5 tips – Ssst de baby slaapt!

Baby’s slapen vaak niet door. Soms zit het bioritme nog zo anders in elkaar, dat  een baby’tje weinig slaapt s’nachts maar veel meer overdag.. Hoe houdt je dat in hemelsnaam vol als kersverse ouders? Misschien heb je wat aan deze tips…

baby

Ik weet dat er nog veel meer tips zijn, daarom vraag ik jullie deze keer massaal te reageren op deze post. Laten we alle ouders die nu in die pittige tijd zitten helpen met onze super tips.

De mijne zijn:

Tip 1. Baby slaapt beter na een badje.

Dit is bij mij echt een gouden greep geweest. Eerst in badje, nog even vlak voordat het babytje helemaal moe en rozig is aan de borst en hup binnen no time viel hij of zij in slaap. Het warme water is een extra impuls en belevenis voor het kersverse mensje. Doorgaans vergt het veel energie. Wanneer je dit op een rustige relaxte manier doet. Is het echt een hele goede ontspanner om daarna lekker te gaan slapen. Mijn tip is ook om niet te vaak bij deze momentjes de andere kinderen te laten spelen. Je kunt dit momentje echt één voor je baby’tje maken door de andere kids te laten helpen. Maar als jou baby moeilijk slaapt. Dan is er echt wat voor te zeggen om dit een papa-baby of mama-baby momentje te maken.

Tip 2: Baby slaapt beter na een massage.

Ja ook nog, voordat ik mijn baby’s in bad deed of meenam onder de douche. Masseerde ik ze in met Weleda baby olie. Ik heb een speciale baby massage geleerd van mijn schoonmoeder. Iets dat veel voorkomt in de Hindustaanse cultuur. Maar er zijn natuurlijk tegenwoordig genoeg voorbeelden te vinden op het internet. Google of Youtube baby massage en ik ga ervanuit dat je er wel uitkomt. Masseren voor baby’s is vooral niet te lang of te hard. Maar de aanraking is ook een echte beleving voor de kleintjes. Alle lichaamsdelen één voor één voelen, vergt een bepaalde energie. Ze worden lekker loom en ontspannen van een liefdevolle massage. Wil je kindje echt geen aanrakingen ontvangen? Kijk dan of je naar een osteopaat of cranio sacraal therapeut kan gaan met je kleintje. Het kan zijn dat je baby veel pijn heeft doordat iets niet helemaal recht zit in het lijfje.

Tip 3: Baby slaapt beter met een vol buikje.

Na het badje legde ik mijn kleintjes lekker aan. Ze mochten dan zoveel drinken als ze wilden. Er was geen stop. Heerlijk vonden beide kinderen dat om aan de borst lekker in slaap te vallen. Een van mijn meest prettige houdingen was dan ook op mijn zij op het bed liggen en de kleine ernaast op zijn of haar zei liggend aan de borst. Een enkele keer, dikwijls eigenlijk, viel ik ook lekker in slaap. Mijn borst is voor mijn zoon ook vaak troost geweest in de nacht. Gesloopt was ik ervan. Want hij kwam soms 10 keer per nacht. Als het weer eens zo’n nacht was. Legde ik hem gewoon naast mij in bed. En liet hem drinken. Samen vielen we dan gewoon weer in slaap. Het zorgde ervoor dat ik zoveel mogelijk (door) kon slapen. En het was rustgevend genoeg voor de rest van het gezin.

babyTip 4: Door regelmaat slaapt een baby beter.

Tja sorry, het schijnt echt enorm te helpen. Reinheid, rust en regelmaat doet nou eenmaal wonderen. Toch moet je natuurlijk ook een beetje je baby volgen in zijn of haar ritme. Ook ik maakte mee, dat als ik eindelijk een ritme een beetje doorhad, de kleine het weer veranderden door op andere tijden te gaan slapen of eten. En ik heb zelf best moeite met regelmaat. Ik moet echt een schema maken, kan ook in mijn hoofd. En me daar dan staccato aan houden. Maar zodra alles veranderd duurt het voor mij weer even voordat ik dat weer ‘goed’ kan doen. Ik vind te lang een regelmaat ook saai. Mijn mind wil dan wat anders. Voor mijn zoon is het echter uitermate belangrijk om een bepaald ritme aan te houden. Hij wordt anders erg zeurderig, hangerig en tegendraads. Ik moet dus wel. De ene baby is natuurlijk de andere niet. Maar ik heb wel gemerkt dat als je voor jezelf een soort bed ritueel bedenkt en dat elke keer ongeveer het zelfde afspeelt, kleine kindjes hier erg gelukkig van worden.

Tip 5: Als de bovenste tips niet helpen..

Bij mij ging het op deze manier goed. In het begin waren ze vooral s’nachts wakker vanwege krampjes. Uren heb ik met mijn dochter gelopen. Maar, meestal in de avond en in de nacht sliep ze dan als een roosje. Ik ben er lekker al mijn zwangerschap kilo’s door kwijt geraakt. Ook heb ik veel voor mijn kinderen gezongen. Wij zingen veel Bhajans of mantra’s. Rustgevende muziek. Mijn kinderen werden er rustig van en uiteindelijk kon ik ze weer in hun bedje leggen. Mijn zoon was meer van de borst dan van het zingen. Maar toch heb ik met hem ook dikwijls op mijn arm rond gelopen. Je kunt jouw kindje ook inbakeren. Mijn inziens is dit een bepaalde geborgenheid waar je baby dan behoefte aan heeft. Omdat mijn kinderen veel bij mij in bed sliepen. Heb ik hier nooit iets mee gedaan. Ik heb me ook nooit druk gemaakt over dat het gevaarlijk kon zijn. Maar ik ben zelf wel een heel lichte slaper.

 

Heb jij nog super tips voor als een baby’tje niet goed kan slapen of veel wakker wordt s’nachts? Ik lees ze graag hieronder! Ben heel benieuwd :-)

evazwart

Volg me via bloglovin.nl of like m’n Facebook pagina: opvoedenzonderstress.nl

Opvoeden Zonder Stress

14 gedachten over “5 tips – Ssst de baby slaapt!

 1. ferragamo men leather sneakers

  Thank you for every other informative site. The place else may just I am getting that kind of information written in such an ideal way? I have a venture that I am just now working on, and I’ve been at the glance out for such info.

 2. SMS

  I love looking through a post that can make people think. Also, many thanks for permitting me to comment!

 3. best cbd gummies

  I am the owner of JustCBD brand (justcbdstore.com) and am seeking to develop my wholesale side of company. I am hoping anybody at targetdomain can help me . I thought that the very best way to accomplish this would be to talk to vape companies and cbd stores. I was hoping if someone could suggest a trustworthy web-site where I can purchase Vape Shop Business Data I am presently reviewing creativebeartech.com, theeliquidboutique.co.uk and wowitloveithaveit.com. Not sure which one would be the best solution and would appreciate any guidance on this. Or would it be much simpler for me to scrape my own leads? Suggestions?

 4. Brain Duhart

  I blog frequently and I seriously thank you for your content. The article has really peaked my interest. I will book mark your website and keep checking for new information about once per week. I subscribed to your RSS feed as well.

 5. Free Reverse Phone Number Lookup

  Howdy, There’s no doubt that your web site could be having web browser compatibility issues. When I take a look at your site in Safari, it looks fine but when opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues. I just wanted to give you a quick heads up! Apart from that, great website!

 6. Serene Media

  Everything is very open with a really clear clarification of the challenges. It was really informative. Your site is very helpful. Thanks for sharing!

 7. Love Vibes

  Spot on with this write-up, I truly believe that this amazing site needs a lot more attention. I’ll probably be returning to read through more, thanks for the information!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge