5x vragen met Yrsa Magnusdottir

Vandaag beantwoord Yrsa vijf vragen over de opvoeding van haar kleine meisje! Yrsa is een krachtige dame die ik heb leren kennen via onze goede vriendin Rosa. Verder is Yrsa heel lief en een vrolijke vrouw. Bovendien is ze van plan een carrière switch te maken, wat ik heel moedig van haar vind! Ze heeft besloten haar hart te volgen. En daar houd ik van!

369

Moeder:

Yrsa Magnúsdóttir
28 jaar
Nederland, IJslandse nationaliteit
Secretaresse (momenteel werkloos).
Getrouwd met Alexander.

Dochter:
Sóley
4,5 maand (geboren op 2 augustus)

Wat is het slaap ritme of hoe is de planning voor het naar bed gaan bij jullie?

Sinds kort krijgt Sóley voor het slapen gaan een fles met rijstebloempap, dit vult iets meer waardoor ze wat langer slaapt. Tussen 6 en 7 uur doen we haar pyjamaatje aan en maken we de fles klaar, ze is dan ook wel echt moe. Omdat ik verder gewoon borstvoeding geef, vind papa het leuk om de fles te geven. Zo heeft hij ook even een momentje met onze dochter, na de fles blijft ze nog even lekker bij ons zitten knuffelen en daarna legt een van ons haar dan in bed. Sóley slaapt soms de hele nacht door, tot een uur of 5 á 6 uur, andere nachten wordt ze rond 2 uur wakker om nog wat te drinken.

Wat en rond welke tijden krijgt je kindje tijdens de dag te eten? En wat en wanneer eet jij?

Sóley krijgt in principe borstvoeding op verzoek. Ik heb na mijn zwangerschapsverlof nog 8 weken gewerkt tot ik werkloos werd, toen kolfde ik en dit werd aangevuld met flesvoeding. Papjes en fruithapjes doen we nog niet aan, ik wil wachten tot 6 maanden en dan de Rapley methode gaan toepassen.

Wat is het favoriete spel, grappig move (en) of speelgoed waar je kindje mee speelt/graag doet op dit moment?

Sóley is gek op alles waar ze op kan kauwen en sabbelen! Vooral het speeltje van Sophie Giraffe is ze dol op, het is een bijtring van 100% natuurlijk rubber. Verder lachen we erg veel met Sóley, dit doet ze sinds kort erg graag, en veel kletsen! We nemen haar dan op schoot en gaan gezellig met haar praten, zo leuk!

Hoe zorg je voor balans in je werk en gezin/leven? En hoe en wanneer neem je mama tijd?

Tot kort geleden werkte ik 3 dagen in de week, 2 dagen waren ouderschapsverlof. Nu ben ik dus werkloos en is het nog even afwachten hoe ons ritme er volgend jaar gaat uitzien. Voorlopig zal ik nog wel even thuis zijn, tot ik een geschikte (liefst part-time) baan heb gevonden. Mama tijd heb ik ’s avonds als Sóley slaapt, dan relax ik lekker op de bank met een kop thee en kijk ik een film of serie. Verder kan ik altijd mijn moeder of schoonouders vragen om op te passen als ik even alleen erop uit wil. Dat is erg fijn, maar tot nu toe maak ik er nog niet veel gebruik van omdat ik het ook gewoon fijn vind om lekker bij m’n dochter te zijn.

Hoe zie je jezelf en je gezin/leven over 5 jaar?

Over 5 jaar hoop ik wel dat Sóley (minstens) een broertje of zusje heeft! :-) Verder zou het fijn zijn als ik dan een fijne baan heb waarmee ik privé en werk goed in balans kan houden.

Bedankt Yrsa voor je antwoorden, leuk hoe je met je kleine meisje speelt! En de Raply methode, die heb ik ook bij beide kindjes toegepast. Dat wordt nog een vrolijke, soms smerige, boel 😉

Wat vonden jullie van Yrsa haar antwoorden? En doen jullie het ook ongeveer zo of weer heel anders? Als je ook mee wilt doen met deze categorie! Heel leuk! Laat het me weten in een reactie hieronder!

P.s. M’n blog volgen? Dat doe je met bloglovin.nl, klik hier en alles wijst zich vanzelf!

evazwart

3 gedachten over “5x vragen met Yrsa Magnusdottir

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge