Baby of kind hoest Tip#1

Zoals veel van jullie kinderen waren ook mijn kinderen de afgelopen weken af en aan ziek..
Vooral mijn dochter had erg veel last van hoest. Eerst slijmerige hoest en daarna droge hoest die aanhield en op een dag zelfs amper stopte! Het was heel zielig voor haar. En daarom dacht ik, even delen wat ik doe als mijn kinderen last hebben van hoest!

IMG_6288

Hieronder beschrijf ik de tips dit ik heb wanneer mijn kinderen veel last hebben van hoest.

Allereerst gebruik ik veel dingen die ik bij tips 1 en tips 2 geschreven hebt, in mijn eerdere berichten. Vooral de honing met citroen, neus spray, colodial silver spray en de kajaputi olie s’nachts.

IMG_62961. Water koken met twee cardamon en 3 kruidnagel:

Deze tip heb ik van een Ayurvedische arts. Het werkt heerlijk als mijn kindjes last hebben van hun keel, bijvoorbeeld keelpijn of als m’n zoon of dochter veel hoest. Ik gebruik het ook voor mijzelf alhoewel ik heel weinig ziek ben. Het leuke hiervan is, vind ik, dat ik je het al kan geven aan de kleinste baby’tjes. Wat ik doe is, ik pak drie kruidnagel en doe die in een steelpannetje met water. Daarbij snijd ik twee kardemom met een mesje in. En doe deze erbij. Dan laat ik het geheel staan tot het kookt. Voor hele kleine kindjes doe ik er wat cool water bij in een flesje. En voor mijn dochter een heel klein beetje koud water in een beker. Succes gegarandeerd!

2. Hoest drank:

IMG_7099Omdat ik van de natuurlijke spulletjes ben, zeker als mijn kindjes ziek zijn, grijp ik niet vaak naar Bisalvon. Ik probeer het eerst een tijd met een natuurlijke variant. Toevallig hadden wij afgelopen week deze: beneden op de foto. Hij heet: Castanea honingcomplex van Pflüger. Maar wij gaan eigenlijk gewoon naar een natuurwinkel en vragen daar om advies. Hele kleine kindjes en baby’s hebben over het algememeen niks aan hoestdrank hebben wij ons daar laten vertellen. En daarom geef ik onze kleintjes toen ze baby waren en mijn jongste nog steeds: Tussikind druppels van VSM. Dat zijn homeopatische druppeltjes die het beter worden stimuleren van luchtwegen en keel, heb ik gemerkt.

IMG_7101

3. Gember thee van verse gember:

Je kan gewoon water koken in een water koker en verse stukje gember erin doen. Of als hierboven beschrijven bij tip 1 de gember al in een pan (of de waterkoker) doen en dan het water laten koken. Gember werkt volgens de Ayurveda wederom erg goed bij het verzachten van keelproblemen. Dit is ook onze ervaring. Het liefste geef ik mijn kinderen zo’n theetje met wat vers citroen pers. Ik merk vaak dat mijn zoon of dochter vlak daarna al minder hoest. Je kunt ook een mix maken van Gember, citroen, honing en de kardemom en kruidnagel als beschreven bij tip 1!

IMG_70954. Tot slot bij droge hoest of aanhoudende hoest koop ik altijd honing snoepjes:

Deze koop ik bij de natuurwinkel. Deze soort van bonbons zijn hard aan de buitenkant maar zacht van binnen. Ik laat mijn kindjes zodra ze kunnen, dus vanaf 2 a 2,5 jaar ongeveer, hierop zuigen. Het is te vergelijken met een eetlepel honing. Wat overigens ook vaak goed werkt, alleen niet elk kind vind het zo lekker. Het plakt lekker aan de binnenkant van je keel en verzacht daardoor blijvend, tot het snoepje op is, de geïrriteerde plek.

Dan wil ik hieronder nog graag iets delen dat niet te koop is in een winkel maar wel zeer effectief hebben wij gemerkt!

IMG_65675. Heel veel water drinken:

In het boek Veggiekids, waar binnenkort echt een review over komt(!), wordt aanbeveeld om als kind zo’n vijf glazen water per dag te drinken. Zeker als de kindjes last hebben van hoest of slijm. Het zorgt er bij hele kleine baby’tjes al voor dat het slijm zakt, heb ik mij laten vertellen door de mijn verloskundige toen der tijd. In het lijfje van de keel naar de luier. Ik had vooral bij mijn zoon die de eerste 3 weken van zijn leven heel erg verkouden was, soms groen slijm in de luier bij verschonen. Heel gek.
Hele kleine baby’s kunnen natuurlijk maar heel weinig water drinken. Je moet dit water ook eerst koken en dan laten afkoelen om het zo steriel mogelijk te kunnen geven. Maar een klein slokje water is heel fijn omdat het zwaarder is dan moedermelk e.d.

IMG_69556. Liefde en aandacht!

Ja, het is ergens heel logisch maar grappig genoeg blijkt het ook enorm helend te zijn! De afgelopen week hebben mijn man en ik afwisselend bij onze dochter en zoon geslapen en hen bewust heel veel vastgehouden en op de bank lekker knus tegen elkaar aan gezeten. We hebben ook heel veel aandacht gegeven door te vertellen hoe trots we op hun zijn, dat alles goed komt, dat we bij hun zijn, en blijven. Dat ze lekker mogen uitrusten, dat ze niks hoeven. Dat we van hen houden.
Als we dit veelvoudig met aandacht doen op een dag dan merken we enorm veel verschil. Het zorgde ervoor bij onze dochter voor dat zij s’nachts niet meer hoestte terwijl zij daarvoor elke minuut hoestte.
Het zorgt ervoor dat haar gezicht meer kleur krijgt en ze helderder uit haar oogjes kijkt. Het zorgt ervoor dat zowel wij als onze kinderen ons gelukkiger voelen.
Energie is overal zeggen wij altijd. En juist wanneer de kindjes ziek zijn, hebben ze wat extra ouderliefde/energie nodig. Succes verzekerd!

Nou, ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben! Uiteraard wil ik heel graag weten of jullie nog goede aanvullingen hebben. Of heb je misschien een leuke ervaring met één van de bovenstaand tips? Dat lees ik ook heel graag terug in de reacties hieronder.

P.s. Vergeet niet om hiernaast aan rechts even op het bloglovin plaatje te klikken. En mijn blog te volgen!

P.p.s. De winactie met het biologisch gevulde mandje van de Estafette duurt nog een paar dagen. Als je nog kans wil maken lees dan hier wat je moet doen!

evazwart

11 gedachten over “Baby of kind hoest Tip#1

 1. Geertje

  Hallo Eva,
  Bedankt voor de tips! Ik ben nu water aan het koken met 3 kruidnagel en Kardemon, maar hier in Canada kan ik geen ‘hele’ cardemon vinden dus heb ik een theelepeltje kruiden gedaan, werkt dat ook? En op hoeveel water doe je dit ongeveer? Het is voor mijn zoon die bijna 7 maanden oud is

 2. best cbd gummies

  I’m the owner of JustCBD Store brand (justcbdstore.com) and I’m presently looking to broaden my wholesale side of business. It would be great if someone at targetdomain is able to provide some guidance :) I thought that the best way to do this would be to connect to vape companies and cbd retail stores. I was hoping if someone could recommend a reliable site where I can get Vape Shop B2B Database I am currently checking out creativebeartech.com, theeliquidboutique.co.uk and wowitloveithaveit.com. On the fence which one would be the most ideal selection and would appreciate any assistance on this. Or would it be much simpler for me to scrape my own leads? Suggestions?

 3. feed

  We stumbled over here by a different web page and thought I may as well check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to looking over your web page for a second time.|

 4. feed

  Hi, I do think this is an excellent blog. I stumbledupon it 😉 I am going to revisit yet again since i have bookmarked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to help other people.|

 5. thefeed

  I like the helpful information you provide in your articles. I’ll bookmark your blog and check again here regularly. I am quite sure I’ll learn a lot of new stuff right here! Good luck for the next!|

 6. Eunice

  Hello to all, the contents existing at this web site are really amazing for people experience, well, keep up the good work fellows.
  Eunice onlangs geplaatst…EuniceMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge