, ook in m’n keel, komt direct los zodra ik gesprayd heb. Ik spray max. 5 spray’tjes per dag bij de kinderen en max. 10 spray’tjes bij mijzelf. Ik bestel mijn natuurlijke Colodial Silver hier op het internet.

Wel belangrijk is het om heel consequent alles te blijven geven, heb ik gemerkt. Dus in ieder geval s’ochtends, ‘middags en s’avonds. Maar zelfs ook af en toe tussendoor, het ligt eraan hoe ernstig verkouden je kindje is. Als ik het zelf niet consequent doe, dan blijft de verkoudheid meestal langer hangen.

evazwart

 

P.s. Als je een update van elke nieuw geplaatste blogpost in je mailbox wil ontvangen, klik dan op Follow my blog with Bloglovin

 

Heb je wat aan deze tips? Of heb jij nog iets toe te voegen? Laat het me graag weten in een reactie hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge