5 keer vragen met Judith

Leuk! Judith ontmoette ik in de blog groep voor moeders op Facebook. Op de een of andere manier spreekt ze me erg aan, haar manier van schrijven is ontzettend leuk en eerlijk en haar blog is ook echt een aanrader om even een kijkje te nemen. Ze is super eerlijk over haar eigen ADHD en chaotisch zijn. Lees hier verder hoe zij haar kids opvoedt in de volgende 5 antwoorden die ze geeft op m’n vragen :-)

slapen

Ik ben Judith, geboren in Amsterdam en opgegroeid in Amsterdam en Ibiza. Sinds 2012 woon ik weer in Nederland met mijn dochter Keira (Spaanse)van 8. Inmiddels wonen wij nu 2 jaar samen met Jop, en is er een mini meisje bij. Miya is 15 maanden. Ik ben 39 jaar en ben fotografe. In maart is een mega groot project, waar ik ruim 2 jaar mee bezig was, afgesloten, dus nu weer omschakelen en terug op zoek naar klussen. Met de kleinste werk ik het liefst vanuit huis, dus hard aan het werk om dat gewoon mogelijk te maken.

Hoe gaan jullie slapen? Of hoe is de planning voor het naar bed gaan bij jullie?

De oudste moest ik altijd wakker maken om te eten, was tot zeker 4 jaar een echte slaapkop. Nu slaapt ze rond 20.00 en word ong. 7.00 weer wakker. Kleine Miya is altijd een draak geweest met slapen. Totaal geen ritme, en tot 13 maanden nog zeker 4x per nacht wakker. Nu gaat het redelijk met slapen in de ochtend van ongeveer 2.5 uur, en in de middag van een half uur. Ze gaat tussen 19.00 en 20.00 weer slapen tot 7.00 ongeveer.

slapenWat en rond welke tijden krijgen je kinderen tijdens de dag te eten? En wat en wanneer eet jij?

Eigenlijk bij allebei wel hetzelfde: ontbijt rond 7.30, de kleinste krijgt nog een fles om een uur of 9. Dan tussendoor iets van fruit, in de middag eet de oudste brood en de kleinste warm eten, en rond 18.00 is avondeten. Miya drinkt voor het slapen nog een flesje melk (soya) en Keira een beker warme melk.
Ze eten allebei eigenlijk alles wel, Miya vaak gepureerd nog omdat ze dan meer eet ipv door de kamer gooit. Ze eten het liefst erwtensoep, spinazie, bruine bonen, pasta carbonara of iets met zoete aardappel en zalm. Ik eet hetzelfde, maar minder vaak op een dag. Ontbijt schiet er vaak bij in, en de lunch is eigenlijk alleen als ik ergens ga lunchen. Ook eet ik vaker een salade, al zie je dat niet aan me af 😉

slapenWat is het favoriete spel, grappig move (en) of speelgoed waar je kinderen mee spelen/graag doen op dit moment?

Barbie, barbie, barbie oh en Barbie. Voor beide.
Af en toe wil Miya ook wel met autos spelen of iets wat geluid maakt. Keira danst de hele dag door, en vind kleuren leuk.

Hoe zorg je voor balans in je werk en gezin/leven? En hoe en wanneer neem je mama tijd?

Mijn gezin is mijn leven, ik werk echt in de uren dat het kan. Een enorme uitdaging, waar ergens wat moet veranderen voor ik gillend gek word. De balans is sinds Miya er is, behoorlijk kwijt, maar dat trekt wel weer bij als ze eenmaal een dag langer naar de opvang gaat. Ik wil heel graag zo een moeder zijn die er altijd wel voor ze is. Maar moet ook gewoon werken. Mama tijd? Nee, dat is een vage herinnering van vroeger 😉

Hoe zie je jezelf en je gezin/leven over 5 jaar?

Over 5 jaar hoop ik met het hele gezin toch weer in Ibiza te wonen. En anders nog in ons fijne huis hier. Ik zie ons wel weer vaker op vakantie gaan, financieel weer op het niveau dat we fijn vonden, officieel kindercoach ben, dat ik 6 man personeel in dienst heb voor mijn blogs, en dan zijn we eindelijk getrouwd:)

Leuk Judith, bedankt dat je dit met ons deelt! Leuk dat je op Ibiza wil wonen. En gaaf dat je daar ook zo lang geweest bent al in je leven. Ik hoop dat je al je dromen z.s.m. kunt gaan leven!

evazwart

Volg me via bloglovin.nl of like m’n Facebook pagina: opvoedenzonderstress.nl

Opvoeden Zonder Stress

 

p.s. wil jij ook een keer mee doen met de rubriek 5 keer vragen? Dan hoor ik het graag! Vind ik leuk!

3 gedachten over “5 keer vragen met Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge