5x Minke en haar zoontje

Vandaag weer een nieuwe “5xvragen” met Minke. Minke heeft een leuke blog waarop ze alles wat ze meemaakt deelt. Lees hieronder haar antwoorden op de 5 beroemde vragen!

zoontje

Naam Moeder: Minke, 25 jaar oud.
Zoontje: Luca (Dreumes)
Werk: Ik blog over van alles wat mij als thuisblijfmama bezig houdt. Voornamelijk over geloof, kids en een hoop liefde. Neem een kijkje en ik vind het leuk als je een reactie achterlaat.

Wat is het slaap ritme of hoe is de planning voor het naar bed gaan bij jullie?

Inmiddels slaapt ons zoontje alleen nog ’s middags even. Daar doen we niets bijzonders bij, even knuffelen, instoppen en muziekje aan. We zijn al vrij snel begonnen met een avondritueel. Voorlezen, gebed voor het slapen gaan en een liedje zingen. Dit doe we nog steeds. Wat erna komt wisselt wel, afhankelijk wat ons zoontje wil. We zeggen zijn knuffels gedag en wensen hen welterusten (Phoxy en slungel). Daarna nog een kus voor mama en vaak een knuffel. Dan gaat hij lekker liggen, deken over hem heen en lamp uit. Ik zeg hem nog welterusten als ik weg loop en zet dan ook muziekje voor hem aan. Dit doen we maar 1 keer, daarna speelt hij vaak nog even in zijn bed en valt dan vanzelf in slaap. ’s middags heeft hij het muziekje wel nodig om in slaap te komen.

Wat en rond welke tijden krijgt je kindje tijdens de dag te eten? En wat en wanneer eet jij?

In het begin at ik als ons zoontje op bed lag. Hij ging na zijn fles in de ochtend nog slapen en dan kon ik vaak wel eten. “s middags ook als hij op bed lag. En avond eten altijd samen met mijn man, beetje kijken hoe het wilde.
Nu eten we gewoon lekker samen. We ontbijten tussen half 8 en half 9. Mijn zoontje een beetje vanille vla en een broodje met boter. Daarbij krijgt hij ook een flesje appelsap met water. Ik eet zelf griekse yoghurt met muesli en banaan. De rozijntjes haal ik uit de muesli en die eet mijn zoontje op. Ik drink een glas water en een kopje thee.
Rond half 10 eten we fruit. Een appel, peer of banaan. Ik schil de appel en peer voor mijn zoontje en snij deze in kleine stukjes. De schil eet ik dan zelf op. Rond half 12 eten we brood. Mijn zoontje krijgt 2 broodjes, 1 met beleg uit de koelkast (al eet hij vleeswaren van zijn brood en laat het brood dan liggen) en 1 met beleg uit de keukenkast. Ik eet zelf 4 boterhammen.
Rond 2 uur of half 3 (ligt eraan hoe laat mijn zoontje zijn bed uit komt) gaan we wat drinken en krijgt mijn zoontje een rijstwafel of soepstengel. Tussen kwart over 5 en half 6 gaan we avondeten, hij eet gewoon hetzelfde als wij eten. Soms pureren we het nog wel omdat hij het anders niet wil opeten. Hij krijgt altijd een toetje, een beetje vanille vla. Als hij niet veel heeft gegeten dan krijgt hij rond 7 uur nog een boterham zonder beleg of boter.

Wat is het favoriete spel, grappig move (en) of speelgoed waar je zoontje mee speelt/graag doet op dit moment?

Boekjes lezen vind hij heel erg leuk. Mama vind het soms iets minder, na 4 keer achter elkaar hetzelfde verhaal te hebben gelezen.
En lekker stoeien met zijn vader. Dat doen ze vaak ’s avonds, lekker voor het slapen gaan.

Hoe zorg je voor balans in je werk en gezin/leven? En hoe en wanneer neem je mama tijd?

Ik ben thuisblijfmama wat ik een voordeel vind. Ik hoef mijn tijd niet te verdelen tussen werk en gezin. Wel heb ik mijn blog, dat doe ik vaak als mijn zoontje zijn middagslaapje doet of ik doe dit ’s avonds als hij met zijn vader aan het spelen is. Het is een hobby die ik erg leuk vind om te doen, maar het mag niet ten koste gaan van andere dingen. Heel soms blog ik overdag en dan speelt mijn zoontje zelf even. Erg leuk om te zien ook. Mama tijd vind ik de momenten dat ik blog. Of als ik even naar boven ga om te knutselen als mijn man bij ons zoontje is. Ik ga ook wel eens knutselen als hij ’s avonds op bed ligt. Zo af en toe breng ik hem wel eens weg of laat ik hem ophalen door opa en oma. Dan heb ik even tijd voor mezelf en wat grote huishoudelijke klussen. Ook gaat hij wel eens logeren, heerlijk even tijd voor mezelf en samen met mijn man.

Hoe zie je jezelf en je gezin/leven over 5 jaar?

Ik zou het leuk vinden als mijn blog dan gegroeid is en ik nog steeds met veel plezier artikelen kan schrijven. Ik hoop dat we nog steeds gezond en gelukkig zijn zoals nu. Een broertje of zusje voor ons zoontje zouden we erg leuk vinden over een poosje. Mijn man heeft dan de opleiding waar hij nu mee bezig is afgerond en hopelijk zijn diploma op zak. Misschien dat hij dan wel een andere leuke baan heeft dat iets dichter bij huis is.

Leuke vragen! Bedankt dat ik mee mocht doen.
Groetjes Minke

Jij ook bedankt hoor Minke! Heel fijn dat je zo uitgebreid aan ons verteld hoe het er bij jullie thuis aan toe gaat. Leuk dat jou zoontje voorlezen zo leuk vind! Het kan inderdaad soms wat saai zijn als jij zelf een aantal keer hetzelfde boekje voorleest haha. Ik ging dan gewoon nieuwe dingen vertellen.. Ik weet niet of het heel verantwoord is ofzo. Maar zo beleefde we elke keer kleine nieuwe dingen met hetzelfde boekje :-)

evazwart

Volg me via bloglovin.nl of like m’n Facebook pagina: opvoedenzonderstress.nl

Opvoeden Zonder Stress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge