5x Judith met 4 kinderen..

Vandaag maken we kennis met Judith van Wijk. Ze heeft een leuk blogazine en is daarnaast ook leerkracht. Ik vind het heel leuk hoe ze de vragen hieronder heeft beantwoordt. Door heel beeldend te schrijven, zie ik helemaal voor me hoe het er aan toe gaat bij Judith. En Chapeau, mooi om te zien hoe het haar allemaal lukt zo met 4 kinderen!kinderen

Moeder: Judith van Wijk, 38 jaar, Nederland, beroep: blogger en leerkracht cluster 4
Kinderen: Sterre (8), Yuren (5), Lenthe (3) en Fee (2 mnd).
Partner: Ik ben getrouwd met Maikel van Wijk, 42 jaar.

Hoe gaan jullie slapen? Of hoe is de planning voor het naar bed gaan bij jullie?

Ik houd niet zoveel rekening meer met slaapritmes :-) Dat deed ik wel toen ik nog maar 1 kind had, maar met 4 is dat niet meer te plannen. Daar word je heel flexibel in. Fee slaapt nog een heel groot deel van de dag, maar daar blijf ik niet voor thuis. Ze slaapt waar ze is: in de auto, in de draagdoek, in de kinderwagen, in de box. Eigenlijk nooit in haar bedje. Anders zou ik nergens meer heen kunnen. Lenthe slaapt in principe niet meer overdag, maar vaak valt ze tussen 2 en 4 toch nog in slaap. Op de bank of in de auto.  Ik moet haar vaak wakker maken als ik om half 3 de oudste 2 van school moet halen. Dat is niet altijd fijn: vaak wordt ze heel boos wakker en zit ik met een schreeuwend kind in de auto. ’s Avonds gaan we meestal rond 7 uur naar boven. Ik douche de kinderen voor het eten, zo rond 5 uur. Daarna mogen ze een half uurtje op de iPad, dan kan ik rustig koken. Om 7 uur poetsen we de tanden, lezen we voor en dan gaan ze naar bed. Het streven is dat Lenthe en Yuren om half 8 op bed liggen en Sterre tussen 8 en half 9. Sterre en Yuren slapen op 1 kamer en als ze tegelijk naar bed gaan is het vaak ruzie. Dan wil Yuren bijvoorbeeld een nachtlampje aan en Sterre juist niet, of Yuren gaat liedjes zingen. Daarom laten we Yuren een half uurtje eerder gaan. Als de kinderen op bed liggen, ga ik meestal ook naar bed met Fee. Zij slaapt tussen ons in. Ze kan dan aan de borst drinken en in slaap vallen. Ik ga dan vaak nog wat tv kijken en ben dan zo moe dat ik rond 10 uur in slaap val.

Wat en rond welke tijden krijgen je kinderen tijdens de dag te eten? En wat en wanneer eet jij?

Wij eten door de week rond half 8 ontbijt, rond 12 uur lunch en rond 6 uur avondeten. Tussendoor krijgt Fee natuurlijk borstvoeding. Niet op een bepaalde tijd, ik geef wanneer ze er om vraagt. Zelf eet ik ook op deze tijden, met de kinderen mee. Door de week lunchen ze trouwens op school, dat is daar gebruikelijk. We wonen ook te ver van school om tussen de middag op en neer te gaan. Uiteraard krijgen de kinderen ook tussendoortjes, een rijstwafel met kaas bijvoorbeeld of fruit. Rond etenstijd maak ik vaak een bord met wat komkommer, paprika en tomaatjes. Ze hebben dan vaak trek en zo gaat er vast wat groente in.

Wat is het favoriete spel, grappig move (en) of speelgoed waar je kinderen mee spelen/graag doen op dit moment?

Sterre is een echt teken- en knutselkind, die zit hele dagen aan de eettafel te tekenen en knutselen. Ook verhaaltjes schrijft ze graag en af en toe leest ze. Yuren is gek van lego, hij bouwt allerlei verschillende raketten en auto’s. Lenthe wil nog veel met mij spelen, memory of met de houten diertjes van Ostheimer. Ze is gek van verkleden, wij hebben een verkleedkist met veel verschillende verkleed kleren en ze loopt regelmatig als roze prinses rond.

Hoe zorg je voor balans in je werk en gezin/leven? En hoe en wanneer neem je mommy tijd?

Op dit moment cijfer ik mezelf behoorlijk weg, omdat Fee als baby’tje natuurlijk veel aandacht nodig heeft. Dat is oke, ik heb me daar op ingesteld. Toch plan ik af en toe al wel iets in, bijvoorbeeld even een paar uurtjes lunchen met een vriendin tussen 2 voedingen door. Als ze straks wat groter is, wil ik wel weer wat vaker even iets voor mezelf doen. Mijn man werkt door de week buiten de deur, dus hij vindt het prima om in het weekend iets met de kinderen te gaan doen. Kan ik winkelen of met een vriendin afspreken. Mijn man en ik gaan ook af en toe samen weg. Het afgelopen jaar deden we dat vaak elke 2 maanden wel een keer, even opladen door een nachtje weg te gaan. De kindjes bleven dan bij mijn of zijn ouders. Mijn ouders wonen in Zeeland, vlakbij is een heel fijne bed & breakfast. Soms brengen we de kinderen dan bij mijn ouders en slapen we zelf in de bed & breakfast. Zijn we toch in de buurt, maar het voelt als vakantie. Fee laten we trouwens nog niet ’s nachts achter hoor, dus die zal de komende tijd mee gaan als we een weekendje weg willen. Met de borstvoeding is het namelijk niet handig als zij logeert, bovendien snapt ze er nog niks van. Dus die gaat gewoon met ons mee. In het weekend proberen we minstens 1 dag, vaak de zondag, met z’n allen wat leuks te gaan doen. Even lekker weg, naar het bos, een blotevoetenpad lopen, een stad bezoeken, lekker lunchen, picknicken of iets anders gezelligs

Hoe zie je jezelf en je gezin/leven over 5 jaar?

Ik hoop dat we over 5 jaar allemaal nog net zo gezond en gelukkig zijn als nu. De kinderen gaan dan inmiddels alle 4 naar school, dus ik verwacht dan meer tijd voor mezelf te hebben overdag. Dan zal ik ook meer tijd hebben om aan hipenhot.nl te werken en kan ik wellicht mijn baan als leerkracht opzeggen. Ik verwacht ook dat het best pittig zal zijn tegen die tijd met 4 kinderen. Sterre zal in de puberteit zitten en wellicht best lastig zijn, en met de anderen moeten we natuurlijk veel naar sportclubjes enzo. Elke fase vraagt zo om zijn eigen organisatie, maar ook dat gaat ons vast weer lukken!

Heb jij ook 4 kinderen? En zijn deze situaties herkenbaar? Ik hoor het graag in de reacties!

evazwart

Volg me via bloglovin.nl of like m’n Facebook pagina: opvoedenzonderstress.nl

Opvoeden Zonder Stress

p.s. wil jij ook een keer mee doen met de rubriek 5 keer vragen? Dan hoor ik het graag! Vind ik leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge