Baby- en kind fluisteraar Loes #2

Vandaag deel ik graag met jullie 2 van het interessante interview met Loes Ruesink-Mijer . Zij is Baby- en kind fluisteraar van beroep en heeft meer dan 10 jaar praktijk ervaring. Ik vroeg haar honderduit over verschillende onderwerpen omdat ik dit nou eenmaal super interessant vind! Hier deel ik met jullie haar antwoorden:

kind

Vervolg interview:

Wat adviseer je aan moeders met kinderen met veel nachtmerries?

Je bent vaak geneigd om ’t kind wakker te maken. Door een droom door te maken, lost het kind vaak iets op. Het is dan misschien wel beter om het niet uit die droom te halen. Door het gevoel heen gaan lost iets op. Dus als je bijv. met jou kind dat wel wakker is naar het gevoel toe gaat van, ik snap ’t dat ’t angstig is. En het er dan samen over hebt, is een aanrader. We willen vaak over gevoel heen stappen. Zo van je droom is niet echt. Je hoeft niet bang te zijn. Maar vaak blijven we zitten met onverwerkte gevoelens en die komen er dan later toch nog uit. Het is dus, vind ik , altijd beter om op het moment door het gevoel heen te gaan samen met je kind. En dan gerust te stellen door er voor je kind te zijn. Echt te zijn.

Hoe ga je om met angsten of als je kind dingen ziet of ervaart van overledenen?

Het belangrijkste is om ermee om te gaan. En zelf iets te doen om dat ook te gaan zien of voelen. Daar zijn tools voor, die leer ik ook aan mensen binnen mijn programma’s. Overledenen hebben vaak een boodschap voor het gezin. En omdat kinderen nog zo dicht bij de bron staan, nog heel dicht verbonden zijn met de ziel, zijn zij over het algemeen gevoeliger dan hun ouders. En als jij die boodschap begrijpt voor het gezin, hebben jou kinderen hier geen ‘last’ meer van. Je kunt het leren om te zien. Zien of horen is al oplossen en vragen stellen ook. Professionele begeleiding is daarbij nodig. Je kunt vragen naar wat onopgelost is.

kindVertel eens wat meer over jou programma: ‘Leer hoe je weer je energieke zelf wordt’. Hoe ziet zo’n programma eruit?

Het gaat vooral over intuïtie. Hoe kom je daar dichter bij? Een hele belangrijke is mediteren. Kan ook Yoga of wandelen zijn. Intuïtie is eigenlijk de eerste gedachte of het eerste antwoord of gevoel. Iedereen heeft een eigen manier om daar bij te komen. Ik vind het gaaf dat mensen hier steeds meer mee bezig zijn.

Je krijgt tijdens mijn programma een tool om in contact te komen met het onverwerkte in je familie. Dat leer je in een dag. En met een groep. Daarna ga je met die groep oefenen op afstand. Ook middels een webinar ga je oefenen met deze tool. Tot slot ga je deze tool leren afstemmen op je kinderen in de vorm van een meditatie. Wat heeft mijn kind echt nodig? Je krijgt ook tools om te leren omgaan met onze emoties. Angst voor gebrek, schuldgevoel, paniek dat iemand boos op je wordt. Er zitten ook individuele fluistersessies bij in.

Wat heeft een baby of kind van deze tijd sowieso nodig in deze tijd, vindt jij? Of wat is een tip of aanrader van jou bij het opvoeden of om mee te geven?

Kijk verder dan je neus lang is. Ik blijf me verbazen dat mensen twee dimensionaal kijken. Blijf vooral leren. Niet alles is wat het op het eerste gezicht lijkt, ook bij je kind niet. Ook dat alles een verband heeft, vind ik belangrijk om bij te brengen. Bijvoorbeeld bij een kind dat niet naar school wil omdat het eigenlijk moeite heeft met afscheid nemen. En dat ligt dan bijvoorbeeld aan een trauma bij de geboorte. Durf er anders in te staan dan anderen en durf dat te delen!

kindJe geeft fluistersessies, ook telefonisch. Wat moet ik me hierbij voorstellen? Wat is bijv. iets wat je laatst bent tegen gekomen bij een moeder of een kind en wil je met ons delen?

Bijvoorbeeld: Een vrouw komt naar mij toe met een ‘huilbaby’. Ik kan dan met adviezen komen als: een dagje voor jezelf inplannen. Voor de vrouw om even bij gekomen. Of ik kan dan erachter komen dat de bevalling zwaar is geweest en daar adviezen voor geven hoe de baby die bevalling kan verwerken. Maar ik kan als medium zijnde ook verdere ‘knopen’ zien omdat ik al meer dan 10 jaar ervaring heb en dat is dan bijvoorbeeld een oma die twee ongeboren kindjes heeft gekregen en daar nooit echt stil bij heeft gestaan, of verwerkt heeft. En dan kan er een situatie ontstaan waarbij we het verdriet van de oma kunnen uiten, wellicht valt er wel een traan. Dan is daarna soms het huilen ook bij de baby over, maar soms huilt de baby wel maar is het niet meer zo’n energieslopend iets voor de moeder. En zo zijn er tal van voorbeelden die ik mee heb gemaakt met moeder en kind of ouders.

Super bedankt Loes, dat je tijd hebt vrij gemaakt voor dit interview! Ik vond het super interessant om met jou te praten over deze onderwerpen. Je bent een leuke spontane vrouw en ik bewonder je kracht om te gaan staan voor wat jij vind!

Wat vinden jullie van dit interview? Heb je wel eens gedacht aan dat er misschien wat meer aan de hand zou kunnen zijn met jou kind? Of heb je gedacht aan een fluistersessie of bijv. Derek Ogilvie 😉 Ik ben heel benieuwd of jullie hier ervaringen mee hebben!

Ben je misschien nieuwsgierig geworden naar Loes of wat zij doet? Dan kan je kijken of deze win-actie iets voor jou is! Zaterdag 12 april a.s. organiseert zij een middag met een lezing/workshop in Rotterdam. Ik ga er heen en ik mag 3 lezers een leuke korting aanbieden. Lees hier hoe je daarvoor in aanmerking komt!!

evaroze

Wil je op de hoogte blijven van de artikelen die hier online komen? Volg deze site dan via bloglovin.nl

Opvoeden Zonder Stress

Je kunt ook onze facebooksite lijken: opvoedenzonderstress.nl

2 gedachten over “Baby- en kind fluisteraar Loes #2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge