10 Dilemma’s bij een moestuin

Tja, een moestuin is heel erg leuk. Echt waar. Ik heb helemaal een nieuwe bezigheid gevonden. ( ik had er nog niet genoeg namelijk hahaha ) Maar serieus. Ik vind het echt heerlijk om met mijn handen in de aarde te wroeten, in onze eigen moestuin. Nooit geweten dat ik het zo leuk zou vinden..

moestuin

De kinderen vinden het ook heel leuk. Manlief? Wel leuk maar niet zo leuk al gedacht geloof ik. Anyway. Je leert een hoop en daarbij vind ik het ook een hele mooie gedachten dat de kinderen leren hoe iets groeit, bewuster worden van de seizoenen en leren hoe iets er nou echt uit ziet als het uit de grond komt. ( Bijv. wisten jullie dat boven op aardappelen een ware struik ontstaat??) Maar natuurlijk komen er ook wat uitdagingen bij kijken. Dat wel. Het leek mij leuk om de mijne hieronder op een rijtje te zetten. Hieronder vertel ik jullie mijn 10 hernieuwde uitdagingen nu wij een echte moestuin hebben, met een knipoog :-)

moestuin

Top 10 dilemma’s bij het hebben van je (1e) moestuin:

1. Een extra taak op je to do list: Ooh, ik moet nu echt onkruid wieden hoor! Anders gaat het straks niet goed!

2. Drie weken op vakantie voor de boeg: Maar wie zorgt er voor onze moestuin???!!

3. Tegen peuter: Neehee, niet die plantjes eruit trekken!

4. Balen! Het heeft niet geregend vandaag… Schat, ga jij de tuinslang even aansluiten??

5. Wat was ook alweer deze plant??

6. Bladluis op je sla.. ( en je bent vegetarisch 😉 )

7. Een peuter die denkt dat de hele tuin een plek is om kuiltjes te graven, water te gieten en plantjes te (ver)plaatsen :-)

8.  Blij zijn met een sloot in de buurt…. Anders een beetje bang zijn voor de (water) rekening…

9. Niet weten welk plantje onkruid is… Kan best lastig zijn :-)

10. Een dochter van 7 die het leuk vind om je elke keer weer te laten schrikken met een pas gevonden worm…..

moestuin

En, gelachen? Ik gelukkig wel, het meeste van de tijd :-)

Verder wens ik iedereen de ervaring toe van het hebben van je eigen moestuin. Want naast deze dilemma’s is het gewoon super cool om te kunnen zeggen dat de radijsjes in de salade uit de eigen moestuin komen. Ook super leuk vind ik het om te leren over hoe de plantjes groeien. En ook ik ben super blij als ik al een groene tomaat kan ontwaren tussen de stengels van de plant! Of als er iemand op bezoek komt dat ik kan zeggen: Joh, wil je nog wat aardappelen uit de moestuin? We hebben er toch genoeg. Ik zeg maar wat :-)

Ik ben benieuwd of jij ook grappige dilemma’s bent tegen gekomen als je zelf een moestuin hebt. Of heb je er geen en is dit echt de reden om er nu eentje aan te leggen? Laat het me weten in een reactie!

evazwart

Volg me via bloglovin.nl of like m’n Facebook pagina: opvoedenzonderstress.nl

Opvoeden Zonder Stress

3 gedachten over “10 Dilemma’s bij een moestuin

  1. Angela

    Dit jaar voor het eerst succesvol met mn moestuin. Andere jaren ook wel eens geprobeerd, maar elke keer gingen mn plantjes weer dood. Dit jaar ziet het er gelukkig goed uit en volgens mij kan ik binnenkort mn eerste groente en vruchten oogsten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge