5xvragen met Charmaine!

Charmaine & Noah 2

Deze keer in 5xvragen stel ik jullie graag voor aan Charmaine. Een oud-collega van me die nu in Londen met haar man en kindje woont!

Moeder:
Charmaine
30 jaar
woont in Engeland
Panel Specialist ( Market Research)
Zoon:
Noah
4,5 maand (20 weken) oud.

NoahWat is het slaap ritme of hoe is de planning voor het naar bed gaan bij jullie?
Noah is natuurlijk nog maar 4,5 maand oud, dus het slaapritme is vaker verandert. De eerste 3 weken gaf ik borstvoeding en toen voedde ik ook ’s nachts, toen we over gingen op flessenvoeding kreeg hij de laatste fles om 23:00 uur. Dan ’s nachts om 03.00 uur en dan ’s morgens rond 07:00 uur. Sinds hij 2 maanden is, doen we heb ’s avonds in badje en daarna geven we de fles. Sinds 2 weken geven wij de laatste fles om 19:30 uur i.p.v. 23:00 uur omdat hij nu rond 21:00 uur vast slaapt en ’s morgens rond 07:00 uur weer wakker wordt. Dus op het moment een wij en zit Noah er lekker bij, doen we hem in badje en geven we een flesje. Dan een beetje brabbelen en wat spelen. En dan valt hij zelf in slaap.

Wat en rond welke tijden krijgt je kindje tijdens de dag te eten?
Wij geven nu nog alleen flesvoeding om 07:30, 11:30, 15:30 & 19:30 uur.

Wat is het favoriete spel, grappig move (en) of speelgoed waar je kindje mee speelt/graag doet op dit moment?
Hij vindt een rammelaar van Pip en een kraakboekje op dit moment erg leuk. Maar wat hij nu het liefst doet is rollen, sinds hij dat doorheeft :-) Van zingen wordt hij altijd rustig.

Eddie & Noah 1Hoe zorg je voor balans in je werk en gezin/leven? En hoe en wanneer neem je mama tijd?
Ik ben nog niet aan het werk, in Engeland kan je tot een jaar verlof nemen. Ik neem 9 maanden verlof. Sinds november ga ik 2 dagen per week naar werk om op de hoogte van alles te blijven, dat doe ik als mijn man vrij is. Ik neem nu ook geen mama tijd, ik heb mijn familie hier niet of vrienden bij wie ik noah achter zou kunnen laten. Ik vind het verder ook niet erg, vind het heerlijk met hem en mijn man als hij thuis is :-)

Hoe zie je jezelf en je gezin/leven over 5 jaar?
We hopen dan een groter huis te hebben en een broertje of zusje voor Noah. Waar dat is, is nog de vraag, als het aan mij ligt in Nederland :-) Ik hoop te werken in de zorg.

Dank je wel Charmaine voor je openhartige antwoorden! Ik vind het leuk en ook goed dat je in Engeland langer verlof mag nemen. En wat fijn dat jullie mannetje zo snel al doorslaapt!

Doen jullie het ook zo? Of juist heel anders? En wil je ook n keer meedoen met 5xvragen? Stuur me een mailtje!

evazwart

P.s. wil je de nieuwste blogposts van deze blog ontvangen in de mailbox? Meldt aan via Follow my blog with Bloglovin

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge