5xvragen: Mirjam met haar jongens

Ik heb toch besloten om volgende week pas deel 2 te doen van het interview met Loes. En vandaag een mooie 5 keer vragen te delen van Mirjam met haar jongens, ik ontmoette haar in de V&D. Er was een klik. En ik vind het heel leuk dat ze mee wilde doen met de 5x vragen! Lees hier wat haar antwoorden zijn.

jongens

Moeder: Mirjam Langerak van Leeuwen
29 jaar en is begeleider gehandicapte zorg van beroep.
Zonen: Jos (24-09-2010), Bram (30-01-2013) En zwanger en uitgerekend april 2015

Wat is het slaap ritme of hoe is de planning voor het naar bed gaan bij jullie?

Meestal eten wij zo rond 6 uur. Rond half 7 zijn wij klaar met de eetsessie (;-) Daarna gaan Arjan, de jongens en ik met z’n alle naar boven. Meestal gaan de jongens om de dag in bad. En als ze erg vies zijn gaan ze wel in bad. Dan is het de knuffeldans, 1000 kusjes en liedje zingen en hun bed in. Toen m’n jongens kleiner waren deden we ze na de kraamtijd ook al snel s’avonds in bad, dit omdat ze dat beter in sliepen voor de nacht. De oudste sliep vrijwel meteen de nachten door. De tweede had iets langer nodig. Maar ook bij hem ging dat heel snel. Dan was het badderen en voeden en dan vielen ze als een blok in slaap.

Wat en rond welke tijden krijgt je kindje tijdens de dag te eten? En wat en wanneer eet jij?

Mijn oudste zoon was heel klein bij de geboorte. Hij is ook met dan ook met 36 weken geboren. En hij groeide slecht. Ik heb altijd borstvoeding geven. Bij hem tot 7 maanden om de 2.5 uur heb ik hem gevoed. Al snel begon ik met vaster voedsel. Hopend dat hij beter zou groeien. Tot op de dag van vandaag, groeit en eet hij nog niet fantastisch. In dat jaar zijn er 5 mensen in mijn omgeving overleden, ook mensen die ik erg lief had. Daarnaast kwam ik met mijn voet in het gips. Ik kon het niet meer opbrengen om hem te voeden. (waar ik achteraf spijt van hem) Bram, de tweede heb ik dan ook vol overgave 13 maanden gevoed. Daarna wilde hij zelf niet meer. Hij had geen rust meer. Ik vond t jammer… Omdat ik vrijwel niet of nauwelijks ongesteld ben. En wij nog wel een kinderwens hadden ben ik gezond/biologische gaan eten. Met de hoop dat het verbetering gaf of een kans op een mogelijke cyclus. Ook omdat het beter is om minimaal twee maal per jaar ongesteld te zijn. Daarbij wilde ik mijn lichaam de kans geven om te herstellen. En om te stimuleren zonder medicijnen een cyclus te kunnen ontwikkelen. Het heeft resultaat gehad. Ik ben zwanger! Eigenlijk eten wij verder heel Hollands. S’morgens yoghurt of Brinta pap. S’middags brood en s’avonds aardappels groente en vlees/vis of alternatief en pap toe. Rijst of pasta komt ongeveer maar een keer in de week bij ons aanbod. Veder krijgen ze niet veel snoep of koek. En voor fruit maken we elke dag wel tijd. Jos de oudste, is dol op vis. Dus wij gaan graag naar de markt voor een stukje zalm of haring. Eten is bij ons en de jongens wel ”een ding” geweest vooral omdat de oudste zo slecht heeft gegeten. Maar nu maken we ons niet meer zo druk. Eet hij is het fijn, eet hij niet, is het jammer. Geen strijd meer. Dat geeft wel lucht. En hij hoeft ook geen dingen te eten die hij niet wil, zoals kaas vind hij echt niet lekker. Stimuleren doen we wel. Hij is vier jaar, dus vier hapjes moet je nemen! Veder eten de jongens meestal wel op vaste tijden; s’morgens uit bed. (dat ligt er aan hoe laat ze uit bed komen) 12.00 en rond 18.00.

Wat is het favoriete spel, grappig move (en) of speelgoed waar je kindje mee speelt/graag doet op dit moment?

De jongens spelen veel buiten. De zandbak is hot, en blijft echt nog hot. In de winter ruim ik het allemaal op. Nu is de oudste bezig met memorie. Dat vind hij erg leuk.

Hoe zorg je voor balans in je werk en gezin/leven? En hoe en wanneer neem je mama tijd?

Nu ik zwanger ben kost me dat veel energie. Ik slaap echt elke middag mee met mijn jongste zoon. Vaak slaap ik toch wel anderhalf uur. Ik denk dat ik dit echt nodig heb. Ik functioneer er wel beter bij want als ik niet goed slaap dan wordt ik knorrig en heb ik weinig geduld voor m’n jongens. Verder probeer ik gezond te leven en te eten. Naar buiten en bewegen, ik weet dat het goed voor me is. Maar op moment schiet het er bij in. Voor mij is slapen en ontspanning de beste manier om balans te vinden in werk/gezin en het me zelf zijn. Soms doe ik ook wel dingen voor me zelf zoals een schoonheidsbehandeling. Of binnenkort ga ik een fotosessie doen. Lekker voor me zelf! Ik vind het ook erg lekker om heel lang te douchen, alles door te putje te spoelen. Lekker wassen, schrubben en me zelf weer mooi te maken. Dan kan je er weer helemaal tegen aan. Je voelt weer helemaal t vrouwtje!  Toch vind ik ook dat je tijd moet vinden voor je vriend of man. Want dat is de basis, met hem krijg je kinderen. En van hem wordt je gelukkig. Maar je moet het ook leuk houden. Tijd voor elkaar vind ik onzettend belangrijk. De week vliegt voorbij, je moet zoveel. 

Hoe zie je jezelf en je ‘jongens’ over 5 jaar?

Oei dat is een gevoelige vraag. Dan ben ik 35, tja… Misschien dat er dan nog een klein wondertje op komst is… En ik hoop dat we het financieel goed hebben dat ik dan niet hoef te werken. Of dat ik al een tijd thuis ben geweest omdat ik niet hoefde te werken. Misschien heb ik dan wel het gevoel dat mijn gezin compleet is. Ik weet het niet…

Bedankt Mirjam, voor je openhartigheid! En ik hoop dat al je wensen werkelijkheid worden. Nu even spannend afwachten tot de geboorte van jullie prachtige derde kindje! Bedankt dat je mee wilde doen! Wat vonden jullie van deze 5xvragen? Herkennen jullie dingen of doen jullie het juist heel anders?

evazwart

Wil jij ook een keer jou antwoorden delen met de lezers van opvoedenzonderstress.nl? Dat kan en dat vinden we ook heel leuk! stuur me even een mailtje via de pagina contact :-)

En wil je op de hoogte blijven van alle artikelen die hier geplaatst worden? Volg me dan even via Bloglovin.nl

Opvoeden Zonder Stress

Je kunt ook onze facebooksite liken! opvoedenzonderstress.nl

9 gedachten over “5xvragen: Mirjam met haar jongens

 1. feed

  Usually I don’t read post on blogs, however I wish to say that this write-up very pressured me to try and do so! Your writing style has been surprised me. Thank you, very great article.|

 2. feed

  No matter if some one searches for his necessary thing, therefore he/she wishes to be available that in detail, therefore that thing is maintained over here.|

 3. thefeed

  hello there and thank you for your information – I have certainly picked up something new from right here. I did however expertise some technical issues using this site, since I experienced to reload the web site many times previous to I could get it to load correctly. I had been wondering if your web hosting is OK? Not that I am complaining, but sluggish loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your high quality score if advertising and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my email and can look out for much more of your respective interesting content. Ensure that you update this again very soon.|

 4. Mora

  Great goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and
  you are just too fantastic. I really like what you’ve acquired here, certainly like what you’re saying
  and the way in which you say it. You make it entertaining and you still care for to keep it smart.
  I can not wait to read much more from you.
  This is actually a tremendous web site.
  Mora onlangs geplaatst…MoraMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge